Επίσκεψη Μ.Μάκαρη στο Κ.Υ. Γυθείου : “επισφαλείς συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας”Επίσκεψη Μανώλη Μάκαρη στο Κέντρο Υγείας Γυθείου

8/8/2023

Το Κέντρο Υγείας του Γυθείου επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Μανώλης Μάκαρης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, προκειμένου να ενημερωθεί από το ίδιο το προσωπικό αλλά και τους κατοίκους της σημαντικής αυτής περιοχής της Πελοποννήσου, για τα προβλήματα ως προς την παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις που οφείλονται κυρίως στην υποστελέχωση των υγειονομικών μονάδων του νομού Λακωνίας παρ’ όλες τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες όλου του προσωπικού.

Συγκεκριμένα, οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου του Κέντρου Υγείας με ανακοίνωσή τους έχουν περιγράψει τις “δυσμενείς εργασιακές συνθήκες” και κυρίως τις “επισφαλείς συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας”, ιδιαίτερα όσον αφορά τις εφημερίες που καλούνται να κάνουν στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, συχνά χωρίς την παρουσία ειδικευμένων ιατρών ακόμη και χωρίς την παρουσία βασικών ιατρικών ειδικοτήτων, όπως είναι οι καρδιολόγοι, οι παιδίατροι, οι ακτινολόγοι. Παράλληλα είναι εν εξελίξει οι παραιτήσεις γιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης που θα επιδεινώσουν την ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση στο Νοσοκομείο. Επίσης έχει κλείσει το μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας γιατί δεν υπάρχει μικροβιολόγος να το λειτουργήσει.
Σε δήλωσή του, με αφορμή την κατάσταση που διαπίστωσε στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, ο Μανώλης Μάκαρης σημειώνει τα εξής: “Το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Γυθείου αγωνίζεται για να προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, η οποία ιδιαίτερα αυτή την περίοδο έχει μεγάλη τουριστική κίνηση, τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το ίδιο συμβαίνει με το υγειονομικό προσωπικό όλων των υγειονομικών σχηματισμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όμως, καλούνται να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρές δυσκολίες, αποτέλεσμα της υποστελέχωσης, της μη πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών, της υποχρηματοδότησης.
Η δική μας αυτοδιοικητική παράταξη θεωρεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει να αναδεικνύει, με τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών, αυτά τα σοβαρά προβλήματα και να διεκδικεί λύσεις. Αυτό υποσχόμαστε στους πολίτες της Πελοποννήσου ότι θα κάνουμε. Η υγεία είναι το μέγιστο αγαθό για τον άνθρωπο. Στο πρόγραμμά μας εξέχουσα θέση θα έχει η υποστήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Καλούμε τους Πελοποννήσιους να συμμετέχουν στη προσπάθειά μας και αύριο να μας στηρίξουν ώστε να αγωνιστούμε μαζί και να διεκδικήσουμε τις αναγκαίες λύσεις που έχει ανάγκη η περιοχή μας ”.

Σχόλια

ΘΑΝΟΣ ΜΙΧΕΛΟΓΓΟΝΑΣ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Ζητείται Νοσηλευτικό προσωπικό από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεώς Μάνης

ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: έπειτα από διαπληκτισμό 45χρονος πυροβόλησε 33χρονο

ΒΑΛΙΩΤΗΣ: "Καλώ την ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των έργων σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις."

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ