ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ - Άρση προστίμου



Δελτίο Τύπου


Σήμερα, Τρίτη 22ας Αυγούστου 2023, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Δ. Κρητικός κατέθεσε Ερώτηση στη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων, προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας Νικόλαο-Γεώργιο Δένδια και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, με Θέμα την Άρση του Προστίμου Ανυποταξίας στις περιπτώσεις επιγενομένης υπηρετήσεως. Σύμφωνα με τα άρθρα 126-128Β του Κανονισμού της Βουλής, η Ερώτηση έλαβε Αριθμό Πρωτοκόλλου Ερωτήσεων 424, και πλέον αναμένονται οι Απαντήσεις των αρμοδίων Υπουργών.


Με την ανωτέρω Ερώτηση, ο Βουλευτής Κρητικός θέτει ενώπιον των αρμοδίων Υπουργών το ζήτημα του χρηματικού προστίμου που επιβάλλεται στους ανυποτάκτους, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη σημαντικά ζητήματα, όπως η οικονομική κατάσταση των ανυποτάκτων ή η συνδρομή λόγων ανωτέρας βίας. Το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται, ύψους Ευρώ έξι χιλιάδων (€6.000,00), αποτελεί μια σοβαρή κύρωση, στην οποία πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.


Το κύριο και πλέον σοβαρό πρόβλημα, το οποίο απασχολεί εκατοντάδες στρατευσίμους, τόσο από τη Λακωνία, όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, είναι ότι το πρόστιμο επιβάλλεται ακόμη και σε στρατευσίμους οι οποίοι, με καθυστέρηση κάποιων μηνών ή και λίγων ημερών, υπηρετούν τη θητεία τους και εκπληρώνουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους.


Με την Ερώτησή του, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός τονίζει προς τους αρμοδίους Υπουργούς ότι η διαγραφή των βεβαιωμένων προστίμων ανυποταξίας, για όσους έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους, αποτελεί τόσο ηθικό καθήκον και πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης, όσο και ένα μέτρο που θα δώσει κίνητρο για την αύξηση του αριθμού των κατατασσομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις, επ’ωφελεία της εθνικής ασφαλείας και του δημοσίου συμφέροντος.


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ