Εθελοντικός καθαρισμός στο Δέλτα του Ευρώτα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έλους βρίσκονται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να προσκαλέσουν τις μικρές μας φίλες και τους μικρούς μας φίλους να λάβουν μέρος στον Εθελοντικό Καθαρισμό του Δέλτα του Ευρώτα, μία στη δράση που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα (#EMDinMyCountry), με τίτλο «Protect Nature - Preserve Culture».

Ο εθελοντικός καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023, με έναρξη στις 10:00 π.μ. (σ.σ. το σημείο συνάντησης πρόκειται να καθοριστεί από τον Π.Σ. Έλους σε μεταγενέστερο χρόνο).

Σκοπός της δράσης είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν ουσιαστικά για θέματα περιβαλλοντικής σημασίας, να μάθουν σημαντικά στοιχεία για τους προστατευόμενους βιότοπους της περιοχής και να κατανοήσουν ότι η στάση μας προς το περιβάλλον αποτελεί ένδειξη πολιτισμού.

Με τη βοήθεια της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη δράση θα ενημερωθούν εμπεριστατωμένα για τη χλωρίδα και την πανίδα που απαντάται στην περιοχή καθώς και για το ισχύον καθεστώς προστασίας τους.

Οφείλουμε να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι η συγκεκριμένη δράση είναι η μοναδική στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που έλαβε την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (για 2η συνεχόμενη χρονιά!), γεγονός που καθιστά ακόμη πιο σημαντική την απόκτησή της και, φυσικά, τη συμμετοχή όλων σας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την υποστήριξή τους τον Δήμο Ευρώτα, τον Α.Σ.Ε.Ε. «ΛΑΚΩΝΙΑ», την Εταιρία Αγροτοδιατροφικών Προϊόντων «Sparta Spirit», τις Εκδόσεις «MyBook.gr» και το Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών «Φροντίδα», όπως, φυσικά, και το πάντα δραστήριο και αδιάλειπτα κοντά στον άνθρωπο Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που έχει αναλάβει την υγειονομική κάλυψη της εν λόγω δράσης.


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ