Μήνυμα για έναρξη σχολικής χρονιάς Μαργαρίτας Σπυριδάκου


Ερχόμενη προ ολίγου στο Ενιαίο Λύκειο Μολάων "Θεόδωρος Καλλιφατίδης" αναλογιζόμουν πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που και εγώ καθόμουν στα θρανία του ίδιου σχολείου. Δεν σας κρύβω ότι σε αυτή την αναδρομή κυριαρχή ήταν η συγκίνηση για ό,τι όμορφο βιώθηκε εδώ λησμονώντας την αμηχανία,την ανησυχία και κάποτε τον φόβο της προσαρμογής των πρώτων ημερών και αργότερα της εξέλιξης της σχολικής χρονιάς.Τελικά,έχουν επικρατήσει μόνο οι θετικές αναμνήσεις από εκείνη την εποχή, τη φοβερή δεκαετία του 80, και παραμένουν ζωντανές στον νου και την καρδιά μου.

Εκτιμώ ότι αναπολώντας εκείνα τα χρόνια, ο καθένας από εμάς ως ενήλικας διαπιστώνει αβίαστα και αναμφίβολα ότι το σώμα, το πνεύμα και το συναίσθημα ήταν στην ακμή, την κορύφωση και την πιο καθαρή μορφή τους. Συνήθως αυτο δεν γίνεται αντιληπτό, όταν βρισκόμαστε σε αυτή την ηλικία, αφού κατακλυζόμαστε κυρίως από το άγχος της επιτυχίας των εξετάσεων.
Γι'αυτό,εσείς οι νεότεροι αποδεχτείτε τις συμβουλές εμάς των μεγαλυτέρων ως έτοιμη σοφία,γιατί βρισκόμασταν κάποτε στη θέση σας, και εκμεταλλευτείτε αυτο που είστε σήμερα όσο πιο πολύ μπορείτε χωρίς την αγωνία που προκαλεί το σύγχρονο εξετασιοκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Σίγουρα χρειάζεται να διαβάσετε για να επιτύχετε τους προσωπικούς σας στόχους.Εντούτοις,προέχει κάθε φορά να κατανοείτε ό,τι διαβάζετε,να εμβαθύνετε στη γνωση και παράλληλα να αφουγκράζεστε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα,να ενημερώνεστε, να στρέφεστε σε ενδιαφέροντα πάρεργα -που αφορούν τον αθλητισμό,την τέχνη,τις επιστήμες ή το περιβάλλον-κατά τον ελεύθερο χρόνο σας, να σκέφτεστε με αισιοδοξία το μέλλον σας και να το σχεδιάζετε υπεύθυνα τόσο για εσάς όσο και για το μέλλον της κοινωνίας σας,τοπικής και εγχώριας.Η μόρφωση είναι στήριγμα ζωής,μας επισημαίνει ο αρχαίος Έλληνας ποιητής του 4ου αιώνα Μένανδρος,και αυτό σημαίνει ότι η εκπαίδευσή σας δεν μπορεί να στερείται ουσιαστικής παιδείας.


Ως απόρροια των προηγουμένων,σας εύχομαι μεγαλώνοντας να διατηρείτε κατά το δυνατό τη γνησιότητα που χαρακτηρίζει τη σημερινή σας ηλικία και να επιδιώκετε την ανάδειξη της αυθεντικότητάς σας παρά τις προκλήσεις που θα τη δοκιμάσουν.


Καλή και δημιουργική σχολική χρόνια σε σας και τους δασκάλους σας!


Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE