Αίτημα παράτασης για οικοδόμηση εκτός σχεδίου και οικισμού οικοπέδωνΔελτίο Τύπου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αίτημα παράτασης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για οικοδόμηση εκτός σχεδίου και οικισμού οικοπέδων.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη υπέβαλε από κοινού με το συνάδελφό του βουλευτή Νομού Ζακύνθου κο Διονύσιο Ακτύπη, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Θέμα της ερώτησης, η δυνατότητα να δοθεί ολιγόμηνη παράταση για την υποβολή αίτησης για έκδοση οικοδομικής άδειας ή προέγκρισης για τα εκτός σχεδίου και οικισμού οικόπεδα.

Σημειώνεται, πως η καταληκτική ημερομηνία για την οικοδόμηση των ευρισκομένων εκτός σχεδίου και οικισμού οικοπέδων, τα οποία ήταν κατά παρέκκλιση άρτια και οικοδομήσιμα και η οικοδομησιμότητά τους καταργήθηκε με τον Ν. 4759/20 στις 9/12/2022, είναι η 30/09/2023.

Στο κείμενο της ερώτησης οι κ.κ. Κρητικός και Ακτύπης περιγράφουν αναλυτικά τους λόγους, οι οποίοι κατά την κρίση τους, αιτιολογούν τη χορήγηση παράτασης.


Αναλυτικά η ερώτηση προς τον κο Υπουργό.

«Κύριε Υπουργέ,

Με το νόμο 4759/2020 καταργήθηκε από τις 9/12/2022 το δικαίωμα οικοδόμησης για τα οικόπεδα τα οποία ήταν κατά παρέκκλιση άρτια και οικοδομήσιμα σε εκτός σχεδίου και οικισμού περιοχές.

Στα συγκεκριμένα οικόπεδα δόθηκε δυνατότητα (σε συνέχεια του ν. 4759/2020) να οικοδομηθούν με βάση το άρθρο 110 του Ν. 5007/2022, με την προϋπόθεση να έχει υποβληθεί έως τις 9/12/2022 αίτημα συνοδευόμενο από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να εκδοθεί βεβαίωση εγγραφής από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης και στη συνέχεια να υποβάλουν μέχρι τις 30/9/2023 αίτηση για έκδοση οικοδομικής άδειας ή προέγκρισης.

Κύριε Υπουργέ

Έχω ενημερωθεί πως αρκετές περιπτώσεις συμπατριωτών μας οι οποίες εμπίπτουν στις παραπάνω διατάξεις και οι ιδιοκτήτες όταν ενημερώθηκαν κίνησαν τις διαδικασίες προκειμένου να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία έχουν καθυστερήσει εξαιτίας ιδιαιτέρως μεγάλου φόρτου εργασίας στις αρμόδιες Υ.ΔΟΜ. αλλά και σε συμβολαιογραφικά και τεχνικά γραφεία. Ενδεικτικά αναφέρω περιπτώσεις ομογενών οι οποίοι έχουν σκοπό να οικοδομήσουν τα ακίνητά τους και έχουν δώσει εντολή να κινηθούν οι διαδικασίες αλλά δεν μπορούν να τις πιέσουν λόγω της διαμονής τους στο εξωτερικό και για τους οποίους θα ήταν άδικο να μην τους δοθεί παράταση ολίγων μηνών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Αν προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοχοι ακινήτων με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, οι οποίοι και έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να τα οικοδομήσουν, προτίθεται να δώσει ολιγόμηνη παράταση στην ημερομηνία της 30/09/2023, η οποία και είναι η καταληκτική ημερομηνία που δίνει τη δυνατότητα οικοδόμησης των ευρισκομένων εκτός σχεδίου και οικισμού οικοπέδων τα οποία ήταν κατά παρέκκλιση άρτια και οικοδομήσιμα και η οικοδομησιμότητά τους καταργήθηκε με τον Ν. 4759/20 στις 9/12/2022».
Σχόλια

ΘΑΝΟΣ ΜΙΧΕΛΟΓΓΟΝΑΣ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: έπειτα από διαπληκτισμό 45χρονος πυροβόλησε 33χρονο

ΤΟ ΚΕΕΜ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: "Με καλή συμπεριφορά , με ευγένεια, σεβασμό, και καλές τιμές, κερδίζοντας αυτά τα παιδιά τους κάνουμε πρεσβευτές μιας θετικής εικόνας για την πόλη μας."

ΒΑΛΙΩΤΗΣ: "Καλώ την ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των έργων σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις."

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ