ΛΕΗΜΟΝΑΣ 5-6 Αυγούστου 2023 - 1η Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή του Αγρότη και του ΚτηνοτρόφουΔελτίο Τύπου 1ης Πανελλαδικής Πολιτιστικής Γιορτής του Αγρότη και του Κτηνοτρόφου 2023

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λεήμονα & Αγίων Ταξιαρχών Νομού Λακωνίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με την επιστημονική υποστήριξη διδασκόντων του τμ. Λαογραφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει την Πρώτη Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή του Αγρότη και του Κτηνοτρόφου 2023.

Η 1η Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή του Αγρότη και του Κτηνοτρόφου θα αποτελέσει την μοναδική ,πανελλαδικής εμβέλειας, θεματική γιορτή πολιτιστικού περιεχομένου που θα αφιερώνεται στην πολυποίκιλη συνεισφορά του γεωκτηνοτροφικού κόσμου της Ελληνικής υπαίθρου στον εθνικό μας πολιτισμό.

Ενδελεχέστερα, πρόκειται περί μίας ρηξικέλευθης -για τα Ελληνικά δεδομένα- θεματικής πολιτιστικής γιορτής υψίστης σημασίας η οποία θα λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα 05-06 Αυγούστου 2023 στον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας. Εντός της 1ης Πανελλαδικής Πολιτιστικής Γιορτής περιλαμβάνονται πρωτότυπες και ουσιώδεις δραστηριότητες οι οποίες αποσκοπούν, επί τη πράξει, στην ανάδειξη του αγροτικού πολιτισμού και συλλήβδην στην παρουσίαση της κοινωνικής σημαντικότητας του γεωργικού και κτηνοτροφικού επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα εντός της εορτής θα διεξαχθούν:

Πανελλαδικό Συνέδριο με τίτλο: «Ο Λαϊκός Πολιτισμός στον Ελληνικό Αγροτικό Χώρο- σημεία συγχρονίας και σημεία διαχρονίας».


Υπαίθρια διαδραστική έκθεση τροφίμων,


Υπαίθρια έκθεση σύγχρονης λαϊκής τέχνης,


Παρουσίαση παραδοσιακών δημοτικών ασμάτων και χορευτικών σχημάτων,


Συσκέψεις με παραγωγούς και επιστήμονες γεωπόνους σχετικά με την γεωργική παραγωγή και την κοινωνική θέση του αγρότη και του κτηνοτρόφου.


Συζητήσεις με θέμα το μέλλον του γεωκτηνοτροφικού τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την γιορτή μπορείτε να αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση panelladikigiorti.leimonas@gmail.com ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2735181070.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ