Σε Καλύβια Σοχάς και Αμύκλες η Κανελλοπούλου

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Τα Καλύβια Σοχάς και τις Αμύκλες επισκέφθηκε χθες , 22.9.2023, η υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου και συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών.

Το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης υπήρξε το πρόβλημα με την παραβατικότητα των Ρομά και με την λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Αμυκλών.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την σοβαρή δυσαρέσκειά τους σχετικά με την παντελή ανυπαρξία σχεδίου για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και διατύπωσαν την απογοήτευσή τους και την πεποίθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να λυθεί το συγκεκριμένο μεγάλο πρόβλημα της περιοχής.

Η κ Κανελλοπούλου εξήγησε ότι για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα θα πρέπει να εξειδικευθεί, διότι υπάρχουν Ρομά παραβατικοί , αλλά υπάρχουν και οικογένειες Ρομά που, όσο τους επιτρέπουν οι συνθήκες ζωής τους, πασχίζουν να στεγάσουν και να φροντίσουν τις οικογένειές τους .

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό χρειάζεται ειδικό και αυστηρό σχέδιο αντιμετώπισης της παραβατικότητας και διαφορετικό σχέδιο κοινωνικής ενσωμάτωσης και ένταξης των υπολοίπων οικογενειών Ρομά.

Εξήγησε δε, ότι η αντιμετώπιση μιας τέτοιας κοινωνικής ομάδας και συμπεριφοράς απαιτεί συνεργασία πολλών δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, απαιτεί αλλαγή νομοθεσίας σε διάφορους τομείς και φυσικά απαιτεί δομές και προγράμματα που θα οδηγήσουν τους Ρομά σε εργασία και αξιοπρεπή διαβίωση οδηγώντας τους μακριά από την παραβατικότητα και την πονηριά με την οποία λειτουργούν σήμερα.

Στην συνέχεια στις Αμύκλες η κκ Κανελλοπούλου μίλησε για την μεγάλη σημασία του ιστορικού και αρχαιολογικού πλούτου των Αμυκλών και του Βαφειού και τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα για την περιοχή είναι η αναβάθμιση της περιοχής, όπου ευρίσκεται ο θολωτός τάφος του Βαφειού και η ανάδειξη μέσω σύγχρονων τεχνολογιών του Αμυκλαίου.

Στο πρόβλημα της ανυπαρξίας πλατείας στις Αμύκλες , η κ Κανελλοπούλου πρότεινε την μεταφορά του δρόμου έξω από τον οικισμό, την πλακόστρωση και τον εξωραϊσμό του και την μετατροπή του σε κεντρική πλατεία του χωριού.

Η κ Κανελλοπούλου μίλησε με τους κατοίκους και για τη αγροτική παραγωγή του χωριού και τους ενημέρωσε ότι η μελέτη του Φράγματος της Κελεφίνας προβλέπει την άρδευση της περιοχής των Αμυκλών και όλων των χωριών που ευρίσκονται δυτικά του Ευρώτα. Εξήγησε δε ότι η ύπαρξη ΤΟΕΒ και δικτύου άρδευσης στην περιοχή θα επιτρέψει την άμεση ένταξή τους στον οργανισμό του Φράγματος.

Από το Γραφείο Τύπου

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ