Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στόχος αδιαπραγμάτευτος για τη Ν.Δ - Γράφει ο Νεοκλής Δ. Κρητικός

 
ΑΡΘΡΟ

Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στόχος αδιαπραγμάτευτος για τη Ν.Δ.
Γράφει ο Νεοκλής Δ. Κρητικός

Ιατρός Χειρουργός, τ. Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Ν. Λακωνίας

Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Λακωνίας

Φίλες, Φίλοι

Σήμερα είναι σίγουρο ότι αδιαπραγμάτευτος στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων σ’ αυτό. Ακούμε καθημερινά επικρίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, ότι απώτερος στόχος μας είναι η απαξίωση του ΕΣΥ και τέλος η ιδιωτικοποίησή του. Η απάντησή μας είναι πράξεις μας.

Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν όλα τα συστήματα υγείας δοκιμάστηκαν από μία πρωτοφανή παγκόσμια πανδημική κρίση. Παρά το πρωτόγνωρο περιβάλλον που αντιμετώπισε και το δικό μας Εθνικό Σύστημα Υγείας, εκείνο στάθηκε όρθιο. Τα καταφέραμε καλύτερα από άλλες χώρες με πιο ανεπτυγμένα συστήματα. Δεν αμφισβητούμε ότι η πανδημία κατέδειξε και τις μεγάλες αδυναμίες του, αλλά μας έδειξε και το δρόμο για το πώς πρέπει να παρέμβουμε και να τις διορθώσουμε. Τα βήματα που ήδη έγιναν είναι:

Δαπάνες για το ΕΣΥ: 3,8 δισ. το 2019, 5,2 δισ. το 2023, μία σημαντική αύξηση της τάξης του 37%.

Ιούνιος 2019: 100.308 υγειονομικοί, Δεκέμβριος 2022: 107.676 υγειονομικοί, αύξηση 7,3%.

Από τις περίπου 600 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, το 2019, με τη συμμετοχή του δημοσίου, του ιδιωτικού τομέα, πολλών ιδιωτών δωρητών, προσεγγίζουμε σήμερα τις 1.300.

Προχωρήσαμε στη μεταρρύθμιση του προσωπικού γιατρού και σχεδόν 5.000.000 πολίτες είναι εγγεγραμμένοι. Έχουμε 3.500 εγγεγραμμένους ιατρούς και έχουν γίνει παραπάνω από 8,5 εκ. επισκέψεις.

Αύξηση 10% των μισθών του ιατρικού προσωπικού.

Θέσπιση ειδικών επιδομάτων για τους εργαζόμενους στις ΜΕΘ, για αναισθησιολόγους, για τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, γι’ αυτούς που μετακινούνται στα νησιά.

Το 2019 δεν είχαμε ουσιαστικά κανένα πρόγραμμα πρόληψης. Πλέον έχουμε, με πιο εμβληματικό από όλα το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

Στη δεύτερη τετραετία της διακυβέρνησής μας, με τη δύναμη που θα μας δώσει η ψήφος σας για μια ισχυρή κυβέρνηση, προτεραιότητά μας είναι να οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ. Επί της ουσίας, αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να χτίσουμε πάνω στις βάσεις που έχουμε ήδη βάλει. Κι αυτές αφορούν όλο το φάσμα των σχετικών πολιτικών, ξεκινώντας από τη Δημόσια Υγεία, την πρόληψη, την πρωτοβάθμια φροντίδα, στο τι γίνεται στα νοσοκομεία μας, αλλά και στο τι γίνεται μετά από τη νοσοκομειακή περίθαλψη.Δίνουμε έμφαση:

Στον εξορθολογισμό των Κέντρων Υγείας, ανακατασκευάζοντας 156 από αυτά.

Στην αξιοποίηση σημαντικών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να ξαναφτιάξουμε ουσιαστικά τα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) σε 80 νοσοκομεία.

Στην καθολική εφαρμογή του θεσμού του προσωπικού γιατρού.

Στο Εθνικό πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, το οποίο έχουμε ήδη σχεδιάσει και υλοποιούμε. Με τη δυνατότητα πια να παρέχουμε και προληπτικές εξετάσεις σε εκατομμύρια συμπολίτες μας, για να μπορούμε να εντοπίζουμε τα νοσήματα πριν αυτά μας χτυπήσουν την πόρτα.

Στην αξιολόγηση, σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορούμε να έχουμε πραγματική δικαιοσύνη και ίση πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα, ανεξαρτήτως, του πού κατοικεί, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Χρειαζόμαστε 10.000 πρόσθετους υγειονομικούς, πρωτίστως νοσηλευτές και γιατρούς σε ορίζοντα τετραετίας. Και αυτό βρίσκεται στον προγραμματισμό των προσλήψεων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Γιατί για πρώτη φορά έχουμε πια τη δυνατότητα να προγραμματίζουμε τις προσλήψεις μας σε βάθος χρόνου.

Έτσι, έχουμε πια μια συγκροτημένη άποψη για το τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει στον τομέα της Υγείας τα επόμενα τέσσερα χρόνια, και ως εκ τούτου θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας.

Σε κάθε περίπτωση, ας συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε μπροστά μας να διανύσουμε μια μεγάλη απόσταση για να γίνουμε, επιτέλους, μια πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα. Αλλά το ενθαρρυντικό είναι ότι βρισκόμαστε πλέον στο σωστό δρόμο, τον οποίο θα πρέπει να συνεχίσουμε να διανύουμε. Μαζί.

Σε ό,τι αφορά στη Λακωνία και όπως τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη επίσκεψη στη Σπάρτη μέχρι το 2026 θα έχουμε το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της χώρας, δωρεά του ΙΣΝ.

Το νοσοκομείο αυτό θα ολοκληρωθεί στην ώρα του, παρά τις μικρές δυσκολίες που προέκυψαν και θα δώσει στη Λακωνία τη δυνατότητα να μπορεί πραγματικά να είναι πρωταγωνίστρια στο πώς οραματιζόμαστε το νέο ΕΣΥ.

Επομένως, να μην αφήσουμε καμία ψήφο να πάει χαμένη στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Πάμε μαζί να φέρουμε ακόμα υψηλότερα ποσοστά εδώ στη Λακωνία, ώστε να γιορτάσουμε μία μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, μία νίκη της χώρας.

Σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά!Με εκτίμηση,


Νεοκλής Δ. Κρητικός

Υποψ. Βουλευτής Λακωνίας

Νέα Δημοκρατία

Σχόλια

ΘΑΝΟΣ ΜΙΧΕΛΟΓΓΟΝΑΣ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: "έδιναν εμπιστευτικές πληροφορίες σε άλλες παρατάξεις για να τις καλοπιάσουν και κοίταζαν μόνο τον εαυτούλη τους!"

Ζητείται Νοσηλευτικό προσωπικό από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεώς Μάνης

"ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΜΟΥ"

"διέρρεαν "επικυρωμένες" φημολογίες, στις οποίες το όνομά μου ταυτιζόταν με την υποστήριξη συγκεκριμένου συνδυασμού"

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ