Με Απευθείας Ανάθεση το Παλαιό Πρωτοδικείο μετά τη συνάντηση Δαβάκη - ΠιερρακάκηΠιερρακάκης-Δαβάκης: Απευθείας Ανάθεση το Παλαιό Πρωτοδικείο-Ειδική Εκπαίδευση

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, είχε χθες στο υπουργείο ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Μετά τη συνάντηση ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Μια ουσιαστική και γόνιμη συνεργασία είχα χθες με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

Του έθεσα κυρίως ζητήματα που απασχολούν την ειδική εκπαίδευση στη Λακωνία, όπως την καλύτερη στελέχωση και λειτουργία των ΕΕΕΕΚ Μυστρά και Ευρώτα καθώς επίσης και την άμεση στελέχωση του ΕΝΕΕΓΥΛ που ιδρύθηκε πρόσφατα στην Πετρίνα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του.

Με εντολή του υπουργού ο αρμόδιος γενικός γραμματέας επικοινώνησε αμέσως με την διευθύντρια β´βάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας και της έδωσε κατευθύνσεις για τον σκοπό αυτόν.

Επίσης του ανέφερα ότι η Ειδική Αγωγή στην Λακωνία χρειάζεται συνολική αναβάθμιση με βάση ένα στοχευμένο σχέδιο και ζήτησα την βοήθειά του, ώστε επί των ημερών του να αναληφθούν πρωτοβουλίες .

Ο υπουργός μου ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα ειδικής αγωγής και θα δει με προσοχή τα προβλήματα που του έθεσα τόσο για τη λειτουργία, όσο και τα θέματα υποδομής και εγκαταστάσεων των Ειδικών Σχολείων.

Μιλήσαμε φυσικά και για την καθυστέρηση που υπάρχει στην ανακατασκευή του παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης και του εξήγησα ότι αφορά ένα τοπόσημο της πόλης, η αποκατάσταση του οποίου εκκρεμεί πάνω από δέκα πέντε χρόνια λόγω της γραφειοκρατίας που απαιτείται και ζήτησα την παρέμβασή του για να μην υπάρξει και περαιτέρω καθυστέρηση.

Ο υπουργός έδωσε ΑΜΕΣΑ εντολή να προχωρήσει το υπουργείο σε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ για την επικαιροποίηση της μελέτης εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης της αποκατάστασης του διατηρητέου κτηρίου, ώστε να μην χαθεί και άλλος χρόνος από μια καινούργια διαγωνιστική διαδικασία.

Ευχαρίστησα τον υπουργό για τις ενέργειές του και συμφωνήσαμε να είμαστε σε επικοινωνία για τα ζητήματα που του ανέφερα.


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ