Αργεντινή : 11 μεγάλες χρυσές βραβεύσεις σε Λάκωνα παραγωγό• Με 11 μεγάλες χρυσές βραβεύσεις

• 3 Grand Prestige Gold, 5 Prestige Gold και 3 Gold βραβεία

• Στον διεθνή διαγωνισμό Olivinus IOOC 2023

• Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 802 διεθνών βραβείων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό


Απόλυτη διάκριση σε διεθνές επίπεδο, με 11 βραβεία σε 11 συμμετοχές των βιολογικών ελαιολάδων των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, σημειώθηκε στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Olivinus International Olive Oil Competition 2023 της Αργεντινής, τον τελευταίο αναγνωρισμένο παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιολάδων για την χρονιά του 2023.

Ο διεθνής διαγωνισμός OLIVINUS International Competition 2023 πραγματοποιήθηκε στην Μεντόζα της Αργεντινής, από τις 9 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2023, με συμμετοχές εκατοντάδων ελαιολάδων από 197 εταιρείες, από 19 χώρες του κόσμου. Αποτελεί έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδων παγκοσμίως, έχοντας πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, πράγμα που αποδεικνύεται από την υψηλή βαθμολογία 9 / 10 που του έχει δοθεί από την διεθνή κατάταξη EVOO World Ranking.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον OLIVINUS IOOC 2023 γίνεται με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από 29 ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους. Αποτελεί τον Νο. 1 διεθνή διαγωνισμό της Λατινικής Αμερικής και γενικότερα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου.

Μεγαλύτερη δυσκολία προκύπτει και από το γεγονός ότι τα ελαιόλαδα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου είναι φρέσκα, σχεδόν λίγων ημερών, σε σχέση με του υπόλοιπου κόσμου που είναι περίπου 1 (ενός) έτους από την παραγωγή τους.

Τα 11 μεγάλα διεθνή βραβεία προήλθαν από 11 συμμετοχές ελαιολάδων των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην Αργεντινή, σημείωσαν ποσοστό επιτυχίας 100% και συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες, με αποτέλεσμα να τιμηθούν τρία (3) ελαιόλαδα με Grand Prestige Gold, πέντε (5) ελαιόλαδα με Prestige Gold και τρία (3) ελαιόλαδα με Gold βραβεία.

Αναλυτικά οι 11 χρυσές βραβεύσεις στον 17ο OLIVINUS International Olive Oil Competition 2023, για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από τη Σπάρτη Λακωνίας και την Ελλάδα, είναι:GRAND PRESTIGE GOLD AWARD

MASTERPIECE Blend evoo

OLEOASTRON Gourmet evoo

TREASURE Blend evooPRESTIGE GOLD AWARD

SYLLEKTIKON Gourmet evoo

MAJESTIC Blend evoo

GEMSTONE Blend evoo

Flavored Gourmet Enigma

ENSTAGMA Saffron & Sage


GOLD AWARD

AGOURELAIO Early Harvest Organic evoo

ENSTAGMA Saffron

PLUS HEALTH Multivarietal Blue


Είναι από τις ελάχιστες φορές στα 17 χρόνια που λαμβάνει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός OLIVINUS που Έλληνας ελαιοπαραγωγός και Ελληνικά βιολογικά και γαστρονομικά ελαιόλαδα, αποκλειστικά ιδιοπαραγώμενα, διακρίνονται με τόσες πολλές και υψηλές βραβεύσεις.

Η εξαιρετική αυτή διεθνούς κύρους επιβράβευση στην Αργεντινή, σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας την Ελλάδα, τον τόπο μας την Σπάρτη Λακωνίας καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 30 χρόνια.

Είναι παράλληλα ιδιαίτερη τιμή τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα ενός Έλληνα ελαιοπαραγωγού να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.


Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE