Η ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ σε Τρύπη, Μαγούλα, Μυστρά

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


Την Τρύπη, την Μαγούλα και τον Μυστρά επισκέφθηκε χθες , 20.9.2023, η υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου και συζήτησε με κατοίκους των χωριών.

Μεγάλη συζήτηση έγινε στην Τρύπη, στο πανέμορφο αυτό χωριό, προάστιο σχεδόν της Σπάρτης σήμερα, καταφύγιο των νεανικών εκδρομών και κέντρο των νεανικών μας αναμνήσεων.

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι στην Τρύπη, η οποία είναι αποδέκτης κληροδοτήματος , από το 2017 δεν μπορούν να το ενεργοποιήσουν και να το απολαύσουν , διότι λόγω του Καλλικράτη το διαχειρίζεται πλέον ο Δήμος Σπάρτης, ο οποίος δεν μπορεί να διαθέσει μηχανικό για τις αναγκαίες μελέτες προκειμένου να απορροφηθούν οι χρηματοδοτήσεις του κληροδοτήματος.

Η συζήτηση στράφηκε και στην σημασία του αναξιοποίητου και εγκαταλειμμένου ΚΑΙΑΔΑ όπως και του ποταμιού, όπου και σήμερα η νεολαία καταφεύγει, απολαμβάνει το μπάνιο της και το φυσικό περιβάλλον. Η Τρύπη μπορεί να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς προορισμούς για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Σπάρτης.

Επίσης τα τρεχούμενα νερά της Τρύπης ποτέ δεν έγινε προσπάθεια να συγκεντρωθούν σε μια λιμνοδεξαμενή ή άλλον ταμιευτήρα με μεγάλη χρησιμότητα για την άρδευση πολλών περιοχών.

Τα προβλήματα και της Μαγούλας επίσης χρονίζοντα! Ένας πολύ σημαντικός οικισμός για την Σπάρτη, έχει ανάγκες κυρίως σε θέματα κυκλοφορίας μιας και δέχεται ακόμα και σήμερα αρκετά μεγάλο φορτίο από την κίνηση από και προς Καλαμάτα.

Ο κεντρικός δρόμος της Μαγούλας είναι Εθνική οδός , η συντήρησή της, το κλείσιμο με σχάρες των αυλακιών και η διέξοδος στους πεζούς και στους ποδηλάτες αποτελεί υποχρέωση του περιφερειακού προγράμματος και πρέπει να είναι πρωταρχική υποχρέωση της επόμενης δημοτικής αρχής.

Η Μαγούλα μπορεί να είναι από τις περιοχές που θα προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση νερού για την άρδευση και να καταστεί ένα εξαιρετικό σημείο αναφοράς για τον επισκέπτη του Δήμου. Άλλωστε όλα όσα γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες στην Μαγούλα από τους φορείς και τους εθελοντές της αποτελούν απόδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής.

Ο Μυστράς , η ιστορική μας πρωτεύουσα , είναι σχεδόν έτοιμος πλέον από πλευράς υποδομών , να μετατραπεί στο σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της Νότιας Ελλάδας. Εξαιρετικός οικισμός, μοναδική ιστορία, προστατευόμενα από την UNESCO μνημεία.

Οφείλουμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας στον Μυστρά και θεωρούμε ότι αυτό που πρέπει να κάνει η νέα δημοτική αρχή είναι να καθιερώσει ένα ετήσιο Διεθνές Forum για τον Μυστρά, όπου λόγω του χαρακτήρα της Καστροπολιτείας, μπορεί να γίνει η μεγάλη συζήτηση για το νέο ανθρωποκεντρικό μοντέλο ανάπτυξης που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες κρίσεις.

Ο Μυστράς αποδίδει στο ελληνικό δημόσιο πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη κάθε χρόνο σε σύγκριση με αυτά που επενδύονται στην περιοχή και σε σύγκριση με πολλούς άλλους αρχαιολογικούς χώρους. Γι’ αυτό θα πρέπει στον Μυστρά να αποφασισθεί η χρήση του παλατιού και βεβαίως η δημιουργία πολλών επιπλέον υποδομών για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών, όπως πχ συνέβη στην Μονεμβάσια .

Όπως δήλωσε η κ Κανελλοπούλου, εκτενέστερη συζήτηση με τους κατοίκους του Μυστρά θα γίνει στο επόμενο διάστημα πριν τις εκλογές.


Από το Γραφείο Τύπου

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE