Ε.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ: "απαιτούμε πλέον από την Πολιτεία να θεσπίσει την 15η Σεπτεμβρίου ως τοπική - δημοτική και θρησκευτική επέτειο"

 


Τιμούμε την θυσία των Βρονταμιτών στο Παλαιόκαστρο.
Πέρασαν 198 χρόνια από την 15η Σεπτεμβρίου του 1825 όταν 400 Βρονταμίτες κυρίως γυναικόπαιδα και γέροντες βρήκαν καταφύγιο στο τρισυώνυμο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής - του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Νικήτα χτισμένο το 1100 ,το αποκαλούμενο Παλαιομονάστηρο.
Ο Ιμπραήμ με τον Τουρκοαιγυπτιακό στρατό χτυπούσε αλύπητα τα χωριά του Πάρνωνα σπέρνοντας τον τρόμο.
Η είδηση έφτασε και στο Βρονταμά με την απόφαση να κρυφτούν οι ανήμποροι γέροι και γυναικόπαιδα στο Παλαιομονάστηρο για να γλυτώσουν από τις ορδές του Ιμπραήμ.
Και αυτό το καταφύγιο του μοναστηριού δεν στάθηκε ικανό να προφυλάξει τους 400 Βρονταμίτες που κάηκαν ζωντανοί.
Το Ολοκαύτωμα των Βρονταμιτών ήταν μια ακόμα θυσία στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Έθνους μας απέναντι στον Τουρκικό ζυγό.
Αποτελεί φωτοδότη για τις επόμενες γενιές και ιδιαίτερα στην κρίσιμη εποχή που ζούμε.
Η ενότητα και ο πατριωτισμός αποτελεί την ασπίδα του Έθνους των Ελλήνων απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται τα Εθνικά μας δίκαια.
Τιμούμε ευλαβικά την 198 επέτειο του Ολοκαυτώματος των 400 Βρονταμιτών και απαιτούμε πλέον από την Πολιτεία να υλοποιήσει το χρέος της θεσμοθετόντας την 15 η Σεπτεμβρίου ως τοπική - δημοτική και θρησκευτική επέτειο σύμφωνα και με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα.

Σχόλια

ΘΑΝΟΣ ΜΙΧΕΛΟΓΓΟΝΑΣ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: "έδιναν εμπιστευτικές πληροφορίες σε άλλες παρατάξεις για να τις καλοπιάσουν και κοίταζαν μόνο τον εαυτούλη τους!"

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Ζητείται Νοσηλευτικό προσωπικό από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεώς Μάνης

ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: έπειτα από διαπληκτισμό 45χρονος πυροβόλησε 33χρονο

"ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΜΟΥ"

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ