Η Α.Κανελλοπούλου σε Βασσαρά, Βρέσθενα, Βαμβακού, Βαρβίτσα και Καρυές

  Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Τον Βασσαρά, τα Βρέσθενα, την Βαμβακού, την Βαρβίτσα και τις Καρυές επισκέφθηκε χθες , 16.9.2023, η υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου και συναντήθηκε με τους κατοίκους των χωριών.

Κατά την επίσκεψή της στο Βασσαρά και στα Βρέσθενα η κ Κανελλοπούλου συζήτησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής και τους ενημέρωσε αναλυτικά για τα θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Λόγω της μεγάλης συνεργασίας που είχε η κ Κανελλοπούλου με τους Προέδρους των συγκεκριμένων κοινοτήτων κ Γ. Δημαρά και κ Δημ. Σταυρόπουλο κατά τα προηγούμενα χρόνια σχετικά με την διεκδίκηση άρδευσης της περιοχής Οινούντος από το Φράγμα της Κελεφίνας, οι κάτοικοι γνώριζαν τις σχετικές εξελίξεις

Αξίζει να αναφερθεί ότι, όταν η κ Κανελλοπούλου και ο υδρογεωλόγος κ Σταύρος Καλαβρυτινός ανακάλυψαν ότι από το 2014 το Φράγμα Κελεφίνας ήταν έτοιμο για δημοπράτηση και καμία δημοτική αρχή δεν το γνώριζε, προχώρησαν και διερεύνησαν ποιες περιοχές προβλεπόταν να αρδευτούν από το Φράγμα.

Τα χωριά του πρώην Δήμου Οινούντος δεν προβλεπόταν να αρδευτούν από το Φράγμα αν και το έργο θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Οινούντα. ‘Έτσι ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας για να ενταχθεί και η περιοχή του πρ. Δήμου Οινούντος στις περιοχές που θα αρδεύονταν από το Φράγμα και πράγματι με την βοήθεια και θεσμικών παραγόντων φθάσαμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Όμως με την μεταφορά του έργου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σήμερα, δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί η ένταξη αυτών των περιοχών για άρδευση από το Φράγμα.

Η κ Κανελλοπούλου εξήγησε στους κατοίκους των ενδιαφερομένων περιοχών ότι πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από την επόμενη δημοτική αρχή και ότι φυσικά αν η ίδια εκλεγεί Δήμαρχος Σπάρτης θα κάνει ότι χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια αυτή.

Στην συνέχεια η κ Κανελλοπούλου και τα μέλη του συνδυασμού ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ που την συνόδευαν, έφθασαν στην πανέμορφη Βαμβακού , όπου είδαν παλιούς γνώριμους και φίλους και όπου φυσικά δεν χρειάστηκε να μιλήσουν για οτιδήποτε , εφ’ όσον τα προβλήματα της περιοχής είναι σε γενικές γραμμές λυμένα και αντιμετωπίζονται από τις προσπάθειες που καταβάλει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στην όμορφη Βαρβίτσα η κ Κανελλοπούλου χαιρέτησε τον κόσμο και κουβέντιασε με τους παρευρισκόμενους υποψηφίους και των άλλων συνδυασμών. Εκεί, όμως, η κ Κανελλοπούλου δέχθηκε προσωπική επίθεση από μέλος του συνδυασμού ΣΠΑΡΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ και συγκεκριμένα από τον Γεώργιο Βάθη , ο οποίος χωρίς καμία αιτία επιτέθηκε κατά της οικογένειάς της και την πρόσβαλε βάναυσα. Φυσικά θα υπάρξουν οι επιβαλλόμενες συνέπειες λόγω της εμπαθούς και ανοίκειας συμπεριφοράς που για δεύτερη φορά αντιμετωπίζει η κ Κανελλοπούλου από μέλος του ιδίου συνδυασμού.

Στις Καρυές υπήρξε η δυνατότητα να συζητήσει η επικεφαλής του συνδυασμού ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ με τους κατοίκους και με τον απερχόμενο Πρόεδρο των Καρυών για τα προβλήματα της κοινότητας.

Η κ Κανελλοπούλου ως Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΠΑΡΝΩΝ ΑΕ κατά τα πρώτα πέντε χρόνια της παρουσίας της εν λόγω εταιρίας , είχε θέσει ως στόχο την εξέλιξη των Καρυών σε αγροτουριστικό προορισμό. Έτσι εφαρμόστηκε τότε στις Καρυές το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης μέσω Leader που περιλάμβανε επενδύσεις σε αγροτουριστικά καταλύματα , σε μικρά τυροκομεία, στην δημιουργία των εγκαταστάσεων του συνεταιρισμού των καστανοπαραγωγών , σε επένδυση μικρών επιχειρήσεων, όπως ο φούρνου και η παραγωγή γλυκών, σε υποδομές για την ενίσχυση του παραδοσιακού χαρακτήρα του οικισμού κλπ. Έγινε στην ουσία η αρχή γι’ αυτό που στην συνέχεια αναπτύχθηκε με την φροντίδα και την εργατικότητα των κατοίκων και της κοινότητας, με αποτέλεσμα αυτό που σήμερα απολαμβάνουμε όλοι στις Καρυές.

Από το Γραφείο Τύπου


Σχόλια

ΘΑΝΟΣ ΜΙΧΕΛΟΓΓΟΝΑΣ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: έπειτα από διαπληκτισμό 45χρονος πυροβόλησε 33χρονο

ΤΟ ΚΕΕΜ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: "Με καλή συμπεριφορά , με ευγένεια, σεβασμό, και καλές τιμές, κερδίζοντας αυτά τα παιδιά τους κάνουμε πρεσβευτές μιας θετικής εικόνας για την πόλη μας."

ΒΑΛΙΩΤΗΣ: "Καλώ την ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των έργων σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις."

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ