ΔΟΥΚΑΣ: "Δεν εξήγησε όμως γιατί κήρυξε αυτό το πόλεμο, λίγο πριν τις Δημοτικές εκλογές"ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ:

Η ανάπλαση της Παλαιολόγου, ως έργο είχε προκριθεί από την προηγούμενη Δημοτική αρχή όταν στις 12/04/19 εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, η Προμελέτη με τίτλο Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης (αρ. Απόφασης 163/12/04/19).

Έχει προκριθεί από τους Καθηγητές- μελετητές του Πολυτεχνείου, τη Αναπτυξιακή Πάρνωνα η οποία προσέλαβε ως κύριο σύμβουλό της τον Καθηγητή Ιωάννη Κίζη, τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες, τη Δημοτική Αρχή, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, και δύο από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, παράλληλα με τη δημόσια διαβούλευση!

Μειώνοντας τον χώρο των αυτοκινήτων και αποδίδοντας περισσότερο χώρο για πεζούς και ποδηλάτες, διευκολύνεται κατά πολύ η προσβασιμότητα και κινητικότητα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, η χάραξη ποδηλατόδρομου καθ όλο το μήκος της Παλαιολόγου, και η πιο άνετη φύτευση πολλών κατάλληλων δέντρων και ζωνών ‘υγρού στοιχείου’ = συντριβάνια, κλπ.


Έτσι θα αυξηθεί η εμπορική κίνηση και οι αξίες των ακινήτων στη περιοχή, και γενικά θα ομορφύνει η πόλη!


Οι 35 χιλιάδες κάτοικοι του Δήμου μπορεί να έχουν 35 χιλιάδες απόψεις για το έργο αυτό - αν τους αρέσει, τι δεν τους αρέσει, τι θα άλλαζε ο καθένας!


Αυτό είναι αυτονόητο και θεμιτό!


Αλλά το να τάσσεσαι υπέρ του εργολάβου, και να τον στηρίζεις σε βάρος των δημοτών, των καταστηματαρχών και του Δήμου, αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό!

Ο απαιτούμενος από τους νόμους διαγωνισμός ανέδειξε μειοδότη ο οποίος όμως συνεχώς παρουσίαζε και παρουσιάζει προβλήματα στη σχέση του με τη Τεχνική Υπηρεσία και το Δήμο!
Έδωσε συνέντευξη τύπου κατά την οποία ανήγγειλε ότι θα διακόψει τις εργασίες (διακοπή εργασιών), και καθύβρισε τους επικεφαλείς της Τεχνικής Υπηρεσίας, με διάφορες προφάσεις και προσχηματικές ‘αιτιάσεις’.

——Δεν εξήγησε όμως γιατί κήρυξε αυτό το πόλεμο, λίγο πριν τις Δημοτικές εκλογές, ακριβώς μόλις δεν του χαριστήκαμε άλλο και του ανακοινώθηκε η Έκπτωσή του από το Έργο της Ανάπλασης των Κοινόχρηστων Χώρων Έναντι του Πάρκου Γουδέ, ύστερα από μήνες δικής του απραξίας;

——Δεν εξήγησε γιατί μειοδότησε για το έργο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΕΙΟΥ και κάλεσε τον Δήμο να υπογράψει, ενώ όπως ο ίδιος δήλωσε και ομολόγησε στην από 17/06/23 Επιστολή του προς την Τεχνική Υπηρεσία, ότι «και μόνο με μια πρόχειρη ματιά διαπίστωσε δεκάδες λάθη!»


Αυτά τα ‘λάθη’ στις μελέτες δεν τα γνώριζε πριν καταθέσει μειοδοτική προσφορά;
Ο ίδιος ομολογεί ότι γνώριζε!

Δηλαδή, κατέθεσε προσφορά χωρίς καν να έχει διαβάσει όλα τα περί της δημοπράτησης, αλλά γνωρίζοντας «μόνο και με μια γρήγορη ματιά» τα δεκάδες λάθη της μελέτης;

Είναι δυνατόν να καταθέτεις προσφορά και να έχεις συμφωνήσει με όλους τους όρους, χωρίς να έχεις διαβάσει τους όρους και τις υποχρεώσεις σου;


Απίθανα πράγματα!


Ή μήπως η συμπεριφορά του αυτή είναι συστηματική;
Κερδίζει έργα μειοδοτώντας, βγάζοντας απ’ τη μέση σοβαρούς εργολάβους, εισπράττοντας τη προκαταβολή και μετά αρχίζει το γαϊτανάκι με τις καταγγελίες,

-Φταίει η μελέτη, όπου με μια πρόχειρη ματιά ανακαλύπτει εκ των υστέρων(;) δεκάδες ή και χιλιάδες προβλήματα
-Φταίει η Τεχνική Υπηρεσία
-Φταίει ο Δήμος

Τι περιμένεις;
—-Να εισπράττεις από παντού προκαταβολές;;

—-Να αγανακτήσει ο Δήμος, και να σου δώσει το 5% της αξίας του έργου ως αποζημίωση για να απαλλαγεί από εσένα;

Απίθανα πράγματα!

Ο εργολάβος επίσης δεν εξήγησε πως τα έχει καταφέρει να έρθει σε προστριβές με
ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ
ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ
ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (ύβρεις ακόμα και μέσω Facebook)
ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ

Πάντα φταίνε οι άλλοι ….

Αντί λοιπόν να απολογείται για την απαράδεκτα αντιδεολογική συμπεριφορά του, αντί να ζητάει συγνώμη για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία στην οποία έχει με την απραξία του υποβάλλει όλη τη Σπάρτη και στα δύο σπουδαία έργα (Παλαιολόγου και OPEN MALL), βγαίνει σε φιλικά του ΜΜΕ και καταγγέλει, βρίζει και προσβάλλει!


Οι δε συνεχείς επιστολές της Τεχνικής Υπηρεσίας για επίσπευση των εργασιών, τις οποίες ο ίδιος χαρακτηρίζει ως "απειλές" αποτελούν την μεγαλύτερη ομολογία ότι ο Δήμος δια της Τεχνικής του Υπηρεσίας έκανε την δουλειά του!
Φαίνεται όμως πως ο εργολάβος αυτός έχει αποκτήσει και κάποιους ελάχιστους συμμάχους, είτε με «γυαλάκια» (επαινεί κάποιο Δημοτικό Σύμβουλο με γυαλάκια), είτε χωρίς γυαλάκια!


Γι’ αυτό πρέπει όλοι οι Σύμβουλοι και οι ‘πολιτευόμενοι’ να ξεκαθαρίσουν ‘ξάστερα’: είναι με τον εργολάβο, ή με τα συμφέροντα του Δήμου!


Είναι σύμμαχοι των συμφερόντων του εργολάβου;
Βάζουν πλάτη στον εργολάβο,
ή συντάσσονται με την Τεχνική Υπηρεσία και τον Δήμο;


Αλλά το κρυφτούλι με την πραγματικότητα έχει φθάσει στο τέλος του!


Ο Δήμος και η Τεχνική Υπηρεσία έκαναν ακριβώς ότι προστάζουν οι νόμοι!
Ακολούθησαν τις προσταγές των νόμων βήμα-βήμα!


Η υπομονή μας -και των καταστηματαρχών- έχει φθάσει και έχει ξεπεράσει τα όριά της!


—Αν αδυνατεί να ολοκληρώσει τα έργα ας μας ενημερώσει με την αρμόζουσα σοβαρότητα!
—Αν δεν έχει το οικονομικό και τεχνικό και επιτελικό υπόβαθρο, ας μας ενημερώσει επιτέλους!


Σε κάθε περίπτωση τον καλούμε να αφήσει τα τσαλιμάκια και να ολοκληρώσει ΑΜΕΣΑ και με την πρέπουσα σοβαρότητα, αυτά τα οποία ο ίδιος έχει υπογράψει και συμφωνήσει!


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE