Σπαρτιάτισσες και οι Σπαρτιάτες του Καυκάσου - Θεία Λειτουργία της 10ης Σεπτεμβρίου!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών, με ειλικρινή χαρά και συγκίνηση, «μοιράζεται» με τις Σπαρτιάτισσες και τους Σπαρτιάτες της Λακωνίας κάποιες από τις φωτογραφίες που μας έστειλαν οι Σπαρτιάτισσες και οι Σπαρτιάτες του Καυκάσου από τη Θεία Λειτουργία της 10ης Σεπτεμβρίου!

Ένας «αγώνας» που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, επιτέλους τελεσφόρησε, κατορθώνοντας να αποστείλουμε μερικά συμβολικής αξίας «αντικείμενα» στους «Σπαρτιάτες» του μακρινού Καυκάσου*.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Ποντίων Λακωνίας «Ο Πόντος», όντας αρωγός από την πρώτη στιγμή στην κοινή μας αυτή προσπάθεια, δώρισε μία εξαιρετικά καλαίσθητη εικόνα του πολιούχου της Σπάρτης, Οσίου Νίκωνος του Μετανοείτε, η οποία πλέον κοσμεί τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Σπάρτη του Καυκάσου.

Επιπρόσθετα, αποστείλαμε για τη βιβλιοθήκη του σχολείου, μια σειρά τίτλων βιβλίων, Λακώνων και μη συγγραφέων. Ενδεικτικά και μόνο θα αναφέρουμε το «Αφιέρωμα σε ηρωικές μορφές του ’21 (1821–2021)» της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος» και το κόμικ για την αρχαία Σπάρτη με τίτλο «Τρεις».

Από τη μεριά τους, οι «Σπαρτιάτες» του Καυκάσου, οι οποίοι αγαπούν βαθιά τη Σπάρτη μας, έχουν προτείνει με επιστολή του κ. Chakhirov Fedor Georgievich (ενοριακός σύμβουλος του Ι.Ν. της Αγίας Τριάδας και «άτυπος εκπρόσωπος» της ελληνόφωνης ορθόδοξης κοινότητας) στον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Πέτρο Δούκα, την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, επ’ ευκαιρία του εορτασμού των εκατό (100) ετών από την ίδρυση της Σπάρτης του Καυκάσου, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η Σπάρτη του Καυκάσου (βλ. πληροφορίες εδώ: https://shorturl.at/rAX06), ως μια μικρή ορθόδοξη πόλη σε μια φτωχή μουσουλμανική επαρχία της Ρωσίας, αντιμετωπίζει πολύπλευρα προβλήματα «επιβίωσης» που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ως Ε.Σ.Σ., και με την ανιδιοτελή βοήθεια του Σ.Π.Λ. «Ο Πόντος», θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε την εκεί τοπική ελληνορθόδοξη κοινότητα με κάθε δυνατό τρόπο!

Ήδη, με τις λιγοστές δυνάμεις μας, κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε την έγγραφη συμπαράσταση -και γενικότερη διαμεσολάβηση- της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα στην προσπάθειά μας για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των πολιτών των δύο πόλεων.

Είμαστε γνήσια αισιόδοξοι και απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα καταφέρουμε να υπερκεράσουμε κάθε δυσκολία και ότι η «ταυτότητα» μιας πόλης που χτίστηκε με «αίμα», θα διασωθεί!

-----

*Έστω και υπαινικτικά, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι δεν ήταν η απόσταση που δυσχέραινε την αποστολή του προαναφερθέντος «υλικού» όλον αυτόν τον καιρό, αλλά οι πολλές άλλες αντιξοότητες, που, όμως, δεν αποτελούν -τουλάχιστον προς το παρόν- αντικείμενο δημοσιοποίησης.














Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ