Διετές Αρχιερατικό μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη Ηλία Δούκα στον Λαμπόκαμπο







Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στον Ενοριακό Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Λαμπόκαμπου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.


Ακολούθως, τελέσθηκε το διετές μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη της περιοχής, αλλά και της τοπικής μας Εκκλησίας, Ηλία Δούκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αείμνηστος μαζί με την σύζυγό του, Ευαγγελία, είχαν τιμηθεί στις 31 Αυγούστου 2011 από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας με την ύψιστη τιμή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τον Μεγαλόσταυρο της Χιλιετηρίδος του Οσίου Νίκωνος, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολυετή και πολυποίκιλη προσφορά τους.

Στην ομιλία τους προς τους ευλαβείς χριστιανούς της περιοχής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μίλησε αρχικά για την προσφορά των αγίων 318 θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, που συνέβαλαν αποφασιστικά στην στερέωση του Χριστιανισμού. Ιδιαίτερα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στάθηκε στην ενότητα, που είναι κεφαλαιώδης αρχή της Εκκλησίας του Χριστού, και μάλιστα υπενθύμισε ένα κομμάτι από την συγκλονιστική προσευχή του Ιησού στον κήπο της Γεσθημανής, όπως αναγράφεται στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, όπου αναφέρει για τους μαθητές Του: «ἵνα πάντες ἓν ὦσι, καθὼς σύ, πάτερ, ἐν ἐμοὶ κἀγὼ ἐν σοί, ἵνα καὶ αὐτοὶ ἐν ἡμῖν ἓν ὦσιν, ἵνα ὁ κόσμος πιστεύσῃ ὅτι σύ με ἀπέστειλας».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, φορτισμένος συγκινησιακά, μίλησε για τον αείμνηστο Ηλία Δούκα υπογραμμίζοντας την εργατικότητα, την τιμιότητα, το ήθος, τον σεβασμό του σε κάθε συνάνθρωπο, τον πάντοτε γλυκό κι ευχάριστο λόγο του, την ενάρετη βιοτή και πολιτεία του και τα φιλόθρησκα και φιλάνθρωπα αισθήματά του. Παράλληλα εκθείασε την σύζυγό του, Ευαγγελία, και τα αξιόλογα τέκνα τους, που πορεύονται στον ίδιο δρόμο της αρετής και της σύνεσης.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ