ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα διεξήχθηκαν την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος του Αγίου Δημητρίου Ζάρακος.

Φέτος συμπληρώθηκαν 79 χρόνια από την 4η Ιουνίου 1944, οπότε και οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής διέπραξαν μία ακόμη θηριωδία εναντίον των Ελλήνων, με την πυρπόληση του χωριού του Αγίου Δημητρίου Ζάρακος και τη δολοφονία 21 κατοίκων του.

Μετά την καθιερωμένη πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων και εκφωνήθηκε ο ιστορικός Λόγος της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Νηπιαγωγείου του Αγίου Δημητρίου, κ. Ζαφειρία Θεοδωρακάκου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους προσκεκλημένους. Ειδικότερα, στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, οι τέως βουλευτές Ν.Δ. Λακωνίας, κ.κ. Νεοκλής Κρητικός και Θανάσης Δαβάκης, η τέως βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λακωνίας, κ. Νάγια Γρηγοράκου, ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Θεόδωρος Βερούτης, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Σπάρτης, Αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Μονεμβασίας, Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης.

Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν ο εκπρόσωπος του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, Αστυνόμος Α΄ κ. Θεόδωρος Πλαστήρας, ο Υποδιοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λακωνίας, Αντιπύραρχος κ. Διαμαντής Τσολομύτης, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Λακωνίας, κ. Παναγιώτης Λαλούσης, ο Αντιπρόεδρος των Έφεδρων Αξιωματικών Νομού Λακωνίας, κ. Δημήτριος Μιχαλάκος, οι εκπρόσωποι των πεσόντων και της εθνικής αντίστασης, μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου Νιάτων-Αγίου Δημητρίου και του Νηπιαγωγείου Αγίου Δημητρίου, καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, κ. Δημήτρης Θεοδωρακάκος. Παρόντες στις εκδηλώσεις μνήμης ήταν, επίσης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα, καθώς και πλήθος κατοίκων.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ