Στον ΕΛΓΑ ο Θανάσης Δαβάκης για την καταβολή των εκκρεμών αποζημιώσεων

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον ΕΛΓΑ ο Θανάσης Δαβάκης για την καταβολή των εκκρεμών αποζημιώσεων


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, είχε χθες ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του, για το χρονοδιάγραμμα καταβολής αποζημιώσεων, στους δικαιούχους Λάκωνες παραγωγούς.


Μετά τη συνάντηση ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:


«Επισκέφθηκα και πάλι χθες, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, για να ενημερωθώ σχετικά με το ζήτημα της καταβολής των αποζημιώσεων που εκκρεμούν, για τους Λάκωνες παραγωγούς και συγκεκριμένα για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής της επόμενης προκαταβολής για τους πυρόπληκτους του 2021 στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αφορά στους κατά κύριο και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Εξέφρασα τον προβληματισμό μου για τα θέματα που έχουν προκύψει από το νέο σύστημα της Κρατικής Αρωγής, με συνέπεια τις καθυστερήσεις που είδαμε στην πληρωμή των δικαιούχων και επισήμανα την ανάγκη αυτά να ξεπεραστούν, προκειμένου να αποζημιωθούν ΟΛΟΙ οι πληγέντες παραγωγοί για το σύνολο της ζημιάς που υπέστησαν, το συντομότερο δυνατόν.

Ο Πρόεδρος με ενημέρωσε ότι τα θέματα που έθεσα θα τεθούν υπόψη της Κυβερνητικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες.

Του έθεσα επίσης το ζήτημα της αποζημίωσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές του 2020 μέσω του Προγράμματος των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ), που αφορούν στις Κοινότητες Δροσοπηγής, Βαχού, Χωσιαρίου, Γέρμας, Νεοχωρίου, Καρβελά, του Δήμου Ανατολικής Μάνης καθώς και στις Κοινότητες Γερακίου, Αλεποχωρίου και Καρίτσας, του Δήμου Ευρώτα.

Με ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα στους πληγέντες, ώστε να μπορούν να κάνουν ένσταση σε περίπτωση που διαφωνούν με αυτά. Παράλληλα θα μπορούν να κάνουν αίτηση αποκατάστασης στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, όταν ολοκληρώσουν τις εργασίες.

Όσον αφορά τις ζημιές του 2022 στο φυτικό κεφάλαιο από χαλάζι, ανεμοθύελλα κλπ, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος με διαβεβαίωσε ότι τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, τα πορίσματα που εκκρεμούν, θα πληρωθούν.»


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ