Η ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ σε Καραβά , Λογγάστρα και ΣουστιάνουςΔ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Τον Καραβά, την Λογγάστρα και τους Σουστιάνους επισκέφθηκε χθες , 22.9.2023, η υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου και συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών.

Είναι πράγματι πολύ περίεργο, τα χωριά που βρίσκονται δίπλα στον Ευρώτα να αντιμετωπίζουν τόσο έντονα προβλήματα και να αδυνατούν να αρδεύσουν τα πολύ παραγωγικά και γόνιμα χωράφια τους.

Ο Καραβάς που έχει για πολλά χρόνια και εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης βρίσκεται πολύ πίσω από πλευράς υδραυλικών έργων, τόσο ύδρευσης , όσο και άρδευσης, που σχετίζονται με τις κοινοτικές γεωτρήσεις και με την δημιουργία ενός κλειστού συστήματος άρδευσης. Αποτελεί δε το πλέον αναπτυξιακό έργο για την περιοχή, η οποία έχει ως κύριο εισόδημα την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και κυρίως εσπεριδοειδών και κηπευτικών.

Η αποκατάσταση , όπως ισχυρίζεται η ΔΕΥΑΣ του συστήματος υδροδότησης έχει καθησυχάσει τους κατοίκους, αλλά η ποσότητα και η ποιότητα του νερού δεν παύει να είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται οριστική επίλυση.

Ο κεντρικός δρόμος του Καραβά , που αποτελεί κομμάτι του επαρχιακού μας δικτύου, απαιτεί επεμβάσεις βελτίωσης της πρόσβασης και καλύτερης σήμανσης.

Ο Καραβάς είναι προάστιο της Σπάρτης και συνδέεται με την Σπάρτη, αλλά και με την Λογκάστρα και τους Σουστιάνους με πολλές οδικές αρτηρίες , λόγω ΄του ότι όλα αυτά τα χωριά είχαν και έχουν αναφορά στον κάμπο του Καραβά.

Αυτό που παρατηρήσαμε και θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνο και εξαιρετικής προτεραιότητας είναι ότι κατά μήκος του δρόμου από Καραβά προς Λογκάστρα και Σουστιάνους, ο δρόμος έχει «ρουμανιάσει» με κίνδυνο να προκληθούν καταστροφές .

Στην Λογκάστρα έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον των κατοίκων για την άρδευση από τον Ερώτα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης της πρόσβασης από την Μαγούλα και της δημιουργίας πλέον ενός ικανοποιητικού δρόμου προς τα χωριά που θα επιτρέψει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Η συζήτηση προχώρησε και προς τα προβλήματα της πόλης της Σπάρτης, δεδομένου ότι πολλές οικογένειες κατοικούν πλέον στην Σπάρτη και τους ενδιαφέρουν άμεσα οι εξελίξεις στην πόλη. Πολλά θέματα που ήταν και σε εμάς άγνωστα και αφορούν σε επεμβάσεις του Δήμου για την εξομάλυνση της λειτουργίας της πόλης , αποκαλύφθηκαν κατά την συζήτηση με την βοήθεια του πρώην Αντιδημάρχου και καταγόμενου από την Λογκάστρα κ Παναγιώτη Αργυρόπουλου.

Το ίδιο έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον και των κατοίκων των Σουστιάνων σχετικά με τις εξελίξεις στην πόλη της Σπάρτης και αυτό κρίνεται πολύ φυσικό μιας και όλη η ζωή των χωριών μας και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται κοντά στη Σπάρτη, εξαρτάται από την καλή λειτουργία και την ανάπτυξη του αστικού κέντρου.

Επίσης έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον των κατοίκων και για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που εξελίσσονται στην Σπάρτη , όπως είναι το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Φράγμα της Κελεφίνας.

Η κ. Κανελλοπούλου αναφέρθηκε στην εξέλιξη και των δύο έργων και τόνισε ότι χωρίς την ενεργοποίηση των πολιτών δεν θα υπήρχε καμία συνέχεια στα έργα αυτά.

Εξήγησε ότι επί εννέα χρόνια η Περιφερειακή αρχή Τατούλη κορόιδευε τους Σπαρτιάτες για την μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ και ότι το Φράγμα της Κελεφίνας , το οποίο ήταν αδειοδοτημένο και έτοιμο για δημοπράτηση από το 2014 , μέχρι το 2018 που το ανακάλυψαν αυτό ο κ Σταύρος Καλαβρυτινός και η κ Κανελλοπούλου, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΩΣ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.


Από το Γραφείο ΤύπουΣχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ