Μ.ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ: "Κατά ευτυχή τρόπο, οι πολίτες άρχισαν να αντιστέκονται στη χειραγώγηση και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων."ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκλογές τελείωσαν, και εκτός από το εκλογικό αποτέλεσμα, ορατός έγινε και ο αδυσώπητος μηχανισμός προσεταιρισμού των πολιτών. Υπ’ αυτές τις συνθήκες, η ανεξάρτητη παράταξη μας υπό τον Πέτρο Τατούλη έδωσε μια σκληρή και άνιση μάχη χωρίς κανένα κομματικό σύμμαχο‧ απεναντίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει σύσσωμο τον μηχανισμό της ισχυρότερης Κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών. Παρ' όλα αυτά, έφτασε πολύ κοντά στη νίκη.

Από την εκλογική μάχη των προηγούμενων ημερών, θα ήθελα να καταθέσω την εμπειρία μου σε αυτή, γιατί ο πολίτης δικαιούται να μαθαίνει την αλήθεια, ακόμα κι αν κάποιες φορές δεν είναι ευχάριστη.

Πρωτίστως, σε αυτές τις εκλογές, είδαμε στην Πελοπόννησο να κινητοποιείται όχι μόνο όλος ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το κυβερνητικό της επιτελείο. Εκτός από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που, εν τω μέσω κρίσιμων θεμάτων στη χώρα μας, επισκέφτηκε δις την Πελοπόννησο, για να προωθήσει επιτυχώς τον εκλεκτό του κ. Πτωχό, είδαμε μια πρωτοφανή -τεραστίων διαστάσεων- κινητοποίηση και αυτόν να συνοδεύεται από βουλευτές, πρώην και νυν Υπουργούς σε κάθε πόλη και χωριό της Πελοποννήσου. Ασφαλώς, στις επισκέψεις τους καθιστούσαν σαφές στους πολίτες ότι πρέπει να ψηφίσουν «σωστά», εννοώντας να ψηφίσουν αυτόν που επιθυμεί ως συνεργάτη της η Κυβέρνηση‧ ειδάλλως, ο τόπος τους δεν θα δει ανάπτυξη ή οι νέοι δεν θα έχουν δουλειές, θεωρώντας μάλλον ότι εδώ και τέσσερα χρόνια τώρα, οπότε και επελέγη ο προηγούμενος εκλεκτός του ίδιου συστήματος, γίναμε Ελβετία και δεν το είχαμε αντιληφθεί...!

Εν συνεχεία, είδαμε Βουλευτές οι οποίοι, ενώ θα έπρεπε να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον στο νομοθετικό τους έργο προς όφελος των πολιτών, αντ’ αυτού κατέληξαν να έχουν μετατραπεί σε υπάλληλους τηλεφωνικών κέντρων, να εντοπίζουν κάθε πιθανό ελευθερόφρονα πολίτη και να τον αποτρέπουν από το να κάνει το μοιραίο λάθος να ψηφίσει τους «ακατονόμαστους».

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα νεοφώτιστου στον χώρο της ΝΔ Βουλευτού που επιδόθηκε με μεγάλη αποτελεσματικότητα σε αυτό το έργο της μεταστροφής των πολιτών στην «ορθόδοξη» κομματική επιλογή. Πριν μερικούς μήνες ζητούσε βέβαια τη στήριξη όλων όσων ανήκουμε σε αυτόν τον ιδεολογικό χώρο.

Είδαμε, επίσης, φίλους και υποστηρικτές μας να νουθετούνται από τοπικά «τσιράκια» για να μην κάνουν λάθος και μας στηρίζουν, γιατί, αν «χρειάζονταν» οτιδήποτε από την Κυβέρνηση δεν θα το έπαιρναν!

Είδαμε, ακόμη, Πελοποννησιακά κανάλια και μέσα να μας έχουν ταυτίσει με το απόλυτο κακό, να αποκαλούν εμάς αντάρτες, θίασο, χεβιμεταλάδες, ατάκτους, ενώ από την άλλη εκθείαζαν ολημερίς τον αντίπαλο μας κρύβοντας και καλύπτοντας κάθε αδυναμία του.

Είδαμε, μάλιστα, στη Λακωνία «δαιμόνιους» ρεπόρτερ να μας αποκρύπτουν αφαιρώντας μας από κάθε πλάνο σε εκδηλώσεις και να διαδίδουν κάθε λογής fake news. Ευτυχώς την τιμή της δημοσιογραφίας διέσωσαν τα πραγματικά ανεξάρτητα τοπικά μέσα που έδιναν φωνή σε όλους και εξασφάλισαν στο μέτρο του δυνατού αντικειμενική ενημέρωση.

Επιπλέον, βλέπαμε καθημερινά τον κ Πτωχό σε εθνικής εμβέλειας κανάλια πρωί και βράδυ εν είδει αντιβιοτικού για να εμπεδώσει κάθε πολίτης την ύπαρξη του που μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν εντελώς άγνωστη.

Παραβλέπουμε, φυσικά, τα χιλιάδες SMS και τα τηλεφωνήματα που έκαναν λιανά στους Πελοποννησίους ποιον στηρίζει το κόμμα.

Είδαμε, τέλος, τον πραγματικό λαϊκισμό, αυτόν μέσω της ασφαλτόστρωσης λίγων μέτρων σε κάθε χωριό πέντε - έξι μέρες πριν τις εκλογές, σε συνεργασία με τοπικούς άρχοντες, για να προσποριστούν αμφότεροι τις ψήφους των κατοίκων, όταν δεν είδαμε επί τέσσερα χρόνια να ασχολείται κανείς με τα σημαντικά προβλήματα του τόπου και να δίνει λύσεις σε αυτά.

Παρόμοια είχαν γίνει βέβαια και το 2019 για την επιβολή του Περιφερειάρχη Νίκα. Τα έζησα και είδα και τη συνέχεια αυτής της τακτικής στο ΠεΣυ: κυριαρχία με κάθε μέσο και επιβολή προς κάθε διαφορετική κρίση!

Το εύρος της εφαρμοσθείσας φιλοσοφίας περιελάμβανε από τη φίμωση της αντιπολίτευσης με κάθε δυνατό τερτίπι, την οικειοποίηση του έργου των προκατόχων ως και θεσμικές εκτροπές στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με κάθε τρόπο εμποδίζονταν αποφάσεις που ασκούσαν κριτική στην Κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της και για να γίνει αυτό επιστρατεύονταν κάθε λογής «δεκανίκια»‧ αυτό, άλλωστε, γίνεται εύκολα πιστευτό αν αναλογιστούμε ότι η μόνιμη επωδός του Περιφερειάρχη ήταν : «Εμείς είμαστε με την Κυβέρνηση».

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ότι το 2019 συντάχθηκα με αυτό το σύστημα ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες για τον τόπο και τους πολίτες. Το έζησα, όμως, εκ των έσω, και όταν είδα τα εν λόγω δεδομένα, αντέδρασα. Όχι μόνο ανεξαρτητοποιήθηκα, αλλά αρνήθηκα να συνταχθώ ξανά όχι με τον κ. Πτωχό αλλά και με όλους αυτούς που τον ακολουθούν, αν και στην πραγματικότητα δεν δίνουν δεκάρα για τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από την κλειστή συνείδηση του ενός» λέει ο μεγάλος Ρένος Αποστολίδης και προσωπικά θέλω η δύναμη μου να προέρχεται από την καθαρότητα της συνείδησης μου.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η επιτυχία στις εκλογές δεν ξεπλένει τίποτα‧ ούτε την αδικία ούτε τα λάθη και τις αστοχίες. Μοιραία κάποια στιγμή θα έρθουν στην επιφάνεια και θα καλύψουν ακόμα και ό ,τι θετικό έχει επιτευχθεί.

Η Κυβέρνηση κέρδισε πρόσφατα τις εθνικές εκλογές και πολλοί πίστεψαν ότι οι πολίτες θα παραβλέπουν εσαεί τις αστοχίες της με τη βοήθεια ενός πανίσχυρου μιντιακού συστήματος που εκ περιτροπής αποκρύπτει τα αληθή, επικεντρώνει την προσοχή του σε ήσσονος σημασίας θέματα περνώντας στα ψιλά –και κάπως περιττά- γράμματα τα θέματα που άπτονται των σύγχρονων οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών, δημοσιονομικών εξελίξεων.

Εχθές, όμως, στις αυτοδιοικητικές εκλογές φάνηκε ξεκάθαρα πως έκαναν λάθος. Κατά ευτυχή τρόπο, οι πολίτες άρχισαν να αντιστέκονται στη χειραγώγηση και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων. Όσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης αστοχούν να εκφράσουν τον παλμό της κοινωνίας τόσο οι ίδιοι οι πολίτες, η κοινωνική βάση, έκαναν τις ανατροπές σε Δήμους και Περιφέρειες κόντρα στην επιβολή με απειλές των εκλεκτών πολιτικών και άλλων συμφερόντων.

Το μήνυμα ότι οι πολίτες έχουν τη δύναμη δηλώνεται ξανά διαρρήδην και επαληθεύει πλήθος πολιτικών και κοινωνιολογικών πορισμάτων για την ανθρωπότητα από καταβολής κόσμου.

Γι’ αυτό, οι κυβερνητικοί παράγοντες οφείλουν να αφουγκραστούν το μήνυμα της κοινωνίας, να εγκαταλείψουν την αλαζονική τους συμπεριφορά και να αφοσιωθούν με ζήλο στο ύψιστο χρέος τους προς τους πολίτες, δηλαδή στο υπεύθυνο νομοθετικό έργο τους προς όλους εμάς.

Οι δε κομματικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας έχουν την υποχρέωση να διαφυλάξουν τη δημοκρατική παρακαταθήκη του Ιδρυτή της Παράταξης, Κωνσταντίνου Καραμανλή, και να θυμηθούν ότι από αυτή προήλθαν πολιτικοί που απογείωσαν τον ανώτατο δημοκρατικό θεσμό, όπως ο Κωστής Στεφανόπουλος και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο επικεφαλής της Παράταξής μας, ο Πέτρος Τατούλης, στάθηκε όρθιος και σε αυτή τη μάχη και αναμφισβήτητα έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην Πελοπόννησο, την Αυτοδιοίκηση και την κεντρική πολιτική σκηνή.

Ας ευχηθούμε να μπορέσουν και άλλοι στο μέλλον να τον πλησιάσουν ή και να τον πλησιάσουν ή και να τον ξεπεράσουν . Το κέρδος θα είναι για την πατρίδα μας.

Γνωρίζετε ότι παραμένω κοντά σας τιμώντας τη γραπτή και άγραφη υπόσχεσή μου ότι θα συνεχίσω να εξετάζω τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Λακωνίας‧ να συμβάλλω στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού προγραμματισμού που θα εξειδικεύει τους γενικούς στόχους σε επιμέρους δράσεις και στόχους‧ να ελέγχω και να προσπαθώ συστηματικά για την ενσωμάτωση όλων των σχεδίων στον συνολικό αναπτυξιακό προγραμματισμό και τον συντονισμό με άλλες τομεακές πολιτικές της Περιφέρειας.

Θα παραμείνω υπέρμαχος του οράματος για μια ανεξάρτητη και ακμάζουσα Νέα Πελοπόννησο με παρρησία και πρόθεση διαλεκτικής αλληλεπίδρασης στο πλαίσιο του επιβεβλημένου πολιτικού πολιτισμού, ώστε η πρόληψη, η μεθοδικότητα, τα θεμιτά μέσα και οι νόμιμες διαδικασίες να εξοβελίσουν τον κανόνα τον υπεσχημένων και των εξυπηρετήσεων.

Εν κατακλείδι, αναντίλεκτα, οι εγκάρδιες ευχές μου παραμένουν σταθερές προς κάθε συμπολίτη μου μεμονωμένα και προς όλους συλλήβδην. Ευχαριστώ, παράλληλα, τους πολύ δικούς μου ανθρώπους: της οικογένειά μου, τους φίλους μου και τον άνθρωπό μου, τον Δημήτρη Αλεξάκη, που με στηρίζουν αδιαλείπτως, παρότι με στερήθηκαν αισθητά τον τελευταίο καιρό.

Παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον και αμεροληψία τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο! Πορευόμαστε μαζί! Συνεχίζουμε δυνατά!

Μαργαρίτα Γ. Σπυριδάκου,

Οδοντίατρος,

Περιφερειακή Σύμβουλος Λακωνίας.

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE