"Ο πόνος κάθε συνανθρώπου δεν προσφέρεται για προσωπική προβολή ή σκόπιμη κριτική ή προεκλογικούς στόχους."ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απο την Πέμπτη 13/7 η Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Σπάρτης, εντόπισε και προσέγγισε άτομο το οποίο εμφανίστηκε στο πάρκο ΟΤΕ, το οποίο αρνήθηκε παροχή βοήθειας.
Την Παρασκευή 14/7 το πρωί, τον προσέγγισαν και οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου και του πρότειναν να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες για να μπει σε δομή αστέγων αλλά αρνήθηκε. Δήλωσε ότι είναι ενήλικας και ότι μπορεί να αποφασίζει μόνος του. Πως επιθυμεί μόνο εργασία και ότι δεν ενοχλεί κανέναν να κάθεται στο πάρκο.
Το Σάββατο 15/7 τον προσέγγισε και η Δημοτική Αστυνομία και τον παρακάλεσε να μεταφερθεί σε κλιματιζόμενη αίθουσα του Δήμου λόγω καύσωνα. Υστερα από πολύ επιμονή δέχθηκε να πάει για λίγες ώρες, στην συνέχεια όμως δήλωσε ότι επιθυμεί να επιστρέψει στο πάρκο. Του προτάθηκε μέρος να μείνει αλλά αρνήθηκε. Ζήτησε μόνο εργασία.
Οι παρεμβάσεις καταγράφονται σε βιβλία συμβάντων της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως και οι ενέργειες που γίνονται. Το Τμήμα Πρόνοιας ενεργεί αυτομάτως και ελέγχει τα στοιχεία του κάθε συμβάντος ώστε να διαπιστωθεί εάν βάση νόμου κάποιος κρίνεται άπορος, άστεγος κλπ. Στην συνέχεια με απόλυτη εχεμύθεια και διακριτικότητα ειδικευμένοι υπάλληλοι διαχειρίζονται την κάθε περίπτωση. Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες να μην εμπλέκονται σε εξελισσόμενα περιστατικά τα οποία διαχειρίζονται οι αρμόδιοι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου. Παρακαλούμε όταν εντοπίζετε συνανθρώπους με ανάγκη να επικοινωνείτε με το αρμόδιο τμήμα της Πρόνοιας στο 2731022226 (εσωτερικό 123) ή με την Αστυνομία.
Πολλές φορές, η πραγματική εικόνα είναι πολύ διαφορετική από αυτό που παρουσιάζεται ή που θέλουν πολλοί να παρουσιάσουν.
Η παραπληροφόρηση του κοινού μέσω των κοινωνικών δικτύων ενημέρωσης δείχνει με κάθε τρόπο πως δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο αλλά εξυπηρέτηση άλλου είδους σκοπιμότητας. Ψευδείς αναφορές για την λειτουργία των Υπηρεσιών και ψευδείς αναφορές στα πρόσωπα αιρετών ή του Δημάρχου αντιμετωπίζονται νομικά. Το ίδιο ισχύει και σχετικά με την έκθεση συνανθρώπου στη δημοσιότητα ο οποίος βρίσκεται σε ανάγκη, απο μη αρμόδιους.
Πριν λίγους μήνες, χαρακτηρίστηκε άστεγος, ένας άνθρωπος ο οποίος κοιμόταν στο ΚΤΕΛ γιατί την επόμενη ημέρα ταξίδευε. Προσωπικές αντιλήψεις και δράσεις είναι αποδεκτές στα πλαίσια του ανθρωπισμού αλλά όχι για να παραπληροφορούν τους πολίτες επιρρίπτοντας ευθύνες στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου. Ειδικευμένοι υπάλληλοι χειρίζονται παρόμοια περιστατικά καθημερινά με ευαισθησία, προσοχή και διακριτικότητα ως προς τις ανάγκες του κάθε συνανθρώπου. Ο πόνος κάθε συνανθρώπου δεν προσφέρεται για προσωπική προβολή ή σκόπιμη κριτική ή προεκλογικούς στόχους.
Εκ του Δήμου


Σχόλια

ΘΑΝΟΣ ΜΙΧΕΛΟΓΓΟΝΑΣ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: "έδιναν εμπιστευτικές πληροφορίες σε άλλες παρατάξεις για να τις καλοπιάσουν και κοίταζαν μόνο τον εαυτούλη τους!"

Ζητείται Νοσηλευτικό προσωπικό από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεώς Μάνης

"ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΜΟΥ"

"διέρρεαν "επικυρωμένες" φημολογίες, στις οποίες το όνομά μου ταυτιζόταν με την υποστήριξη συγκεκριμένου συνδυασμού"

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ