ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΨΗ - Aντίτιμο για την υπερβάλλουσα ποσότητα 40.000 τόνωνΕυρύτατη σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και με θέμα την υπερβάλλουσα ποσότητα απορριμμάτων που προωθήθηκαν προς διαχείριση στην μονάδα της Παλαιόχουνης συγκλήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Στην εν λόγω σύσκεψη -με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του προέδρου του ΦοΔΣΑ Σταύρου Αργειτάκου, εκπροσώπων της διαχειρίστριας εταιρείας και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας-, εξετάστηκε η κατάσταση που διαμορφώνει το γεγονός ότι προωθήθηκαν στην πιο πάνω μονάδα για διαχείριση επιπλέον 40.000 τόνοι απορριμμάτων από την προσδιορισμένη μέγιστη προς διαχείριση ποσότητα, την οποία προβλέπει η ΣΔΙΤ.

Παράλληλα, εκφράστηκε η εκτίμηση ότι και στις τρεις μονάδες διαχείρισης αναμένεται ότι θα προωθηθούν υπερβάλλουσες ποσότητες απορριμμάτων, για τις οποίες -στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ- προβλέπεται ειδικό αντίτιμο.

Κατά τη σημερινή συνάντηση κατατέθηκαν οι απόψεις της διαχειρίστριας εταιρείας ως προς το αντίτιμο για την επιπλέον ποσότητα, ενώ προσδιορίστηκε μία ακόμα σύσκεψη -την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου-, με τη συμμετοχή επίσης των τεχνικών και νομικών συμβούλων της Περιφέρειας και ενώ θα έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΦοΔΣΑ.

“Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο οποίος επισήμανε παράλληλα:

“Η αντιμετώπιση δεν μπορεί να είναι άλλη από την μείωση της ποσότητας -άρα και του βάρους- των απορριμμάτων που προωθούνται για διαχείριση στις τρεις μονάδες. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί αποκλειστικά από την εφαρμογή της ανακύκλωσης στην πηγή, κάτι που πρέπει να αποτελέσει τον βασικό στόχο του κάθε δήμου και στις 5 Π.Ε. προκειμένου οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου να μειώσουν την δαπάνη τους για την διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Φυσικά, εξυπακούεται ότι οι κάδοι των σύμμεικτων δεν προορίζονται ούτε για μπάζα, ούτε για κλαδέματα -κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται να υπάρχει εποπτεία από πλευράς δήμων στους εν λόγω κάδους. Θα πρέπει δε να συμμετάσχει και ο κόσμος στην προσπάθεια αυτή, ώστε να περιοριστεί το κόστος της διαχείρισης” κατέληξε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ