"Δουλειά της Αριστεράς είναι να αντισταθεί σ’ αυτό το ποτάμι, να σηκώσει φράγματα, να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας."



Μητσοτάκης και Γεωργιάδης έβαλαν ακόμα ένα καρφί στον σταυρό που σηκώνουμε οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας. Έναν σταυρό που έχει ήδη μπει, κυριολεκτικά και μόνο κατά τη διάρκεια του 2023, πάνω από στους τάφους 135 ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στους χώρους δουλειάς - κι ας μην ξεχνάμε τους 229 σοβαρά τραυματισμένους.

Μια ζοφερή πραγματικότητα, που όσο συνεχίζεται η πολιτική που καταργεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς - και είναι προφανές ότι θα συνεχίζεται-, όσο εξακολουθούν να μην υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όσο σταθερή επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραμένει να μην μπορεί να ζει κανείς από τη δουλειά του και ανοίγει ο δρόμος για 13ωρες απασχολήσεις και Κυριακές στη δουλειά τόσο θα αυξάνονται οι κίνδυνοι. Κίνδυνοι στους χώρους εργασίας, κίνδυνοι για την ίδια την ψυχοσωματική υγεία των εργαζομένων στο όνομα «απρόσμενων» υπερκερδών.

Επιστημονικές μελέτες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου υπάρχουν διεθνώς, ακόμα και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού. Υπάρχουν και δεν θα μπορούν να κρυφτούν όσες φορές κι αν επαναλάβει ο Μητσοτάκης τα «δεν ξέρω καμία τέτοια μελέτη. Αν υπάρχει, φέρτε μου μία».

Δεν θα μπορούν να κρυφτούν γιατί οι άνθρωποι βιώνουν όλο και περισσότερο την καθημερινότητα μιας ζωής χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια στο πετσί τους. Ακριβώς όπως βίωσαν την έλλειψη των ΜΕΘ, ακριβώς όπως βίωσαν την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων ή σχεδιασμού αντιπυρικής προστασίας. Όπως βίωσαν όλες τις επιπτώσεις για τις οποίες προειδοποιεί η επιστήμη, την οποία αυτή η κυβέρνηση έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρο, φουσκώνοντας το ποτάμι του πολιτικού ανορθολογισμού που πλημμυρίζει σταθερά τη χώρα.

Απόψε χιλιάδες πολίτες με σημείο αναφοράς ακριβώς αυτή την Αριστερά ψηφίζουν όχι μόνο για πρόεδρο, αλλά για ένα κόμμα που από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα, και της κυβέρνησης μετά, θα οδηγήσει τη χώρα, μέσα από ένα σαφές πολιτικό σχέδιο, σε μια νέα, εντελώς διαφορετική μέρα για τον κόσμο της εργασίας, τους άνεργους, τους νέους, τους ηλικιωμένους, για κάθε άνθρωπο που θέλει να απαντήσει στο δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».


Παναγιώτης Κουμουνδούρος

Συντονιστής της ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ