Π.ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ: Συνένοχοι και πρόθυμοι επιστάτες στο έγκλημα της Γάζας

 

Η κανονικότητα έχει ντυθεί με το αποτρόπαιο. Από τον ισραηλινό βομβαρδισμό του ορθόδοξου ναού στη Γάζα είκοσι διαπιστωμένοι μέχρι στιγμής θάνατοι αμάχων. Έγκλημα πολέμου καταγγέλλει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και αποκαλύπτει ότι δέχεται πιέσεις από τις ισραηλινές Αρχές να εκκενώσει τα εκκλησιαστικά ιδρύματα από τις οικογένειες που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Να παραδώσει δηλαδή στον θάνατο τους κυνηγημένους από τις βόμβες. Το δικό μας υπουργείο Εξωτερικών έχει «εντονότατή» αντίδρασή. Εκφράζει τη λύπη του για την «απώλεια ζωών» - τουλάχιστον βάζουν τον τόνο στη λήγουσα και όχι στην παραλήγουσα, όπως ο Νετανιάχου. Και ψελλίζοντας ως αιτία της σφαγής κάποιο ανώνυμο «χτύπημα».

Και δεν ντρέπονται καθόλου που δεν τολμούν ούτε να κατονομάσουν το Ισραήλ, ακόμα και μπροστά σε ένα τέτοιο έγκλημα που εν πάση περιπτώσει αφορά άμεσα την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, που έχουν κορώνα στο κεφάλι τους. Διατυμπάνιζαν και διαβεβαίωναν πριν λίγες μέρες μετά από διαβήματά τους το Ισραήλ θα σεβαστεί τη χριστιανική κοινότητα. Μιλάμε για το ίδιο Ισραήλ που κατονομάζουν με υπερηφάνεια όταν κοσμούν την ελληνική Βουλή με τη σημαία του. Το ίδιο, τέλος, Ισραήλ που του αναγνωρίζουν πάλι και πάλι το δικαίωμα στην «αυτοάμυνα». Το δικαίωμα δηλαδή να εκπαιδεύεται πολεμικά πάνω σε παιδιά της Γάζας και να σηκώνει βουνά αμάχων νεκρών στην πολύπαθη αυτή ζώνη του θανάτου.

Ούτε «τους δικούς μας» δεν υπερασπίζονται απέναντι στον θάνατο. Ούτε και όσους βρήκαν καταφύγιο κάτω από την εικόνα του Χριστού, που σε κάθε ευκαιρία φιλούν και προσκυνούν. Αλλά ούτε το Πατριαρχείο που εκφράζει και εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τον ελληνισμό στη γωνιά αυτή της γης.

Άμα ο Νετανιάχου μιλάει για ζώα, είναι ζώα. Άμα σπέρνει τον θάνατο σε νοσοκομεία και εκκλησίες, ασκεί κάποιο αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας του. Η κυβέρνηση μας, ο υπεράνω Γεραπετρίτης, ασκείται στη συνενοχή. Σιωπή και υπόκλιση απέναντι στους εγκληματίες.

Αντί, όπως γινόταν πάντα τις τελευταίες δεκαετίες, να είναι σύμμαχος της ειρήνης στην περιοχή, γίνεται σύμμαχος όσων την αιματοκυλούν.

Ζωές ή ζώα; Μπορεί να μιλά η κυβέρνησή μας για ζωές, αλλά στη φάρμα των ζώων που ελέγχουν ο Νετανιάχου, ο Μπάιντεν και οι άλλοι καλοί άνθρωποι έχει αναλάβει ρόλο πρόθυμου επιστάτη. Για τη Χαμάς κατάρες - και σωστά. Όταν οι «τιμωροί» δικαιωματικά ανατινάζουν νοσοκομεία, καταδικάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε θάνατο, δολοφονούν ακόμα και μέσα σε εκκλησίες, η δική μας κυβέρνηση συγκατανεύει συγκαταβατικά , ενώ ήταν έτοιμη να χειροκροτήσει. Σέρνουν μια ολόκληρη χώρα στη συνενοχή οι ασήμαντοι, οι μικροί, οι δουλικοί. Συνένοχοι, ναι. Όπως όλοι όσοι επιλέγουν την υποκριτική θλίψη για τα θύματα, αποσιωπώντας και χαϊδεύοντας τους θύτες…


Παναγιώτης Κουμουνδούρος

Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ