Παράταση των παρεκκλίσεων της εκτός σχεδίου δόμησης μετά από Ερώτηση του Βουλευτή Νεοκλή ΚρητικούΔελτίο Τύπου


Θέμα: Παράταση των παρεκκλίσεων της εκτός σχεδίου δόμησης μετά από Ερώτηση του Βουλευτή Νεοκλή Κρητικού


Την Τετάρτη 27ης Σεπτεμβρίου 2023 κατατέθηκε στη Βουλή Σχέδιο Νόμου, στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενεργείας για την παράταση των παρεκκλίσεων της εκτός σχεδίου δόμησης. Είχε προηγηθεί, ήδη από τις 31 Ιουλίου 2023, σχετική Ερώτηση του Βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Δ. Κρητικού προς τον αρμόδιο Υπουργό κο. Θόδωρο Σκυλακάκη.


Με την προτεινομένη ρύθμιση του άρθρου 24 του Σχεδίου Νόμου, παρατείνεται η προθεσμία για την κατάθεση αίτησης για έκδοση οικοδομικής αδείας ή προέγκρισης της παρ. 1 του άρθρου 40 του ν. 4759/2020, η οποία λήγει αύριο, 30 Σεπτεμβρίου 2023. Συγκεκριμένα, η εν λόγω προθεσμία παρατείνεται κατά 6 μήνες, και πλέον ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία η 31η Μαρτίου 2024.


Αυτή η ρύθμιση έρχεται να αντιμετωπίσει ένα ιδιαίτερα κρίσιμο πρόβλημα, το οποίο έχει αναδείξει δυναμικά εδώ και αρκετούς μήνες ο Βουλευτής Νεοκλής Κρητικός. Το τελευταίο διάστημα εκκρεμεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης ένας σημαντικός αριθμός αιτήσεων για την έκδοση βεβαίωσης όρων δόμησης. Εν όψει τούτου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να απολεσθεί το σχετικό δικαίωμα των ιδιοκτητών για λόγους μη αναγομένους στην υπαιτιότητά τους. Για το λόγο αυτό, η ηγεσία του Υπουργείου, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τις παρεμβάσεις του κου. Κρητικού, προχωρεί στην παράταση της προθεσμίας κατάθεσης αίτησης έκδοσης οικοδομικής αδείας μέχρι τις 31-3-2024. Σημειώνεται πως αυτή η παράταση αφορά τους ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει αίτημα έκδοσης έγγραφης βεβαίωσης της αρμοδίας Υπηρεσίας Δόμησης, κατά την εφαρμοστέα διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 38 του ν. 4495/2017.


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ