ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Φορολογική ανικανότητα!!!Φορολογική ανικανότητα!!!


Η λογική «41% έχω, ό,τι θέλω κάνω» οδηγεί και σε φορολογική αλαζονεία.

Ομολογία της απόλυτης ανικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εντοπίσει και να πατάξει τη φοροδιαφυγή συνιστά το φορολογικό νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Φορολογία. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί», θα μπορούσε να πει κάποιος. Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε. Γιατί παρέλαβε άδεια ταμεία και έπρεπε να βγάλει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Με το νέο φορολογικό καθεστώς Μητσοτάκη; Τι θα συμβεί; 473.000 ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν επιπλέον φόρο 1444 ευρώ ο καθένας!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να ξεκινήσει έστω μετά την παρέλευση τεσσερισήμισι χρόνων απραξίας εντατικούς και συστηματικούς ελέγχους αξιοποιώντας το σύνολο των ψηφιακών εργαλείων που έχει στη διάθεσή της ώστε να περιορίσει τη συστηματική φοροδιαφυγή, βάζει στο στόχαστρό της το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιβάλλοντας κατώτατο τεκμαρτό εισόδημα. Στην πράξη, τσουβαλιάζει τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες και τους νέους που βρίσκονται στο ξεκίνημα του επαγγελματικού τους βίου, κατηγορίες με πραγματικά χαμηλά εισοδήματα, μαζί με τους «επαγγελματίες» φοροφυγάδες, που στερούν από το κράτος έσοδα εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του να εφαρμόσει φορολογική δικαιοσύνη. Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση λειτουργεί ισοπεδωτικά, εξισώνοντας τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους με τους επιτήδειους της φοροδιαφυγής. Τιμωρεί συγχρόνως όλους όσοι δεν δηλώσουν το κατώτερο τεκμαρτό εισόδημα με χαμηλότερη μείωση του τέλους επιτηδεύματος, ενός φόρου που τσακίζει πρωτίστως όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Το δε χειρότερο των επιλογών της κυβέρνησης είναι ότι επιδιώκει να μετατρέψει πολίτες με κοινωνική και φορολογική συνείδηση που ενοχλούνται από τις -εις βάρος τους- αδικίες σε εξωτερικούς συνεργάτες των αναποτελεσματικών φορολογικών Αρχών. Τους επιβραβεύει με χρηματικό bonus κάποιων δεκάδων ή εκατοντάδων ευρώ που η ίδια αφαιρεί από τα εισοδήματά τους μένοντας άπρακτη απέναντι σε όλα τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και στην πρωτοφανή ακρίβεια.

Δεσμευόμαστε ότι οι ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα ως 10.000 ευρώ, ο φόρος τους θα είναι ΜΗΔΕΝ. Όχι επειδή τους κάνουμε χάρη. Αλλά επειδή όλα αυτά τα εισοδήματα, είναι κοινωνική ανάγκη ο φόρος που πληρώνουν να είναι ΜΗΔΕΝ.Η ΝΕ Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ