Πρόταση της Ο.Ε.ΕΣ.Π. για κλειστά καταστήματα στις 22 Νοεμβρίου 2023ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόταση της Ο.Ε.ΕΣ.Π. για κλειστά καταστήματα στις 22 Νοεμβρίου 2023

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε, χθες 15 Νοεμβρίου 2023, συζήτηση μεταξύ του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) και των Συλλόγων-μελών της.

Στη διαδικτυακή συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για τις κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα και πώς αυτά θα επηρεάσουν τη βιωσιμότητα πλήθους μικρών αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και το πλαίσιο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι από εδώ και πέρα ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς πρότεινε καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, ενόψει των πανελλαδικών κινητοποιήσεων και άμεσες συνεδριάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας για λήψη αποφάσεων και συμμετοχή στις όποιες δράσεις τοπικού χαρακτήρα.

Όλοι οι Σύλλογοι – μέλη της Ο.Ε.ΕΣ.Π. εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και ζητούν την άμεση απόσυρσή τους και διεκδικούν την υλοποίηση των κάτωθι μέτρων για την στήριξή τους και όχι τον αφανισμό τους:

Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος


Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της


Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα


Υποχρεωτικά δεκτή η αίτηση στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών σε αιτούντες με ετήσιο εισόδημα έως 14.000 ευρώ


Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

Στο πλαίσιο αυτό η Ο.Ε.ΕΣ.Π. πρότεινε στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων - Μελών της, τη συμμετοχή τους, σε συνεργασία με άλλους φορείς, στις κατά τόπους αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενάντια σε αυτά τα μέτρα. Επίσης, αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής αλλά και άμεσης επικοινωνίας με όλους τους βουλευτές προκειμένου να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν δημόσια επί του θέματος.

Πρέπει να γίνει κατανοητό στην κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχθούμε να μας φορτώσουν και άλλα βάρη. Όλοι μαζί μπορούμε και επιβάλλεται να σταματήσουμε άμεσα την κυβέρνηση να απεργάζεται σενάρια αφανισμού μας. 

Λέμε βροντερό ΟΧΙ στα σχέδια αφανισμού μας!

Λέμε βροντερό ΝΑΙ στον αγώνα για την επιβίωσή μας! 
 Εκ της Ομοσπονδίας


Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE