Η ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑ, ΓΚΟΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣΔ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Τον Κεφαλά, την Γκοριτσά και τους Αγίους Αναργύρους επισκέφθηκε χθες , 15.9.2023, η υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου και συναντήθηκε με τους κατοίκους των χωριών.

Κατά την επίσκεψή της στην Γκοριτσά και στους Αγίους Αναργύρους η κ Κανελλοπούλου μίλησε με τους κατοίκους για τα πιο σημαντικά προβλήματα της περιοχής και τους ενημέρωσε αναλυτικά για τα θέματα που ενδιαφέρουν τις περιοχές αυτές, οι οποίες είναι από τις πλέον παραγωγικές του Δήμου Σπάρτης, με την μεγαλύτερη παραγωγή σε ελιά καλαμών.

Η κ Κανελλοπούλου αφού εξήγησε ότι μαζί με συνεργάτες της ανακάλυψαν το 2018 ότι το Φράγμα της Κελεφίνας ήταν ολοκληρωμένο και αδειοδοτημένο και έτοιμο να δημοπρατηθεί, πράγμα που η δημοτική αρχή από το 2014 αγνοούσε, και περιέγραψε πώς φθάσαμε στην δημοπράτηση του έργου το 2023, αναφέρθηκε αναλυτικά στην πορεία του έργου του Φράγματος της Κελεφίνας και εξήγησε στους κατοίκους ότι οι υψομετρικές διαφορές των αρδευόμενων περιοχών της Γκοριτσάς και των Αγίων Αναργύρων από την στεφάνη του Φράγματος είναι τέτοιες, ώστε επιτρέπουν την φυσική ροή του νερού και προς την περιοχή του Δήμου Θεραπνών.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τώρα που εκπονείται η μελέτη των δικτύων άρδευσης του Φράγματος , είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να απαιτήσουν οι κάτοικοι της περιοχής να αποφασισθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος που εκτελεί το έργο, να προβλεφθεί αγωγός μεταφοράς νερού προς την περιοχή των Θεραπνών.

Εξήγησε ότι το καλοκαίρι πρότεινε στον Πρόεδρο της Κοινότητας Γκοριτσάς να στείλουν υπόμνημα στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γεωργίας με αυτό το αίτημα και υπήρξε άρνηση από την πλευρά του. Τόνισε δε η κ Κανελλοπούλου ότι έστω και τώρα, η περιοχή που διαθέτει γεωτρήσεις που αντλούν από πολύ μεγάλα βάθη, θα πρέπει να κινητοποιηθεί και να πετύχει την πρόβλεψη άρδευσης από το Φράγμα της Κελεφίνας.

Η κ Κανελλοπούλου αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας και δεσμεύτηκε ότι αυτά τα δύο εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον της περιοχής προβλήματα , το νερό και οι αγροτικοί δρόμοι, θα αποτελέσουν πρώτη προτεραιότητα για την περιοχή, εάν η ίδια αναλάβει το τιμόνι του Δήμου Σπάρτης.

Ο συνδυασμός ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ έχει απόλυτη επίγνωση της κατάστασης στα παραγωγικά χωριά του Δήμου μας στον Πάρνωνα και γι’ αυτό πέραν των έργων υποδομής, ως Δημοτική Αρχή Σπάρτης θα θεσμοθετήσει κίνητρα για την παραμονή των νέων παραγωγών , καλλιεργητών και κτηνοτρόφων στην περιοχή και θα διεκδικήσει όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης που υπάρχουν για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Από το Γραφείο ΤύπουΣχόλια

ΘΑΝΟΣ ΜΙΧΕΛΟΓΓΟΝΑΣ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: "έδιναν εμπιστευτικές πληροφορίες σε άλλες παρατάξεις για να τις καλοπιάσουν και κοίταζαν μόνο τον εαυτούλη τους!"

Ζητείται Νοσηλευτικό προσωπικό από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεώς Μάνης

"ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΜΟΥ"

"διέρρεαν "επικυρωμένες" φημολογίες, στις οποίες το όνομά μου ταυτιζόταν με την υποστήριξη συγκεκριμένου συνδυασμού"

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ