Επίσκεψη Μ.Μάκαρη στο Κ.Υ. Γυθείου : “επισφαλείς συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας”Επίσκεψη Μανώλη Μάκαρη στο Κέντρο Υγείας Γυθείου

8/8/2023

Το Κέντρο Υγείας του Γυθείου επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Μανώλης Μάκαρης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, προκειμένου να ενημερωθεί από το ίδιο το προσωπικό αλλά και τους κατοίκους της σημαντικής αυτής περιοχής της Πελοποννήσου, για τα προβλήματα ως προς την παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις που οφείλονται κυρίως στην υποστελέχωση των υγειονομικών μονάδων του νομού Λακωνίας παρ’ όλες τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες όλου του προσωπικού.

Συγκεκριμένα, οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου του Κέντρου Υγείας με ανακοίνωσή τους έχουν περιγράψει τις “δυσμενείς εργασιακές συνθήκες” και κυρίως τις “επισφαλείς συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας”, ιδιαίτερα όσον αφορά τις εφημερίες που καλούνται να κάνουν στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, συχνά χωρίς την παρουσία ειδικευμένων ιατρών ακόμη και χωρίς την παρουσία βασικών ιατρικών ειδικοτήτων, όπως είναι οι καρδιολόγοι, οι παιδίατροι, οι ακτινολόγοι. Παράλληλα είναι εν εξελίξει οι παραιτήσεις γιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης που θα επιδεινώσουν την ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση στο Νοσοκομείο. Επίσης έχει κλείσει το μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας γιατί δεν υπάρχει μικροβιολόγος να το λειτουργήσει.
Σε δήλωσή του, με αφορμή την κατάσταση που διαπίστωσε στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, ο Μανώλης Μάκαρης σημειώνει τα εξής: “Το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Γυθείου αγωνίζεται για να προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, η οποία ιδιαίτερα αυτή την περίοδο έχει μεγάλη τουριστική κίνηση, τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το ίδιο συμβαίνει με το υγειονομικό προσωπικό όλων των υγειονομικών σχηματισμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όμως, καλούνται να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρές δυσκολίες, αποτέλεσμα της υποστελέχωσης, της μη πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών, της υποχρηματοδότησης.
Η δική μας αυτοδιοικητική παράταξη θεωρεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει να αναδεικνύει, με τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών, αυτά τα σοβαρά προβλήματα και να διεκδικεί λύσεις. Αυτό υποσχόμαστε στους πολίτες της Πελοποννήσου ότι θα κάνουμε. Η υγεία είναι το μέγιστο αγαθό για τον άνθρωπο. Στο πρόγραμμά μας εξέχουσα θέση θα έχει η υποστήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Καλούμε τους Πελοποννήσιους να συμμετέχουν στη προσπάθειά μας και αύριο να μας στηρίξουν ώστε να αγωνιστούμε μαζί και να διεκδικήσουμε τις αναγκαίες λύσεις που έχει ανάγκη η περιοχή μας ”.

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE