Elafonisos Eco Week 2023: Προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα



Η 6η εκδήλωση του Elafonisos Eco Week θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2023. Η εβδομαδιαία εκδήλωση, η οποία οργανώνεται από τον Οικολογικό Σύλλογο Ελαφονήσου, στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.
Σημείο αναφοράς της φετινής εκδήλωσης είναι η παρουσία του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό, ο οποίος θα είναι επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης. Ως ένθερμος υποστηρικτής της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμη ανάπτυξης, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ υπογραμμίζει τη σημασία της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες, όπως το Συμπόσιο για την Οικολογική Βιωσιμότητα, η Σύνοδος Κορυφής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Έκθεση Οικολογικής Τέχνης. Το Συμπόσιο για την Οικολογική Βιωσιμότητα θα συγκεντρώσει ντόπιους, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, επίσημες αρχές και όλους όσους ενδιαφέρονται για περιβαλλοντικές λύσεις για οικοσυστήματα που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως τα νησιά. Η Σύνοδος Κορυφής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι μια συνάντηση δημάρχων, δημοσίων αρχών, συλλόγων και άλλων ενδιαφερόμενων, οι οποίοι προτίθενται να δεσμευτούν επίσημα για την προστασία του περιβάλλοντος σε μια δημόσια τελετή.
Εκτός από αυτές τις δραστηριότητες, η Eco Week θα περιλαμβάνει επίσης μια εκδήλωση Οικολογικής Γαστρονομίας, όπου επιχειρηματίες της εστίασης θα παρουσιάσουν επιλογές που βασίζονται στη βιωσιμότητα και η 2η Οικολογική Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων, όπου δήμαρχοι από διάφορους δήμους της Ελλάδας θα μοιραστούν τα αποτελέσματα των προηγούμενων δράσεών τους στον τομέα της βιωσιμότητας και τα μελλοντικά τους σχέδια. Η Έκθεση Οικολογικής Τέχνης είναι ένας πειραματικός χώρος, όπου οι οικολογικές ανησυχίες εκφράζονται μέσω της τέχνης.
Το σλόγκαν της εκδήλωσής μας είναι «Πράσινη Πρόκληση 2023» και τα κανάλια μάρκετινγκ περιλαμβάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τις δημόσιες σχέσεις και τη διαφήμιση. Το κοινό- στόχος περιλαμβάνει τους ντόπιους κατοίκους, Ελαφονησιώτες που δεν ζουν στο νησί της Ελαφονήσου, ξένους που κατοικούν στην Ελαφόνησο, ακαδημαϊκούς, περιβαλλοντολόγους, ΜΚΟ, κοινωνικούς συλλόγους, περιφερειακές αρχές, δημοσιογράφους και περιβαλλοντικές ομάδες των δήμων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Elafonisos Resort, το οποίο βρίσκεται 600 μέτρα από το λιμάνι, στην καρδιά του νησιού. Στο πλαίσιο της δέσμευσης της εκδήλωσης για τη μείωση της χρήσης πλαστικού, οι διοργανωτές θα ελαχιστοποιήσουν επίσης τη χρήση πλαστικού στο νησί.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης στη διεύθυνση elafonisoseco.org


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ