ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ - ΝΤΡΟΠΗ όλων μας αν αφήσουμε ένα τέτοιο μνημείο να καταστραφεί
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης εκφράζει την λύπη του διότι ούτε στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας για την επικαιροποίηση της μελέτης του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης τον Σεπτέμβριο του 2023, υπήρξε μειοδότης.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη προκήρυξη, η οποία είχε επίσης αποβεί άγονος, είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2022. Χρειάστηκε ένας χρόνος και η δική μας παρέμβαση για να προκηρυχθεί και πάλι η επικαιροποίηση της μελέτης του Πρωτοδικείου Σπάρτης , η οποία τον Σεπτέμβριο του 2023 που επιτέλους προκηρύχθηκε, απέβη εκ νέου άγονος.
Κατά συνέπεια το χρονίζον αυτό θέμα , το οποίο πλέον εξελίσσεται σε μείζον θέμα και απαιτεί πολιτική παρέμβαση και fast track διαδικασίες, πρέπει κατεπειγόντως να απασχολήσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και να επιλυθεί με διαδικασίες που δεν θα ακολουθήσουν την πεπατημένη.
Θεωρούμε ότι η διάσωση ενός από τα πρώτα δημόσια κτίρια της Ελλάδος, είναι θέμα που πρέπει να ξεπεράσει την συνήθη γραφειοκρατία και να προχωρήσει ταχύτατα . Θα πρέπει να απασχολήσει τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος και θα πρέπει να πάρει πάνω του την επίλυση του θέματος.
Ως ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες και αν δεν προκύψει λύση από τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας , θα προχωρήσουμε σε πιο αποτελεσματικές κινήσεις.
Το κτίριο του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης ΠΡΕΠΕΙ να κρατηθεί όρθιο και θα είναι ΝΤΡΟΠΗ όλων μας αν αφήσουμε ένα τέτοιο μνημείο να καταστραφεί.

Από το ΔΣ

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE