ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΣ: "η πολιτική της αλληλεγγύης χάνει πλέον το κοινωνικό έρεισμά της, αφού ζούμε στην εποχή του ατομικισμού"

     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστώ τους Λάκωνες πολίτες που στήριξαν με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Είναι μεγάλη τιμή που μας έδωσαν την 2η θέση στην Λακωνία, μαζί με την βουλευτική έδρα.

Συγχαρητήρια στην Νομαρχιακή Οργάνωση και σε όλους ανεξαιρέτως τους Υποψήφιους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λακωνίας για τον αγώνα τους και την πολιτική στρατηγική τους. Η κατάκτηση της έδρας ήταν μια συλλογική προσπάθεια! Στις 25 Ιουνίου η κάλπη δεν ήταν άδεια, αλλά είχε ήδη τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ! Η αποχή αραίωσε τα αποτελέσματα! Εκτός όμως από την έδρα, σημασία έχει και η αποδυνάμωση του πολιτικού αντιπάλου. Θερμά συγχαρητήρια στην εκλεγείσα Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Νάγια Γρηγοράκου, στην οποία εύχομαι καλή και αποδοτική θητεία.

Αδιαμφισβήτητα η παράταξη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής καταγράφει μια ισχυρή αύξηση των δυνάμεών της σε πανελλήνιο επίπεδο, γεγονός που πρωτίστως μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία. Στα πλαίσια όμως μιας εποικοδομητικής στρατηγικής, η αρχή της συγκρατημένης αισιοδοξίας επιτάσσει την εύρεση μεθόδων για περαιτέρω αύξηση του ποσοστού, ιδίως στον νευραλγικό Ν. Αττικής, αλλά και εδώ στην Λακωνία, όπως και σε μερικές άλλες περιφέρειες όπου καταγράφεται μια στασιμότητα του ποσοστού στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις σε σχέση με το 2019, παρά την ελεύθερη πτώση του Σύριζα. Το μέλλον απαιτεί στρατηγικές διεύρυνσης που θα στηρίζεται στις βασικές ιδρυτικές αρχές της παράταξης και χωρίς τάσεις ελεγχόμενης συρρίκνωσης των μελλοντικών ψηφοδελτίων. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις στο μέλλον! Αρκετά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καταλαμβάνουν θέσεις σε υπουργεία της κυβέρνησης! Πως επηρεάζει αυτή η κίνηση το εκλογικό κοινό; Τι θα γίνει με τυχόν υποψηφίους Δημάρχους ή Περιφερειάρχες που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ ή άλλη αντίπαλη παράταξη; Εμείς είμαστε έτοιμοι στην Λακωνία; Ο κόσμος του Σύριζα απογοητεύτηκε περισσότερο, γιατί έχασε την ελπίδα η παράταξή τους να αποτελέσει κυβέρνηση και δεν πήγε να ψηφίσει στις δεύτερες εκλογές. Μια δυναμική αλλαγή όμως της ηγεσίας του Σύριζα, όπως συνέβη και στη δική μας παράταξη, μπορεί μερικώς να οδηγήσει σε ανάκτηση ή διατήρηση των δυνάμεών του. Αλλά και η ίδρυση νέου κόμματος που θα προέρχεται από πυρήνες του Σύριζα, ενδεχομένως θα δράσει ως αποδέκτης ψήφου διαμαρτυρίας! Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την στροφή του κόσμου στα άκρα ή σε μικρά κόμματα ως έκφραση ψήφου διαμαρτυρίας, λόγω έλλειψης ισχυρής αντιπολίτευσης από τον προοδευτικό χώρο. Άλλωστε η εφαρμογή μέτρων απαλής σοσιαλδημοκρατικής χροιάς από το κυβερνών κόμμα δρα ως φίμωτρο της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης. Δεν φθάνει να μην ψηφίζεις ένα νομοσχέδιο, αλλά θα πρέπει να το αιτιολογήσεις σωστά! Αντίθετα, αν το ψηφίσεις το νομοσχέδιο, τότε δεν φαίνεται να κάνεις αντιπολίτευση! Πλέον ο κόσμος κάνει την αντιπολίτευση! Κυβέρνηση και αντίστοιχα άκρα γιγαντώνονται μαζί! Ιδεολογικά θα λέγαμε ότι η πολιτική της αλληλεγγύης χάνει πλέον το κοινωνικό έρεισμά της, αφού ζούμε στην εποχή του ατομικισμού και στην πλειοψηφία είμαστε ευχαριστημένοι με το να έχουμε ένα πιάτο φαγητό, έναν καφέ και ένα κινητό! Από την άλλη, η αντίδραση και η άρνηση υποταγής προσελκύει εξίσου πολλούς!

Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια στους εκλεγέντες Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Νεοκλή Κρητικό και κ. Αθανάσιο Δαβάκη, στους οποίους εύχομαι καλή θητεία και να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της Λακωνίας μας.

Συνάμα, συγχαρητήρια αξίζουν και όλοι οι υποψήφιοι Βουλευτές όλων των παρατάξεων που θυσιάζοντας οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις, συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες και θα πρέπει να ενθαρρύνουμε την προσπάθειά τους, γιατί στις μέρες μας αυτοί που εκτίθενται κινδυνεύουν από βασιλιάδες της ζούγκλας, σαρκοφάγα αρπακτικά που δεν διστάζουν να κατασπαράξουν σάρκες με ονοματεπώνυμο!

Καλό καλοκαίρι!


Γεώργιος Μουζόπουλος

Πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Σχόλια

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ ΚΕΕΜ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: "Με καλή συμπεριφορά , με ευγένεια, σεβασμό, και καλές τιμές, κερδίζοντας αυτά τα παιδιά τους κάνουμε πρεσβευτές μιας θετικής εικόνας για την πόλη μας."

ΒΑΛΙΩΤΗΣ: "Καλώ την ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των έργων σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις."

"Από την πρώτη μέρα ήμουν εκεί. Σήμερα ήρθα."

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΠΑΡΤΗ: ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ