"Ο πόνος κάθε συνανθρώπου δεν προσφέρεται για προσωπική προβολή ή σκόπιμη κριτική ή προεκλογικούς στόχους."ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απο την Πέμπτη 13/7 η Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Σπάρτης, εντόπισε και προσέγγισε άτομο το οποίο εμφανίστηκε στο πάρκο ΟΤΕ, το οποίο αρνήθηκε παροχή βοήθειας.
Την Παρασκευή 14/7 το πρωί, τον προσέγγισαν και οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου και του πρότειναν να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες για να μπει σε δομή αστέγων αλλά αρνήθηκε. Δήλωσε ότι είναι ενήλικας και ότι μπορεί να αποφασίζει μόνος του. Πως επιθυμεί μόνο εργασία και ότι δεν ενοχλεί κανέναν να κάθεται στο πάρκο.
Το Σάββατο 15/7 τον προσέγγισε και η Δημοτική Αστυνομία και τον παρακάλεσε να μεταφερθεί σε κλιματιζόμενη αίθουσα του Δήμου λόγω καύσωνα. Υστερα από πολύ επιμονή δέχθηκε να πάει για λίγες ώρες, στην συνέχεια όμως δήλωσε ότι επιθυμεί να επιστρέψει στο πάρκο. Του προτάθηκε μέρος να μείνει αλλά αρνήθηκε. Ζήτησε μόνο εργασία.
Οι παρεμβάσεις καταγράφονται σε βιβλία συμβάντων της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως και οι ενέργειες που γίνονται. Το Τμήμα Πρόνοιας ενεργεί αυτομάτως και ελέγχει τα στοιχεία του κάθε συμβάντος ώστε να διαπιστωθεί εάν βάση νόμου κάποιος κρίνεται άπορος, άστεγος κλπ. Στην συνέχεια με απόλυτη εχεμύθεια και διακριτικότητα ειδικευμένοι υπάλληλοι διαχειρίζονται την κάθε περίπτωση. Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες να μην εμπλέκονται σε εξελισσόμενα περιστατικά τα οποία διαχειρίζονται οι αρμόδιοι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου. Παρακαλούμε όταν εντοπίζετε συνανθρώπους με ανάγκη να επικοινωνείτε με το αρμόδιο τμήμα της Πρόνοιας στο 2731022226 (εσωτερικό 123) ή με την Αστυνομία.
Πολλές φορές, η πραγματική εικόνα είναι πολύ διαφορετική από αυτό που παρουσιάζεται ή που θέλουν πολλοί να παρουσιάσουν.
Η παραπληροφόρηση του κοινού μέσω των κοινωνικών δικτύων ενημέρωσης δείχνει με κάθε τρόπο πως δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο αλλά εξυπηρέτηση άλλου είδους σκοπιμότητας. Ψευδείς αναφορές για την λειτουργία των Υπηρεσιών και ψευδείς αναφορές στα πρόσωπα αιρετών ή του Δημάρχου αντιμετωπίζονται νομικά. Το ίδιο ισχύει και σχετικά με την έκθεση συνανθρώπου στη δημοσιότητα ο οποίος βρίσκεται σε ανάγκη, απο μη αρμόδιους.
Πριν λίγους μήνες, χαρακτηρίστηκε άστεγος, ένας άνθρωπος ο οποίος κοιμόταν στο ΚΤΕΛ γιατί την επόμενη ημέρα ταξίδευε. Προσωπικές αντιλήψεις και δράσεις είναι αποδεκτές στα πλαίσια του ανθρωπισμού αλλά όχι για να παραπληροφορούν τους πολίτες επιρρίπτοντας ευθύνες στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου. Ειδικευμένοι υπάλληλοι χειρίζονται παρόμοια περιστατικά καθημερινά με ευαισθησία, προσοχή και διακριτικότητα ως προς τις ανάγκες του κάθε συνανθρώπου. Ο πόνος κάθε συνανθρώπου δεν προσφέρεται για προσωπική προβολή ή σκόπιμη κριτική ή προεκλογικούς στόχους.
Εκ του Δήμου


Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE