ΣΠΑΡΤΗ - Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για « Νέο φορολογικό νομοσχέδιο 2023»Πραγματοποιήθηκε χθες 16 Νοεμβρίου 2023 η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας, το 11ο Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου και η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας με θέμα « Νέο φορολογικό νομοσχέδιο 2023» στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στη Σπάρτη.
Ομιλητές της ημερίδας ήταν: Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, και ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ κ. Βασίλειος Καμπάνης. Τοποθετήσεις πραγματοποιήσαν ο Πρόεδρος του 11ου Περιφερειακού Τμήματος Νότιας και Ανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Ιωάννης Μαρινόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του 11ου Περιφερειακού Τμήματος Νότιας και Ανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Πάνος Κρητικός, η Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας κα Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Πολυζώης Κουρκούλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Φλώρος, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Λακωνίας κ. Σωτήρης Ηλιόπουλος, μέλη της ένωσης φοροτεχνικών λογιστών Λακωνίας κ. Δημήτριος Ξερακιάς και κ. Βασίλειος Μουγιακάκος. Κλείνοντας μια σύντομη τοποθέτηση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης. Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ Σπάρτης κ. Βασίλειος Νικολακάκος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας προχώρησε στην έναρξη της ενημερωτικής εκδήλωσης απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε θερμά τους δύο προσκεκλημένους ομιλητές . Πριν δώσει το λόγο στους προαναφερόμενους , επισήμανε ότι η θέση μας είναι υπερ της πάταξης της φοροδιαφυγής και του παραεμπορίου γιατί αυτοί θεωρούνται ως βασικοί πυλώνες του αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά με ορθολογικές μεθόδους. Η πάταξη της φοροδιαφυγής θα μπορούσε να μειωθεί με φορολογικά κίνητρα ούτως ώστε ο καταναλωτής να επιθυμεί την έκδοση απόδειξης και τη χρήση πλαστικού χρήματος και όχι με την εφαρμογή άδικων προς τις επιχειρήσεις οριζόντιων μέτρων τα οποία στρέφονται περί δικαίων και αδίκων. Κλείνοντας τόνισε ότι το μείζον πρόβλημα των επιχειρήσεων είναι η έλλειψη ρευστότητας και η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία και η πολιτεία θα πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον της στην αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς ο οποίος κατέστησε σαφές ότι το νομοσχέδιο θα πλήξει τη μικρή επιχείρηση και δεν θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη για το κράτος. Αντιθέτως το πρόβλημα θα συνεχίσει να παραμένει, διότι το κύριο μέρος της φοροδιαφυγής δεν βρίσκεται στις μικρές επιχειρήσεις αλλά στις μεγάλες. Ο λόγος στη συνέχεια πέρασε στον έτερο ομιλητή της βραδιάς, στον Πρόεδρο της ΠΟΦΕΕ κ. Βασίλειο Καμπάνη ο οποίος χαρακτηριστικά είπε ότι το νομοσχέδιο αυτό τα έχει «όλα λάθος» Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στις μέρες μας υπάρχουν τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να περιορίσουν και να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της φοροδιαφυγής. Η εφαρμογή του νομοσχεδίου αναιρεί τις προσπάθειες των τελευταίων ετών για πάταξη της φοροδιαφυγής και πρακτικά επιστρέφουμε στις εποχές του 1994 όπου η φορολόγηση γινόταν με τα γνωστά σε όλους μας τεκμήρια. Η λύση όπως επεσήμανε βρίσκεται στο τρίπτυχο «πλαστικές συναλλαγές, έσοδα – έξοδα για όλους και αντικρουόμενα συμφέροντα». Συνέχισε αναλύοντας πιο διεξοδικά τα άρθρα του νομοσχεδίου και επισήμανε τα σημεία κλειδιά και τα μελανά σημεία που αφορούν τις επιχειρήσεις. Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις από Προέδρους και εκπροσώπους φορέων όπως και μέλη της ένωσης φοροτεχνικών λογιστών Λακωνίας οι οποίοι παρουσίασαν παραδείγματα για το πως επηρεάζει το νέο νομοσχέδιο τους επιχειρηματίες.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι η λύση θα επέλθει μέσω συνεργασιών και διαλόγου των εμπλεκομένων φορέων ειδάλλως δεν μπορεί να λειτουργήσει ως λύση στο πρόβλημα.


Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE