ΤΑΤΟΥΛΗΣ: "να συνυπάρξουν ως εταίροι τα Επιμελητήρια ή και επιπλέον παραγωγικοί φορείς όπου αυτό απαιτηθεί"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη συμμετοχή των Επιμελητηρίων και τη διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς ζήτησε ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» κ. Πέτρος Τατούλης με αφορμή την έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το θεματικό αντικείμενο της συγκεκριμένης σύμβασης αφορούσε τη Δημιουργία Δομών υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης, με προϋπολογισμό περίπου 4.000.000€.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου 2023, όπου ο κ. Τατούλης κατά την τοποθέτηση του δήλωσε:

«Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) Περιφέρειας Πελοποννήσου στην προγραμματική περίοδο 2014-2020. Δυστυχώς το έργο δεν υλοποιήθηκε και ζητήθηκε με έγγραφο της ΕΥΔ Πελοποννήσου με ημερομηνία 5 Οκτωβρίου 2023 να γίνει μεταφορά της ενταγμένης πράξης στο πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2021 -2027».

Κατ’αρχάς ήδη έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ . Θεωρώ όμως απολύτως απαραίτητο, στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου, να συνυπάρξουν ως εταίροι τα Επιμελητήρια ή και επιπλέον παραγωγικοί φορείς όπου αυτό απαιτηθεί».

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην εξειδίκευση του προγράμματος, η οποία έγινε την περίοδο που ο ίδιος ήταν Περιφερειάρχης, όπου σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια είχε προκύψει ότι για την ίδρυση και την ανάπτυξη θερμοκοιτίδων νεανικής επιχειρηματικότητας βασικοί δικαιούχοι έπρεπε να είναι τα Επιμελητήρια.

Ο πρ. Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα ευρύ σύστημα καινοτομίας, το οποία θα εξαπλώνεται σε όλη την Πελοπόννησο και θα συνδέει Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις και επενδυτές στο πλαίσιο προώθησης των συνεργασιών και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα καινοτομίας.

Είναι σημαντικό ότι μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα το θέμα αυτό αποσύρθηκε προκειμένου να ληφθούν υπ’όψιν οι παρατηρήσεις της Μείζονος Μειοψηφίας αλλά και άλλων μελών των Μειοψηφιών.

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE