Tο έργο ΣΔΙΤ Διαχείρισης Αποβλήτων "ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ από την Ε.Ε."ΔΗΛΩΣΗ

ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ


«ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»Μέγα θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης αλλά και αξιοπιστίας προκύπτει για την κυβέρνηση, την περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα και τους κ.κ. Πτωχό και Τατούλη τους οποίους προκαλούμε να πάρουν θέση μετά την απάντηση που έδωσε ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος Πελοπποννήσου, κ. Αντώνης Ψαράκης.

Ο κ. Ψαράκης απαντώντας στην γραπτή ερώτηση του πληρεξούσιου δικηγόρου του Δήμου Ευρώτα και της επιτροπής αγώνα των κατοίκων της Σκάλας κ. Ανδρέα Μπακόπουλου απαντάει με σαφήνεια ότι το έργο ΣΔΙΤ «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ από την Ε.Ε. Συγκεκριμένα η απάντηση του κ. Ψαράκη είναι η εξής: «Σε συνέχεια του από 31.08.2023 ηλεκτρονικού μηνύματος σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του Φάκελου Μεγάλου Έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων στην Περιφέρεια. Πελοποννήσου» και ως εκ τούτου δεν έχει υποβληθεί η σχετική αίτηση για χρηματοδοτική συνεισφορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε στη διάθεση σας».

Η απάντηση αυτή δικαιώνει την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου η οποία δια των περιφερειακών της συμβούλων Θανάση Πετράκο και Δημοσθένη Δρούγκα είχε κατ’ επανάληψη τονίσει στο ΠΕΣΥΠ ότι το έργο αυτό δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους, γιατί και υπερκοστολογημένο είναι αλλά και αντίθετο με τις τελευταίες κατευθύνσεις του ΟΗΕ και της Ε.Ε. για την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον η απάντηση αυτή του κ. Ψαράκη εκθέτει ανεπανόρθωτα τα στελέχη της περιφερειακής αρχής Νίκα και υποψήφιους σήμερα με τον κ. Πτωχό οι οποίοι απαντώντας στα τέλη Ιουνίου σε επερώτηση που είχε καταθέσει η παράταξή μας στο περιφερειακό συμβούλιο είπαν ψέματα διότι διαβεβαίωσαν του περιφερειακούς μας συμβούλους ότι ο φάκελος έχει επανακατατεθεί και έχει κατατεθεί και πρόταση στην Ε.Ε.

Τέλος, υπάρχει σοβαρό θέμα με την διαφήμιση που έχει δώσει η περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα στα ΜΜΕ διότι η διαφήμιση αυτή λέει ότι το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και οφείλουν όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες να πάρουν θέση. Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου θα καταθέσει άμεσα νέα επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή.

Οι πολίτες οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσμα,τά τους,διότι αυτοι θα πληρώσουν το βαρύ λογαριασμό και για την κυβέρνηση και για τον κ. Νίκα και για τους κ.κ. Πτωχό και Τατούλη οι οποίοι είναι φανατικά υπέρμαχοι του συγκεκριμένου έργου ΣΔΙΤ.

ΥΓ: Επισυνάπτουμε το επίσημο έγγραφο του προϊστάμενου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος Πελοποννήσου, κ. Αντώνη Ψαράκη


Το Γραφείο Τύπο

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ