ΛΕΗΜΟΝΑΣ 5-6 Αυγούστου 2023 - 1η Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή του Αγρότη και του ΚτηνοτρόφουΔελτίο Τύπου 1ης Πανελλαδικής Πολιτιστικής Γιορτής του Αγρότη και του Κτηνοτρόφου 2023

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λεήμονα & Αγίων Ταξιαρχών Νομού Λακωνίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με την επιστημονική υποστήριξη διδασκόντων του τμ. Λαογραφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει την Πρώτη Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή του Αγρότη και του Κτηνοτρόφου 2023.

Η 1η Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή του Αγρότη και του Κτηνοτρόφου θα αποτελέσει την μοναδική ,πανελλαδικής εμβέλειας, θεματική γιορτή πολιτιστικού περιεχομένου που θα αφιερώνεται στην πολυποίκιλη συνεισφορά του γεωκτηνοτροφικού κόσμου της Ελληνικής υπαίθρου στον εθνικό μας πολιτισμό.

Ενδελεχέστερα, πρόκειται περί μίας ρηξικέλευθης -για τα Ελληνικά δεδομένα- θεματικής πολιτιστικής γιορτής υψίστης σημασίας η οποία θα λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα 05-06 Αυγούστου 2023 στον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας. Εντός της 1ης Πανελλαδικής Πολιτιστικής Γιορτής περιλαμβάνονται πρωτότυπες και ουσιώδεις δραστηριότητες οι οποίες αποσκοπούν, επί τη πράξει, στην ανάδειξη του αγροτικού πολιτισμού και συλλήβδην στην παρουσίαση της κοινωνικής σημαντικότητας του γεωργικού και κτηνοτροφικού επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα εντός της εορτής θα διεξαχθούν:

Πανελλαδικό Συνέδριο με τίτλο: «Ο Λαϊκός Πολιτισμός στον Ελληνικό Αγροτικό Χώρο- σημεία συγχρονίας και σημεία διαχρονίας».


Υπαίθρια διαδραστική έκθεση τροφίμων,


Υπαίθρια έκθεση σύγχρονης λαϊκής τέχνης,


Παρουσίαση παραδοσιακών δημοτικών ασμάτων και χορευτικών σχημάτων,


Συσκέψεις με παραγωγούς και επιστήμονες γεωπόνους σχετικά με την γεωργική παραγωγή και την κοινωνική θέση του αγρότη και του κτηνοτρόφου.


Συζητήσεις με θέμα το μέλλον του γεωκτηνοτροφικού τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την γιορτή μπορείτε να αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση panelladikigiorti.leimonas@gmail.com ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2735181070.


Σχόλια

ΘΑΝΟΣ ΜΙΧΕΛΟΓΓΟΝΑΣ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: έπειτα από διαπληκτισμό 45χρονος πυροβόλησε 33χρονο

ΤΟ ΚΕΕΜ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: "Με καλή συμπεριφορά , με ευγένεια, σεβασμό, και καλές τιμές, κερδίζοντας αυτά τα παιδιά τους κάνουμε πρεσβευτές μιας θετικής εικόνας για την πόλη μας."

ΒΑΛΙΩΤΗΣ: "Καλώ την ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των έργων σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις."

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ