ΠΡΟΤΑΣΗ Γ.ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ



Ουσιαστική λειτουργική σύνδεση του Πανεπιστημιακού Τμήματος Φυσικοθεραπείας με το Νοσοκομείο Σπάρτης.

Για να λειτουργήσει άρτια το Πανεπιστημιακό Τμήμα Φυσικοθεραπείας θα πρέπει τα συναφή Τμήματα του νοσοκομείου Σπάρτης να έχουν την πληρέστερη δυνατή λειτουργία.

Για παράδειγμα το Ορθοπαιδικό Τμήμα θα πρέπει να νοσηλεύει πολυάριθμους ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε ποικίλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Δεν γίνεται οι φοιτητές να εκπαιδεύονται μόνο στους ίδιους 5-10 ασθενείς που νοσηλεύει η κλινική ή μόνο στα ίδιου τύπου περιστατικά (πχ. κάταγμα ισχίου).

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα να αυξηθεί στο μέλλον ο προϋπολογισμός ορισμένων Τμημάτων του νοσοκομείου προκειμένου να γίνονται ανεμπόδιστα πολυάριθμες ψυχρές χειρουργικές επεμβάσεις (π.χ. αρθροπλαστικές, συνδεσμοπλαστικές κτλ). Παράλληλα θα πρέπει να λειτουργήσουν εξειδικευμένα Εξωτερικά Ιατρεία π.χ. Ιατρείο Ώμου και Αθλητικών Κακώσεων. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δοθούν προτεραιότητες στην λειτουργία του χειρουργείου με προσλήψεις (π.χ. αναισθησιολόγοι – νοσηλευτικό προσωπικό) έτσι ώστε να μην παρακωλύεται η εκτέλεση ψυχρών επεμβάσεων. Συνάμα θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους ιατρούς ΕΣΥ να διδάσκουν στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Φυσικοθεραπείας, αφού γνωρίζουν την κλινική κατάσταση των ασθενών και να προάγουν την έρευνα. Η πρόβλεψη για πανεπιστημιακού τύπου κλινικές σε επαρχιακά νοσοκομεία θα πρέπει να συζητηθεί, διότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για διορισμό ιατρών (Κλινικοί Καθηγητές από την βαθμίδα του Επιμελητή Β΄ υπό προϋποθέσεις) ή Φυσικοθεραπευτών και θα καλύψει τα κενά της εκπαίδευσης σε διδακτικό προσωπικό.

Αν θέλουμε το Τμήμα Φυσικοθεραπείας να παραμείνει στην Σπάρτη και να μην χαθεί όπως το Τμήμα Νοσηλευτικής στο παρελθόν, θα πρέπει να σκεφτούμε την έμπρακτη και αποδοτική λειτουργική σύνδεση του Νοσοκομείου Σπάρτης με το Πανεπιστημιακό Τμήμα Φυσικοθεραπείας. Την Νοσηλευτική την χάσαμε και την ξεχάσαμε….

Σημειώνεται ότι η παρούσα επιστολή απεστάλη στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στους Υπουργούς Παιδείας & Υγείας και κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τους Κοινοβουλευτικούς Υπεύθυνους Παιδείας & Υγείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.


Γεώργιος Μουζόπουλος MSc, PhD

Ορθοπαιδικός Χειρουργός Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης



Αναπληρωματικός Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Λακωνίας

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ