Ερώτηση Κρητικού για την αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων από τη μη διαβίβαση λιανικών ΦΗΜ στην εφαρμογή e-send της ΑΑΔΕΔελτίο Τύπου

Ερώτηση Νεοκλή Κρητικού σχετικά με την αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων από τη μη διαβίβαση λιανικών ΦΗΜ στην εφαρμογή e-send της ΑΑΔΕ

Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη κατέθεσε την Παρασκευή 11 Αυγούστου ο Νεοκλής Κρητικός, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων από τη μη διαβίβαση λιανικών ΦΗΜ στην εφαρμογή e-send της ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί τις επιχειρήσεις, το οποίο άπτεται ακόμη και της βιωσιμότητάς τους και αφορά στο πρακτικό σκέλος της διαβίβασης των λιανικών Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ). Ειδικότερα, οι διατάξεις του άρθρου 174 του Ν.4972/2022, προβλέπουν επιβολή προστίμων για τις επιχειρήσεις, που δεν προβαίνουν στη διαβίβαση λιανικών ΦΗΜ στην εφαρμογή e-send της ΑΑΔΕ.

Ένα ζήτημα που απασχολεί, φυσικά και Λάκωνες επιχειρηματίες, οι οποίοι και εξέφρασαν στον κο Κρητικό την ανησυχία και αγωνία τους. Ο κ. βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση, εστιάζοντας στο αν προτίθεται η ΑΑΔΕ να ελαστικοποιήσει τη διαδικασία ελέγχου, ώστε τα προβλήματα, που μπορεί να οφείλονται σε τεχνικής φύσεως ζητήματα -όπως βλάβη στο internet, βλάβη στο router, διακοπές ρεύματος, υπερφόρτωση της εφαρμογής e-send της ΑΑΔΕ- να μη συνιστούν αφορμή οι επιχειρήσεις να επιβαρύνονται με φορολογικά πρόστιμα και προσαυξήσεις ή ακόμη και να αναστέλλεται η λειτουργία τους.


Εκ του Πολιτικού Γραφείου

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE