MALVASIA FESTIVAL ΟΙΝΟΣ | ΙΣΤΟΡΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9 – 11 ΙΟΥΝΙΟΥ




Το “Malvasia Festival Monemvasia” είναι το πρώτο διεθνές φεστιβάλ Μαλβαζία με έδρα τη Μονεμβασιά. Έχοντας ως αφορμή τον στίχο του μονεμβασιώτη ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Καὶ τί ἦταν; Ἀντεστραμμένος χρόνος;», το φεστιβάλ σηματοδοτεί την επιστροφή στον γενέθλιο τόπο του πιο φημισμένου κρασιού της ιστορίας, τη Μονεμβασιά, το «πέτρινο καράβι» του ποιητή.


Το φεστιβάλ αναπτύσσεται στις τρείς ενότητες που συνθέτουν τον μύθο του διάσημου κρασιού, «Οίνος – Ιστορία – Πολιτισμός», καλώντας τους επισκέπτες να γνωρίσουν την πορεία και την ιστορία του Μαλβαζία και παράλληλα να ανακαλύψουν τον τόπο από όπου το ταξίδι ξεκίνησε.


ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Η μακραίωνη παρουσία του οίνου Μαλβαζία, σε συνδυασμό με την επέκταση της παραγωγής από εγχώριους σε διεθνείς αμπελώνες και τη διεθνή εμπορική δραστηριότητα, συνέβαλαν ώστε να αναδειχθεί σε παράγοντα διαχρονικής συλλογικής και βιωματικής εμπειρίας και αφορμή πολυπολιτισμικής αλληλεπίδρασης.


Ο τόπος, η ιστορία και ο φημισμένος Μαλβαζίας οίνος γίνονται τα θεμέλια πάνω στα οποία αναπτύσσονται δραστηριότητες οινολογικού, ιστορικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, εκπαιδευτικά σεμινάρια, περιηγήσεις, μουσικές και εικαστικές εκδηλώσεις.

Σε μια προσπάθεια χωροχρονικής συνέχειας, και με το παρελθόν να συνδιαλέγεται με το παρόν, η θεματική του πρώτου Φεστιβάλ δανείζεται τη φράση «Αντεστραμμένος χρόνος» από τον στίχο του Γιάννη Ρίτσου*, σηματοδοτώντας την επιστροφή στη γενέτειρα, εκεί όπου ξεκινά η αφήγηση του Μύθου με θέμα ένα τοπικό προϊόν που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.


*Ο στίχος είναι από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Φεύγοντας απ’ τη Μονοβασιά», που περιλαμβάνεται στην ποιητική συλλογή «Μονοβασιά», Εκδόσεις Κέδρος, 1982.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ