Μ.ΜΠΕΛΕΓΡΗ: "ΣΤΗΡΙΖΩ την επιλογή του Πρωθυπουργού για την Πελοπόννησο"



ΑΠΟ ΜΑΝΤΩ ΜΠΕΛΕΓΡΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ European Union of Women - EUW
Τ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΚΑΙ Τ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΝΤΕΤ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΝΑΕ -Ι ΕΝΠΕ
Το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» ήταν και είναι για μένα, περισσότερο «καθήκον» παρά δικαίωμα. Με αυτό το δεδομένο, συν τοις άλλοις, λήφθηκαν και οι αποφάσεις μου σχετικά με την πρόταση υποψηφιότητάς μου στις προσεχείς εκλογές ανάδειξης περιφερειακών συμβουλίων. Εκτιμώ ευγενή κίνητρα σε κάθε υποβληθείσα υποψηφιότητα.
Δεν προδικάζω για καμιά σκοπούς διαπλοκής και εκμετάλλευσης των θεσμών για ομαδικά ή προσωπικά οφέλη.
Διακρίνω όμως και αναγνωρίζω με βεβαιότητα τα εξής, μεταξύ άλλων, δεδομένα.
Ό,τι αποφασίζουμε, θεσμοθετούμε και πραγματοποιούμε, είναι η προοπτική για τους νέους που βρίσκονται στην αφετηρία της ζωής.
Γι’ αυτό η συμμετοχή των νέων στα κοινά, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανταπόκριση του θεσμού στις ανάγκες, στα αιτήματα, στις επιδιώξεις της κοινωνίας. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη λειτουργία, τη μετεξέλιξη, τη βιωσιμότητα και το μέλλον του θεσμού και για το μέλλον της Ελλάδας. Οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί μπορούν να αποτελέσουν τη συμβουλευτική βάση στην οποία θα στηριχθεί το αυτοδιοικητικό οικοδόμημα των νέων και των νεώτερων.
- Στα πιο καθ ημάς. Η Πελοπόννησος, με την ακραία, γωνιακή της θέση στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό χάρτη, εξαιρουμένου του προς την Ιταλία διαδρόμου της Πάτρας, δεν είναι πέρασμα ούτε οδός κυκλοφορίας ανθρώπων και προϊόντων . Είναι προορισμός και σαν τέτοιο πρέπει να τον αντιληφθούμε και να σταθμίσουμε τις αδυναμίες και τις δυνατότητές του.
- Ατυχώς, λόγω της ακραίας της θέσης αντιμετωπίζεται και λειτουργεί ανεξάρτητα από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα. Ευτυχώς, λόγω των παραπάνω, μπορεί μερικώς να αυτονομηθεί και να λειτουργήσει ως ιδιαίτερη «νησιωτική – ηπειρωτική», με πολλά πλεονεκτήματα και με την προϋπόθεση ότι θα θεωρηθεί ενιαία αυτοδιοικητική οντότητα.
- Για το ενιαίο της Περιφέρειας, αναγκαία είναι η δυνατότητα επικοινωνίας α] εσωτερικά, δηλαδή κάθε ενότητα με τις άλλες και
- β] εξωτερικά με την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και απαραίτητα με τα νησιά του αργοσαρωνικού.
- Ολόκληρη η Πελοπόννησος, συμπεριλαμβανομένης Πάτρας και Ηλείας αποτελεί ενιαία ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα και κάθε προσπάθεια ξεχωριστής αξιοποίησης εκάστης Περιφερειακής Ενότητας, είναι αποτυχημένη, βασικά λόγω της περιορισμένης έκτασης. Η ανάπτυξη απαιτεί μεγέθη. Για αυτό δεν μπορεί τμήματά της Πελοποννήσου να αποκόπτονται και να απομονώνονται από τα άλλα. Αναφέρω ένα και μόνο ηχηρό παράδειγμα προς αποφυγήν είναι η θηλιά στη μέση της Λακωνίας, που λέγεται «εθνική οδός δια μέσου κέντρου Σκάλας και Βλαχιώτη» για την οποία πρώτη εγώ ζητώ συγγνώμη από τους χιλιάδες των ελλήνων και των επισκεπτών που ενώ τους προσκαλούμε να απολαύσουν τις χάρες της Λακωνίας, τους ταλαιπωρούμε μέχρις αγανάκτησης να διέλθουν το λαβύρινθο.
- Και επειδή ακριβώς καλούμεθα να αποφασίσουμε ποιος καλύτερα μπορεί να ηγηθεί της ιδιαίτερης Πελοποννήσου, θεωρώ ότι αποτελεί βέβαιο κριτήριο από το όλον να δούμε το μέρος. Ότι δηλαδή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γνώστης των παραπάνω, στη συγκεκριμένη περιφέρεια επιχειρεί, ό, τι σε ολόκληρη την Ελλάδα επιτυχώς επιχείρησε. Δηλαδή να αξιοποιήσει ένα σύγχρονο τρόπο διοίκησης και διαχείρισης των ιδιαιτεροτήτων της περιφέρειας , με πιλοτικά προγράμματα και με σκοπό μια ευρωπαϊκή περιφέρεια πρότυπο.
- Είναι σαφές ότι στη Πελοπόννησο, λόγω της γωνιακής της θέσης, της έκτασής της, της απομόνωσής της, των ιστορικών και φυσικών πλεονεκτημάτων της, της ομοιογένειας του ανθρώπινου δυναμικού της, στέρησής της στους δείκτες ανάπτυξης, ΜΠΟΡΟYΝ ΝΑ ΔΙΟΚΙΜΑΣΘΟΥΝ και να ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης.
- Στο διακύβευμα αυτό απαραίτητα θα πρωταγωνιστήσουν εκσυγχρονιστές τεχνοκράτες και ως τέτοιος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτριος Πτωχός και πολλοί από τους υποψηφίους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό του.
- Το ενδιαφέρον και τη φιλοδοξία του Πρωθυπουργού να καταστεί η Πελοπόννησος περιφέρεια πρότυπο καθώς και την επιλογή του στο πρόσωπο του υποψηφίου Περιφερειάρχη, εμπιστεύομαι και στηρίζω.
Η δική μου συμμετοχή κατά την παρούσα εκλογική διαδικασία είναι ακριβώς αυτή. Με γνώση και με καθαρή κρίση, ΣΤΗΡΙΖΩ την επιλογή του Πρωθυπουργού για την Πελοπόννησο και χωρίς να εμπλακώ σε προσωπική διεκδίκηση ψήφων, αξιοποιώ κάθε δυνατότητά μου στον κοινό αγώνα της παράταξης.
Τέλος εκφράζω και δημόσια τις ευχαριστίες μου προς την ηγεσία της μεγάλης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό μου και την τιμητική της πρόταση να συνδράμω στο διακύβευμα της ανάδειξής της Πελοποννήσου σε περιφέρεια πρότυπο.
ΜΑΝΤΩ ΜΠΕΛΕΓΡΗ

Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE