Ινστιτούτου Σπάρτης: Το Παλαιό Πρωτοδικείο αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά κτίρια της Ελλάδας και αποτελεί μεγάλη ευθύνη η διάσωσή του.

      
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης ανακοινώνει με μεγάλη χαρά ότι χθες , 19/9/2023 δημοσιεύθηκε η διακήρυξη ανοιχτού δημόσιου διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού

για την ανάθεση εκπόνησης της «Επικαιροποίησης Μελέτης Εφαρμογής και Τευχών Δημοπράτησης για το έργο “Αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης και προσαρμογή του για την στέγαση των ΓΑΚ Ν.Λακωνίας”», ύψους 55.347,46 € (με ΦΠΑ 24%).

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ. Αναστασία Κανελλοπούλου δήλωσε την μεγάλη ικανοποίησή της για το γεγονός και εξέφρασε την ελπίδα ότι στην παρούσα προκήρυξη θα υπάρξει ανταπόκριση εκ μέρους των μελετητικών γραφείων. Κάλεσε δε τα τεχνικά γραφεία της περιοχής Σπάρτης και Λακωνίας να ανταποκριθούν στο βαθμό που μπορούν να το κάνουν, ώστε να μην βγει άγονη η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Το Παλαιό Πρωτοδικείο αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά κτίρια της Ελλάδας και αποτελεί μεγάλη ευθύνη η διάσωσή του. Η αποκατάστασή του θα δώσει στην πόλη της Σπάρτης ένα κόσμημα, ένα στολίδι και το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης θα υποστηρίξει την προσπάθεια και θα παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις.

Μετά από 1204 μέρες που πέρασαν από την απόφαση αποκατάστασης του κτιρίου, σύμφωνα με την καθημερινή μέτρηση της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας SPARTORAMA, σήμερα όλοι οι Σπαρτιάτες και οι Σπαρτιάτισσες μπορούμε να πούμε ότι ξεκινούν επιτέλους οι διαδικασίες για το έργο.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης ευχαριστεί την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος , γιατί χωρίς την συστηματική συνεργασία τους δεν θα είχαμε ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές δυσκολίες.


Από το ΔΣ

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ