ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ - Άρση προστίμουΔελτίο Τύπου


Σήμερα, Τρίτη 22ας Αυγούστου 2023, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Δ. Κρητικός κατέθεσε Ερώτηση στη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων, προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας Νικόλαο-Γεώργιο Δένδια και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, με Θέμα την Άρση του Προστίμου Ανυποταξίας στις περιπτώσεις επιγενομένης υπηρετήσεως. Σύμφωνα με τα άρθρα 126-128Β του Κανονισμού της Βουλής, η Ερώτηση έλαβε Αριθμό Πρωτοκόλλου Ερωτήσεων 424, και πλέον αναμένονται οι Απαντήσεις των αρμοδίων Υπουργών.


Με την ανωτέρω Ερώτηση, ο Βουλευτής Κρητικός θέτει ενώπιον των αρμοδίων Υπουργών το ζήτημα του χρηματικού προστίμου που επιβάλλεται στους ανυποτάκτους, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη σημαντικά ζητήματα, όπως η οικονομική κατάσταση των ανυποτάκτων ή η συνδρομή λόγων ανωτέρας βίας. Το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται, ύψους Ευρώ έξι χιλιάδων (€6.000,00), αποτελεί μια σοβαρή κύρωση, στην οποία πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.


Το κύριο και πλέον σοβαρό πρόβλημα, το οποίο απασχολεί εκατοντάδες στρατευσίμους, τόσο από τη Λακωνία, όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, είναι ότι το πρόστιμο επιβάλλεται ακόμη και σε στρατευσίμους οι οποίοι, με καθυστέρηση κάποιων μηνών ή και λίγων ημερών, υπηρετούν τη θητεία τους και εκπληρώνουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους.


Με την Ερώτησή του, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός τονίζει προς τους αρμοδίους Υπουργούς ότι η διαγραφή των βεβαιωμένων προστίμων ανυποταξίας, για όσους έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους, αποτελεί τόσο ηθικό καθήκον και πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης, όσο και ένα μέτρο που θα δώσει κίνητρο για την αύξηση του αριθμού των κατατασσομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις, επ’ωφελεία της εθνικής ασφαλείας και του δημοσίου συμφέροντος.


Σχόλια

ΘΑΝΟΣ ΜΙΧΕΛΟΓΓΟΝΑΣ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: έπειτα από διαπληκτισμό 45χρονος πυροβόλησε 33χρονο

ΤΟ ΚΕΕΜ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: "Με καλή συμπεριφορά , με ευγένεια, σεβασμό, και καλές τιμές, κερδίζοντας αυτά τα παιδιά τους κάνουμε πρεσβευτές μιας θετικής εικόνας για την πόλη μας."

ΒΑΛΙΩΤΗΣ: "Καλώ την ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των έργων σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις."

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ