"Καλοκαίρι στη Μάνη": Πρόγραμμα Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2023• ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡO

ΤΖΟΥΛΙΑ ΣΟΥΓΛΑΚΟΥ - ΚΟΡΙΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ

Μελοποιημένα ποιήματα του Αλκμάνα και της Σαπφούς του 7ου π.Χ. αιώνα, αναγεννησιακές αριέτες και σονέτα του Σαίξπηρ, βουκολικά τραγούδια του 16ου αιώνα, άριες αντίκες του 18ου αιώνα, γαλλικές μελωδίες του 19ου αιώνα, φολκλόρ λαϊκότροπα από την Ισπανία του 20ού αιώνα, δημοτικά και ρεμπέτικα από την ελληνική Σμύρνη, πριν τη μεγάλη καταστροφή του ΄22, αποτελούν το πρόγραμμα του κοντσέρτου.

Σ΄ αυτά τα τραγούδια συναντιέται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. O χρόνος και ο τόπος. Τραγούδια που υμνούν τη ζωή και τον άνθρωπο. Τη χαρά και τη λύπη, τον έρωτα και την απογοήτευση, την προσμονή, το όνειρο, τη διάψευση, την ελπίδα.

Ώρα έναρξης: 21:30ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Λαϊκά… όπως παλιά: Μια μουσική παράσταση – συναυλία των δύο γνωστών καλλιτεχνών με λαϊκά τραγούδια που παράγουν και προάγουν πολιτισμό. Έχει γίνει επιλογή τραγουδιών μεγάλων Ελλήνων συνθετών που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο λαϊκό πεντάγραμμο.

Ώρα έναρξης: 21:30


ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

Συγκρότημα ΠΟΛΥΜΝΙΑ

Το μουσικό σύνολο «Πολύμνια» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια έντεχνου και λαϊκού ύφους που αντέχουν στον χρόνο και μιλούν στις καρδιές μας.

Μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση: Μαρία Δασκαλοπούλου.

Ώρα έναρξης: 21:30


ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΗΛΕΛΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΠΟΛΥΧΡΩΜΙΑ»

Ο Γιώργος Τηλελής χαρακτηρίζει την τέχνη του ως αφηρημένη γλυπτική και ως αφηρημένη γεωμετρική γλυπτική.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι το plexiglass και η πέτρα, είτε αυτόνομα είτε συνδυασμένα.

Εγκαίνια Έκθεσης: 20:00

Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως και τις 20 Αυγούστου 2023


ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΠΕΤΡΙΝΑ

Συγκρότημα ΠΟΛΥΜΝΙΑ

Το μουσικό σύνολο «Πολύμνια» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια έντεχνου και λαϊκού ύφους, που αντέχουν στον χρόνο και μιλούν στις καρδιές μας.

Μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση: Μαρία Δασκαλοπούλου

Ώρα έναρξης: 21:30


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΝΤΑΡΟΣ

Ο Γιώργος Τσαλίκης είναι ένας χαρισματικός τραγουδιστής και γνήσιος διασκεδαστής, διάσημος για τις αξέχαστες live εμφανίσεις του. Με την αστείρευτη ενέργειά του και τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, περιοδεύει παρέα µε τον Μανώλη Κονταρό, τον κρητικό καλλιτέχνη που ταξιδεύει τους φιλόμουσους στα παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης, στη μαγεία του ριζίτικου και στα μεθυστικά μονοπάτια του δημοτικού µας τραγουδιού.

Ώρα έναρξης: 21:30ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ

Η παιδική - νεανική χορωδία των ΚΔΑΠ Δήμου Ανατολικής Μάνης παρουσιάζει τη μουσική εκδήλωση «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ». Τα ταλαντούχα παιδιά του Δήμου μας θα μάς γεμίσουν με όμορφες και ξεχωριστές μελωδίες.

Μουσική διδασκαλία: Γιώργος Δαρμής

Ώρα έναρξης: 21:30


ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ

Το τμήμα πιάνου των ΚΔΑΠ Δήμου Ανατολικής Μάνης μάς παρουσιάζει μοναδικά, κλασικά και σύγχρονα έργα πιάνου με υπέροχες μελωδίες και ευχάριστες εκπλήξεις.

Μουσική διδασκαλία: Γιώργος Δαρμής

Ώρα έναρξης: 21:30


ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΡΙΑΝΝΑΣ ΖΙΒΑΝΟΥ

Η ποιητική συλλογή της Ριάννας Ζιβανού με τίτλο «ΙΧΩΡ άμβροτον αίμα» εξερευνά μια σειρά συναισθημάτων. Η αγάπη, η ταυτότητα, η απώλεια, η ανθρώπινη κατάσταση διευρύνονται σε βάθος. Η ποιήτρια καλεί τους αναγνώστες σε ταξίδι αυτοανακάλυψης, σε ένα βασίλειο αυξημένων αισθήσεων.

Ώρα έναρξης: 20:00ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ Καλοκαιρινή βραδιά σε ήχο λαϊκό

Η Δήμητρα Σταθοπούλου, συνοδευόμενη από τέσσερις εξαιρετικούς μουσικούς, παρουσιάζει ένα λαϊκό, ρεμπέτικο πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί η ίδια παρέα με τους συνεργάτες της, κάνοντας ένα μουσικό οδοιπορικό σε γνωστά λαϊκά μονοπάτια, σε μία όμορφη, ζωντανή γειτονιά του Γυθείου, με δική της ιστορία, τον Συνοικισμό.

Ώρα έναρξης: 21:30


ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΙΑΔΑΚΙ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ & 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η νεανική ομάδα μιούζικαλ Δήμου Ανατολικής Μάνης παρουσιάζει τη νέα όπερα-μιούζικαλ με τίτλο «Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» της Ειρήνης Δαρμή.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΡΦΗ ΜΑΓΕΙΑΣ!

Πόσο οι γονείς αντιλαμβάνονται τη μεγαλειώδη δύναμη που προσφέρει η μουσική στη ζωή των παιδιών τους και με ποιον τρόπο το αντιμετωπίζουν;

Διδασκαλία και πιάνο: Γιώργος Δαρμής (σολίστ)

Κείμενα, μουσική, τραγούδια, σκηνοθεσία, διδασκαλία: Ειρήνη Δαρμή (μουσικολόγος – εκπαιδευτικός)

Ώρα έναρξης: 21:30


ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΙΓΙΕΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ

Μέσω της νέας συλλογής της με τίτλο «GrandmaOnCanvas» η εικαστικός επιχειρεί έναν διαγενεακό διάλογο ανάμεσα στο κέντημα και τη σύγχρονη τέχνη. Χειροποίητα στοιχεία της λαϊκής μας παράδοσης με αισθητικές επιρροές από την αρχαιότητα που συνήθως παραμένουν αθέατα εντός τειχών και μπαούλων, εντάσσονται σε ζωγραφικές και γλυπτικές συνθέσεις παρουσιάζοντας ενδιαφέρουσες εικόνες που διασυνδέουν το χθες με το σήμερα. Μία πρωτότυπη έκθεση αφιερωμένη στις γυναίκες κάθε οικογένειας που εμφυσούν η μία στην άλλη τη φλόγα της δημιουργικής έμπνευσης.

Εγκαίνια Έκθεσης: 19:30

Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως και τις 10 Αυγούστου 2023.


ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

&

ΤΡΙΤΗ 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜ

Η μαγευτική παράσταση που ξεσηκώνει όλη την Ελλάδα συνεχίζει για 16η σεζόν. Ανανεωμένη με καινούργια παραμύθια και συντελεστές, με ακόμη περισσότερα ταξίδια και γέλια!

Για πρώτη φορά μια παιδική θεατρική παράσταση προσκαλεί τα παιδιά, μέσα από τις κλασικές ιστορίες των Αδελφών Γκριμ και τους ήρωές τους, να μπουν στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Νεράιδες, ζώα, ξωτικά, θαυματουργά δαχτυλίδια, περίεργα πουλιά, βασιλιάδες, μάγισσες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, αποτελούν το πολύχρωμο σκηνικό των παραμυθιών, σε μια παράσταση μέσα σε αληθινές λίμνες με νερό, δέντρα, εντυπωσιακά κοστούμια και υπέροχες μουσικές.

Ώρα έναρξης: 21:00

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΟΙΤΥΛΟ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΤΡΙΤΗ 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΑΣΤΑΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΤΕΤΑΡΤΗ 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΑΡΒΕΛΑΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΤΕΤΑΡΤΗ 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

&

ΠΕΜΠΤΗ 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Τα παιχνίδια χωρίς σύνορα είναι ένα παιχνίδι διαδραστικό, μέσα από το οποίο τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να τρέξουν, να γελάσουν και να αθληθούν μέσα σε επαγγελματικούς στίβους.

Ώρα έναρξης: 21:30


ΠΕΜΠΤΗ 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΕΛΕΦΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ

ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

Η Έλενα Παπαρίζου, η μεγαλύτερη Ελληνίδα Pop Star με φανατικούς θαυμαστές σε κάθε άκρη της γης και αμέτρητα hits που σημείωσαν τεράστια επιτυχία, διαγράφει εδώ και χρόνια μια λαμπρή καριέρα. Τόσο το έμφυτο ταλέντο της όσο και το επικοινωνιακό της χάρισμα, την καθιστούν μια από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες και προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Πάντα λαμπερή, δυναμική, αυθεντική, αυθόρμητη και με μοναδική σκηνική παρουσία, καταφέρνει κάθε φορά που βρίσκεται στη σκηνή να εντυπωσιάζει και να κερδίζει το κοινό, να μαγεύει με τη φωνή της και να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις, με ένα εκρηκτικό show, γεμάτο εκπλήξεις, που μένει αξέχαστο.

Ώρα έναρξης: 21:30ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΟΥΝΟ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ

Ώρα έναρξης: 20:00• ΣΑΒΒΑΤΟ 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΚΟΤΡΩΝΑΣ

ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το όνομα και η χαρακτηριστική φωνή της Στέλλας Κονιτοπούλου είναι συνυφασμένα με το παραδοσιακό και νησιώτικο ελληνικό τραγούδι. Με πλούσια προσωπική δισκογραφία και πολλές συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, δημιουργεί κάθε φορά ένα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα που μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι. Πάμε λοιπόν να περάσουμε μια βραδιά γεμάτη χρώματα και μνήμες από Ελλάδα, να χορέψουμε και να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σε ένα αυθεντικό νησιώτικο γλέντι.

Ώρα έναρξης: 21:30


ΣΑΒΒΑΤΟ 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ

Ώρα έναρξης: 20:00


ΣΑΒΒΑΤΟ 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΒΑΧΟΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΚΥΡΙΑΚΗ 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΟΚΚΑΛΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΚΥΡΙΑΚΗ 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΕΞΩ ΝΥΜΦΙ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ

Ώρα έναρξης: 20:00ΚΥΡΙΑΚΗ 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

&

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ – INDOOR ROWING

Το άθλημα της Κλειστής Κωπηλασίας προφέρει μια διαδραστική εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες, συνδυάζοντας την άσκηση με την υψηλή τεχνολογία. Η κωπηλασία είναι ένα ιδιαίτερο και απαιτητικό άθλημα που μπορεί να γίνει αποκλειστικά μέσα στο νερό και απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό. Ωστόσο ο αθλούμενος στην κλειστή κωπηλασία έχει την ευκαιρία να κωπηλατήσει και να ζήσει όλα τα οφέλη της κωπηλατικής άσκησης χωρίς να βραχεί.

Πώς; Η κίνησή του απεικονίζεται σαν βάρκα σε γιγαντοοθόνη, συναγωνίζεται τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και ο καλύτερος κερδίζει, όπως ακριβώς γίνεται και στους επίσημους αγώνες. Οι θεατές παρακολουθούν τους συμμετέχοντες να κινούνται παράλληλα στη γιγαντοοθόνη και μπορούν να διαδράσουν μαζί τους σε πραγματικό χρόνο.

Ώρα έναρξης: 18:30


ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΣΚΟΥΤΑΡΙ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΤΡΙΤΗ 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΜΕΛΙΣΣΑ


Συγκρότημα ΠΟΛΥΜΝΙΑ

Το μουσικό σύνολο «Πολύμνια» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, έντεχνου και λαϊκού ύφους, που αντέχουν στον χρόνο και μιλούν στις καρδιές μας.

Μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση: Μαρία Δασκαλοπούλου

Ώρα έναρξης: 21:30


ΤΡΙΤΗ 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΥΘΕΙΟΥ

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με τη μικτή χορωδία του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΕΙΡΗΝΗ» Δήμου Ανατολικής Μάνης παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση με τραγούδια που αγαπήσαμε και τίτλο «ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ».

Πιάνο και μουσική διδασκαλία: Γιώργος Δαρμής

Κείμενα - μουσική διεύθυνση - διδασκαλία: Ειρήνη Δαρμή

Ώρα έναρξης: 21:30


ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΑΡΒΕΛΑΣ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Ώρα έναρξης: 21:30
• ΠΕΜΠΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΚΟΙΤΑ


Συγκρότημα ΠΟΛΥΜΝΙΑ

Το μουσικό σύνολο «Πολύμνια» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, έντεχνου και λαϊκού ύφους, που αντέχουν στον χρόνο και μιλούν στις καρδιές μας.

Μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση: Μαρία Δασκαλοπούλου

Ώρα έναρξης: 21:30


ΠΕΜΠΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΚΑΣΤΡΟ ΓΟΥΛΑ

ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – «Η Δικιά μου Χαρούλα...»

Η Ζωή Παπαδοπούλου έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια της σπουδαίας Χαρούλας Αλεξίου, γεμάτο συναίσθημα, αμεσότητα, ενέργεια και δύναμη. Τραγούδια που έχουμε συνδέσει με τη ζωή μας, τις χαρές, τους αποχωρισμούς, τις νύχτες με Πανσέληνο…

Ώρα έναρξης: 21:30


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΥΡΓΟΣ ΔΙΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΣΕΛΕΓΟΥΔΙ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Ώρα έναρξης: 21:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στον φυσικό όρμο του Γερολιμένα θα πραγματοποιηθούν αγώνες για δεινούς κολυμβητές.

Α’ Κατηγορία: 10 έως 12 ετών

Β’ Κατηγορία: 13 έως 15 ετών

Γ’ Κατηγορία: 16 έως 18 ετών

Δ’ Κατηγορία: Ενήλικες

Με τη λήξη των αγώνων θα πραγματοποιηθεί απονομή μεταλλίων.

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχών: Εκπρόσωπος Τ.Κ. Γερολιμένα κ. Σερεμετάκης Σπυρίδων (τηλ. 6934035833) και Εκπρόσωπος Τ.Κ. Κοίτας κ. Μπουζικάκος Κυριάκος (τηλ. 6976516984).

Ώρα έναρξης: 18:00


ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΜΥΡΣΙΝΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΧΩΣΙΑΡΙ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Ώρα έναρξης: 21:30


ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με τον Μουσικό Όμιλο Γυθείου σάς προσκαλούν σε όμορφα μουσικά μονοπάτια. Έχει στηθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα από αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα. Ο Μουσικός Όμιλος Γυθείου, ιδρυθείς το 1990 από ομάδα Γυθειατών που αγαπούσε το ποιοτικό τραγούδι και γενικά τη μουσική, έχει στο ενεργητικό του πλήθος συναυλιών σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ώρα έναρξης: 21:00
• ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΓΥΘΕΙΟΥ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Μια διαφορετική μουσική βραδιά στην Παραλιακή του Γυθείου! Σε κεντρικά σημεία της πόλης, από την Πλατεία Δημαρχείου μέχρι και την Ένωση, θα υπάρχουν μουσικοί και τραγουδιστές του τόπου μας, μετατρέποντας τη βραδινή βόλτα στο Γύθειο σε μια μουσική εμπειρία με πολύ κέφι και εκπλήξεις! Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη σε έντεχνους καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής. Με θέα το λιμάνι και το νησάκι Κρανάη και πρωταγωνίστρια τη μουσική, μπαίνουμε στην καρδιά του πιο καλοκαιρινού μήνα.

Ώρα έναρξης: 21:30


ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΟΥΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΛΑΓΙΑ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Ώρα έναρξης: 21:30


ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΡΥ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΡΟΜΟΥ

Το πιο δημοφιλές άθλημα σε όλο τον κόσμο έρχεται σε μια πιο απλή εκδοχή. Η αθλητική δράση θα πραγματοποιηθεί στο Δρυ ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους.

Ώρα έναρξης: 18:30


ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΜΕΛΙΤΙΝΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΕΝΑ «ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ» ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Εξειδικευμένοι ζογκλέρ και performers, ζωγράφοι και εικαστικοί, καθοδηγούν τα παιδιά σε διαδραστικά εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών κονκάρδας, ανακύκλωσης και περιβάλλοντος κλπ.

Οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν κονκάρδες και θα μάθουν παίζοντας την αξία της ανακύκλωσης. Επιπλέον, με πρωτότυπες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά θα στείλουν το δικό τους οικολογικό μήνυμα.

Ώρα έναρξης: 19:00


ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΕΡΓΑΝΤΗ

Ιστορική έκθεση φωτογραφιών με θέμα την αναβίωση και αποτύπωση της ελληνικής παράδοσης και της ιστορίας της Μάνης την περίοδο πριν και μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης και θα μας εισαγάγει στο κλίμα των Επετειακών Εκδηλώσεων για τη Μάχη του Πολυαράβου.

Εγκαίνια Έκθεσης: 19:30

Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως και τις 26 Αυγούστου 2023


ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΟΙΤΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

Ώρα έναρξης: 21:00


ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Ώρα έναρξης: 21:30


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΛΑΤΑΝΟΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ

Ώρα έναρξης: 20:00


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΡΟΣΗΛΙΟ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Ώρα έναρξης: 21:30


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ


«IL MISTERO DELLA MEZZA NOTTE»

Η Σία Κοσκινά, γνωστή περφόρμερ, ερμηνεύτρια και ηθοποιός, & ο τενόρος Γιάννης Φίλιας θα μας παρουσιάσουν τη μουσική ιστορία του Γυθείου σε κείμενα και σκηνοθεσία Δημήτρη Ροζάκη.

Ένα σαγηνευτικό ταξίδι στο χρόνο και στις μουσικές συνήθειες των κάτοικων της ευρύτερης περιοχής του Γυθείου, με κείμενα, προβολές, μουσικές και τραγούδια.

Ώρα έναρξης: 22:00


ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΟΙΤΥΛΟ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ

Ώρα έναρξης: 20:00


ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Ώρα έναρξης: 21:30


• ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΚΑΙ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Εξερεύνηση στον γαστρονομικό χάρτη της Μάνης...

Δύο βραδιές γευσιγνωσίας που μας γνωρίζουν τον κόσμο της Μανιάτικης γαστρονομίας και κουλτούρας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μαθήματα μαγειρικής, παρασκευή ντόπιων συνταγών (στην παραδοσιακή και τη μοντέρνα εκδοχή τους), εκθέσεις τοπικών προϊόντων, κεράσματα, μουσική και πολλές ακόμη εκπλήξεις. Αξιοποιώντας τα μοναδικά προϊόντα και πρώτες ύλες της μανιάτικης γης, ο επισκέπτης θα γνωρίσει την τοπική γαστρονομία, θα αλληλεπιδράσει με τον παραγωγό και θα διαπιστώσει πόσο αλληλένδετη είναι η σχέση της γαστρονομίας με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της κοινωνίας της Μάνης.

Ώρα έναρξης: 21:30


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Ώρα έναρξης: 21:30


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΥΡΓΟΣ ΔΙΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ

Ώρα έναρξης: 20:00


• ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΩΝ ΜΑΝΙΑΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ

Από τις λιγοστές χαρές στη σκληροτράχηλη ζωή των παλιών Μανιατών αποτελούσαν ο γάμος και η γέννηση των παιδιών. Ο γάμος γιορταζόταν με επίσημο τρόπο στο σπίτι του γαμπρού, ενώ για τις προετοιμασίες επιστρατεύονταν όλες οι κοπέλες και τα φιλικά πρόσωπα των δύο οικογενειών. Ένας τέτοιος παραδοσιακός μανιάτικος γάμος θα αναβιώσει την Κυριακή 20 Αυγούστου στην Αρεόπολη. Είστε όλοι καλεσμένοι!


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Ένα αυθεντικό, ελληνικό γλέντι, αφιερωμένο στον παραδοσιακό Μανιάτικο γάμο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επισκέπτες και ντόπιοι που θα βρεθούν την Κυριακή 20 Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία της Αρεόπολης. Μια βραδιά γεμάτη χρώματα και μνήμες από Ελλάδα. Ελάτε όλοι να χορέψουμε και να γίνουμε μια μεγάλη παρέα!

Ώρα έναρξης: 21:30


ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΕΛΛΗΣ Β. ΛΑΓΑΚΟΥ

ΑΣΒΗΣΤΟ ΚΕΡΙ

Ένα γονάτισμα μπροστά σ΄αυτή την όμορφη εκκλησιά, την «Αγία Σοφία» του Θεού, που αιώνια το όνομά της μένει, μνημείο ιερό, γεμάτος φως για ολόκληρη την Οικουμένη.

Η «Παναγία του Σουμελά» κτισμένη σ΄έναν βράχο περιμένει, πότε θα γίνει πάλι μάνα για όσους έφυγαν κακόμοιροι, διωγμένοι τότε που τα νερά του Πόντου θ΄αγαλλιάσουνε, το κύμα τους θα μοιάζει με μια λωρίδα φως και γαλανό ουρανό.

«Ελλάδα – άσβηστο κερί» θα είσαι και θα μένεις αναμμένο γιατί έχεις γύρω σου ανθρώπους, που σ΄αγαπούν με σεβασμό, σ’ έχουνε πάντα στην καρδιά τους χαραγμένη.

Δεν θα σ’ αφήσουνε ποτέ να μείνεις μοναχή χωρίς Θεό, χωρίς Παναγία να σ΄έχει πάντα στη ζεστή αγκαλιά της και ό,τι γίνεται να είσαι εκεί, κοντά στη μάνα του Θεού τη δεξασμένη.

Ώρα έναρξης 20:30


ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ: Αναδρομή στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι

Ώρα έναρξης: 21:30ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΕΤΡΙΝΑ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Ώρα έναρξης: 21:30


ΤΡΙΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Ώρα έναρξης: 21:30ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ

Διανύοντας το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου μια άκρως διασκεδαστική μουσική βραδιά θα στηθεί στην Παραλιακή του Γυθείου. Με φόντο το νησί Κρανάη, τον ναό του Αγίου Πέτρου και το φεγγάρι να καθρεφτίζεται στα νερά του λιμανιού, ελάτε να διασκεδάσουμε σε ένα μεγάλο πάρτυ με διασκευές τραγουδιών που αγαπάμε και μας θυμίζουν περασμένα καλοκαίρια.

Ώρα έναρξης: 21:30


ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΑΡΥΟΥΠΟΛΗ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Ώρα έναρξης: 21:30• ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, με τη φωνή και τα τραγούδια του μιλάει πάντα στην καρδιά μας. Με μεγάλη προσωπική δισκογραφία και τραγούδια ερμηνευμένα με τον δικό του αυθεντικό τρόπο, ο Γιώργος Μαργαρίτης έχει τραγουδήσει όπου υπάρχουν Έλληνες!

Μια ζωή τραγούδι, μια ζωή λαϊκά που άφησαν ιστορία, μια σπουδαία καριέρα. Μαζί του ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, η Βασιλική Στεφάνου και η Αγνή Καλουμένου, καθώς και πολυπληθής ορχήστρα.

Ώρα έναρξης: 21:30


• ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΟΥΡΙΑ

ΒΛΑΧΙΚΟ – ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Παραδοσιακά κλέφτικα τραγούδια και χοροί θα ξεσηκώσουν το κοινό, απογειώνοντας το κέφι με ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα σε αυτό το κομμάτι της ελληνικής λαογραφίας.

Ώρα έναρξης: 21:30• ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΚΑΙ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΠΟΛΥΑΡΑΒΟΣ


ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΡΑΒΟΥ

197 χρόνια πριν διεξήχθη στον Πολυάραβο μια από τις καθοριστικότερες μάχες της Ελληνικής Επανάστασης. Στον σκληροτράχηλο αυτό τόπο ελάχιστοι πολέμησαν εναντίον πολλών, άοπλοι εναντίον πάνοπλων. Οι οξυδερκείς κι ατρόμητοι Μανιάτες κατάφεραν να ταπεινώσουν τους εισβολείς του Ιμπραήμ, σώζοντας για ακόμη μια φορά την ελευθερία της Ελλάδας.

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης προσκαλεί όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η Επέτειο από την ιστορική Μάχη.


ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ , ΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ 28, 29, 30 ΚΑΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ - ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Ανατολικής Μάνης παρουσιάζουν τη διπλή παράσταση «Ο Μπακαλόγατος ... της Κακομοίρας». Επικές ανατροπές και μπερδέματα σε μια εναλλακτική εκδοχή της κλασικής παράστασης μάς υπόσχονται απίστευτες στιγμές γέλιου!

Ώρα έναρξης: 21:30


ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Messy play με τους Hehe!

Οι Hehe, δηλαδή η Ελένη και ο Έκτορας από τη Θεσσαλονίκη, έρχονται στο Γύθειο για να προσφέρουν σε μικρά και μεγάλα παιδιά πολύτιμες στιγμές χαράς, αισθητηριακού παιχνιδιού, δημιουργίας και έκφρασης!

Με τεράστιες ποσότητες φυσικού πηλού, με χρώματα, χώματα, αλεύρια και πολλά ακόμα υλικά, θα πειραματιστούμε και θα δημιουργήσουμε πολύχρωμες κατασκευές και πήλινα αγάλματα.

Ώρα έναρξης: 18:30


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΞΙΕΣ»

Ο γλύπτης Πέτρος Γεωργαρίου επικοινωνεί και ιστορεί μέσω της γλυπτικής. Η τέχνη ελευθερώνει τη σκέψη και ανοίγει δημιουργικά μονοπάτια.

Εγκαίνια Έκθεσης: 19:30

Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2023


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΥΡΓΟΣ ΔΙΡΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με τον σύλλογο Mani Horses διοργανώνουν μαθήματα ιππασίας. Η ιππασία, ένα μοναδικό άθλημα όπου ο ιππέας ή η αμαζόνα και το άλογο θεωρούνται μία ομάδα, απαιτεί μεγάλη δεξιοτεχνία, ταχύτητα και αντοχή. Τα παιδιά και οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να ιππεύουν αλλά και τη φιλοσοφία αυτού του ιδιαίτερου αθλήματος.

Ώρα έναρξης: 17:00ΣΑΒΒΑΤΟ 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ

Συνθέτης, ερμηνευτής, στιχουργός σε μια διαδρομή που ξεκίνησε το 1982 με τη «Μπαλάντα του Ταξιδιώτη» και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Ο Διονύσης Τσακνής έχει κυκλοφορήσει 30 δίσκους και δύο cd single και έχει γράψει μουσική για πάνω από 80 ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Ο δημοφιλής Έλληνας καλλιτέχνης με την πενταμελή μπάντα του παρουσιάζουν τις μεγάλες επιτυχίες του σε ένα αφιέρωμα στην εντυπωσιακή του πορεία.

Ώρα έναρξης: 21:30


ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το μπάσκετ γεμίζει με χαρά και προσφέρει στιγμές παιχνιδιού και άθλησης. Για μια ακόμη χρονιά διοργανώνουμε τουρνουά 3 οn 3, διαγωνισμό βολών και τριπόντων.

Α’ Κατηγορία: 6 έως 9 ετών

Β’ Κατηγορία: 10 έως 12 ετών

Γ’ Κατηγορία: 13 έως 15 ετών

Δ’ Κατηγορία: 16 έως 18 ετών

Ε’ Κατηγορία: Ενήλικες

Εγγραφές: 18:30

Ώρα έναρξης: 19:00


ΤΡΙΤΗ 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Ώρα έναρξης: 21:30


ΤΕΤΑΡΤΗ 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ

&

ΠΕΜΠΤΗ 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ NINTENDO

Ο Δήμος μας διοργανώνει διαγωνισμό Nintendo και δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος σε ένα από τα πιο συναρπαστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Ώρα έναρξης: 19:00


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΡΟΜΟΥ

Το πιο δημοφιλές άθλημα σε όλο τον κόσμο έρχεται σε μια πιο απλή εκδοχή. Η αθλητική δράση θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Βασ. Γεωργίου (μπροστά στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης) ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους.

Ώρα έναρξης: 18:30


ΣΑΒΒΑΤΟ 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι ένα πρωτοποριακό μουσείο, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτουν έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4 έως 14 ετών. Με τις δράσεις του τα παιδιά γνωρίζουν την τέχνη, αρχίζουν να την κατανοούν και βρίσκουν διεξόδους μέσα από μια διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία.

Ώρα έναρξης: 18:30


• ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ


ΛΑΪΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ (ΠΑΝΗΓΥΡΙ)

Ένα πενταμελές συγκρότημα θα αναλάβει να μας διασκεδάσει και να μας μυήσει σε μια αυθεντική λαϊκή βραδιά με αξέχαστα τραγούδια και γνώριμες παραδοσιακές μελωδίες. Ευκαιρία να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Το λαϊκό μουσικό αυτό αφιέρωμα συνδυάζεται με τη Γιορτή του Σταυρού και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

Ώρα έναρξης: 21:30• ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ

ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με τον Πανγυθεατικό ΓΣ διοργανώνουν παιδικούς αγώνες στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Γυθείου. Τα παιδιά θα αγωνιστούν στα εμπόδια, τη σφαίρα, το ακόντιο και το ύψος.

Α’ Κατηγορία: Αγώνες νηπίων

Β’ Κατηγορία: Α-Β τάξη

Γ’ Κατηγορία: Γ-Δ τάξη

Δ’ Κατηγορία: Ε-ΣΤ τάξη

Ε’ Κατηγορία: μαθητών/τριών Γυμνασίου/Λυκείου

Ώρα έναρξης: 18:00


• ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ


ΤΟΝΙ ΣΦΗΝΟΣ

Ο Τόνι Σφήνος, γνωστός performer και παρουσιαστής, με πορεία 13 χρόνων στη διασκέδαση, έρχεται με την μπάντα του σ΄ ένα μοναδικό πρόγραμμα με παλιές αγαπημένες αλλά και σύγχρονες επιτυχίες. Μια μεγάλη μουσική αναδρομή στα 60’s, 70’s, 80’s μέχρι το σήμερα, διασκευασμένα με το μοναδικό ύφος του εκρηκτικού καλλιτέχνη.

Ο Τόνι Σφήνος, η Νάγια Δούκα, ο ηθοποιός Αντώνης Παπαηλίας στο ρόλο της «Λόλας» και μια πολυτάλαντη μπάντα πέντε μουσικών υπόσχονται μια βραδιά στο Γύθειο που θα σας μείνει αξέχαστη!

Ώρα έναρξης: 21:30

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ

Ο Καραγκιόζης, ο πρωταγωνιστής του παραδοσιακού ελληνικού θεάτρου σκιών, μαζί με τους γνωστούς σε όλους μας χαρακτήρες Χατζηαβάτη, Κολλητάρι, Νιόνιο, Μορφονιό, Βεζίρη και πολλούς ακόμη, μας καλούν στις πιο διασκεδαστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.


α/α

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

1

Πέμπτη 27 Ιουλίου


21:00

Γύθειο 

Πλατεία Παρθεναγωγείου (ΚΠΑΜ) 

2

Παρασκευή 28 Ιουλίου

21:00

Αρεόπολη

3

Σάββατο 29 Ιουλίου

21:00

Αγγειαδάκι

4

Κυριακή 30 Ιουλίου

21:00

Αιγιές

5

Δευτέρα 31 Ιουλίου

21:00

Οίτυλο

6

Τρίτη 01 Αυγούστου

21:00

Καστάνια

7

Τετάρτη 02 Αυγούστου

21:00

Καρβελάς

8

Πέμπτη 03 Αυγούστου

21:00

Κελεφά

9

Παρασκευή 04 Αυγούστου

21:00

Κούνος

10

Σάββατο 05 Αυγούστου

21:00

Βαχός

11

Κυριακή 06 Αυγούστου

21:00

Κοκκάλα

12

Δευτέρα 07 Αυγούστου

21:00

Σκουτάρι

13

Τρίτη 08 Αυγούστου

21:00

Μαυροβούνι

14

Τετάρτη 09 Αυγούστου

21:00

Γερολιμένας

15

Πέμπτη 10 Αυγούστου

21:00

Γύθειο 

Περιβολάκι 

16

Παρασκευή 11 Αυγούστου

21:00

Πύργος Διρού

17

Σαββάτο 12 Αυγούστου

21:00

Μυρσίνη

18

Κυριακή 13 Αυγούστου

21:00

Κόκκινα Λουριά

19

Τετάρτη 16 Αυγούστου

21:00

Μελιτίνη

20

Πέμπτη 17 Αυγούστου

21:00

Κοίτα
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΙΝΕΜΑ

Σε μια καθημερινότητα που όλοι βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση, τι καλύτερο από μια ξένοιαστη καλοκαιρινή βραδιά σινεμά κάτω από τα αστέρια; Οι προβολές περιλαμβάνουν ταινίες του σύγχρονου αλλά και παλιού αγαπημένου ελληνικού κινηματογράφου. 


α/α

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

1

Τετάρτη 09 Αυγούστου

21:30

Καρβελάς

2

Παρασκευή 11 Αυγούστου

21:30

Σελεγούδι

3

Σάββατο 12 Αυγούστου

21:30

Χωσιάρι

4

Κυριακή 13 Αυγούστου

21:30

Λάγια

5

Πέμπτη 17 Αυγούστου

21:30

Σιδηρόκαστρο

6

Παρασκευή 18 Αυγούστου

21:30

Προσήλιο

7

Σάββατο 19 Αυγούστου

21:30

Άγιος Βασίλης

8

Κυριακή 20 Αυγούστου

21:30

Κρυονέρι

9

Δευτέρα 21 Αυγούστου

21:30

Πετρίνα

10

Τρίτη 22 Αυγούστου

21:30

Αρεόπολη

11

Τετάρτη 23 Αυγούστου

21:30

Καρυούπολη

12

Τρίτη 05 Σεπτέμβριου

21:30

Συνοικισμός Γύθειο

ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ

Οι παραστάσεις με τις Μαριονέτες αποτελούν πάντα ένα θέαμα που μαγεύει τους θεατές όλων των ηλικιών. Οι Μαριονέτες με θέματα από παραμύθια και γνωστές ιστορίες, όπως τα παραμύθια του Αισώπου, αποτελούν μια διαδραστική εκδήλωση που θα διασκεδάσει, θα εκπαιδεύσει και θα οξύνει παράλληλα την παιδική φαντασία.


α/α

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

1

Παρασκευή 04 Αυγούστου 

Αρεόπολη

Πλατεία Μαυρομιχάλη

2

Σάββατο 05 Αυγούστου 

Γύθειο

Πλατεία Αθανάτων

3

Κυριακή 06 Αυγούστου 

Έξω Νύμφι

4

Παρασκευή 18 Αυγούστου

Πλάτανος

5

Σάββατο 19 Αυγούστου

Οίτυλο

6

Κυριακή 20 Αυγούστου

Πύργος Διρού


Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE