ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠ.ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Sparti.png

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΕΥΡΩΤΑ, ΑΝ. ΜΑΝΗΣ


Χαιρετίζουμε όλες και όλους όσοι στήριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο. Όσες και όσοι άντεξαν σε πιέσεις και ψεύτικα διλήμματα, έβαλαν στην άκρη προσωπικές σχέσεις και «υποχρεώσεις» και έθεσαν ως κριτήριο ψήφου το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων, από την ακρίβεια και τους αντεργατικούς νόμους μέχρι την έλλειψη σχεδιασμού πολιτικής προστασίας, αθλητικών εγκαταστάσεων, πολιτιστικής δραστηριότητας.

Γιατί τα προβλήματα δεν χωρίζονται σε τοπικά και γενικά, γιατί τα προβλήματα που έχουμε στην ¨τσέπη¨ μας, στην γειτονιά και στο χώρο δουλειάς έχουν αρχική αίτια μια πολιτική που βάζει σαν προτεραιότητα το κέρδος των λίγων και μεγάλων και παραβλέπει τις ανάγκες των πολλών.

Γιατί η τοπική διοίκηση, όπως εξελίσσεται μέσα από τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, αποτελεί έναν ακόμη ιμάντα προώθησης της κυρίαρχης πολιτικής σε όλους τους τομείς της ζωή μας.

Είμαστε χαρούμενοι γιατί η πείρα που αποκτήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, η επιλογή να στεκόμαστε στη σωστή πλευρά, η ικανότητα για επεξεργασία και σχεδιασμό με βάση τις συνθήκες και τις εξελίξεις συνολικότερα στην πολιτική σκηνή, η παρουσία μας στα κεντρικά ζητήματα της κοινωνίας, σε όλα τα οξυμένα προβλήματα που την απασχολούν, δίνουν το δικαίωμα στα λαϊκά στρώματα της περιοχής να μας εμπιστεύονται και να μας ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες δυνάμεις – συνδυασμούς. Έστω κι αν αυτό δεν εκφράζεται ανάλογα σε μια εκλογική αναμέτρηση, με επιπρόσθετους παράγοντες να επιδρούν, ειδικά σε τοπικό επίπεδο.

Δεν γίνεται να μην δυναμώνει η αισιοδοξία και η ελπίδα με τη σημαντική άνοδο της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε ψήφους και σε ποσοστό, σε επίπεδο νομού και Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, με επικεφαλής τον Νίκο Κουτουμάνο, συγκέντρωσε ποσοστό 6,36% και 21.387 ψήφους, από 4,63% και 16.261, αντίστοιχα, το 2019. Πρόκειται για άνοδο συνολικά 1,73% και 5.116 ψήφων. Στη Λακωνία η Λαϊκή Συσπείρωση έφτασε στο 6,51% και τις 3.186 ψήφους (από 4,86% και 2.488 αντίστοιχα).

Το εκλογικό αποτέλεσμα αυτό, σε συνέχεια των βουλευτικών εκλογών, αποδεικνύει ότι σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης των πολιτικών επιλογών που εφαρμόζονται, πάρα τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό.

Θα είμαστε παρόντες, μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια, μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για να αλλάξουν οι προτεραιότητες σε δήμους και περιφέρεια.

Στις 15 Οκτώβρη το δίλημμα είναι ίδιο, όπως και στις 8 Οκτώβρη: Καταδικάζουμε την πολιτική που μας φορτώνει βάρη, για να δυναμώσει η πάλη για τις ανάγκες των πολλών, είμαστε απέναντι στους εκλεκτούς των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που προωθούν και εξειδικεύουν στον δήμο τα συμφέροντα των λίγων. Στις εκλογές την επόμενη Κυριακή στη Σπάρτη και στην Περιφέρεια τους καταδικάζουμε ξανά με άκυρο - λευκό.

Αρφάνης Δημήτρης, Κυλάκος Γιώργος, Αναστασάκος Δημήτρης

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE