Θεμελιώθηκε η νέα γέφυρα του Ευρώτα στη ΣκάλαΕνα ιδιαίτερης σημασίας έργο, με αναφορά όχι μόνο στον Δήμο Ευρώτα αλλά και σε ολόκληρη τη Λακωνία, μπήκε στη φάση υλοποίησής του με την θεμελίωση -το απόγευμα χθες Σάββατο 13 Μαΐου- από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα της νέας γέφυρας του Ευρώτα, στην Σκάλα, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται σε 4.465.000 ευρώ.

Ενα έργο ουσιαστικό και απολύτως απαραίτητο που η περιοχή περίμενε για δεκαετίες, όπως σημείωσε στη σύντομη ομιλία του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας επισημαίνοντας τον ρόλο της νέας γέφυρας, αφ’ ενός στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και αφ’ ετέρου στην εξαιρετική διευκόλυνση -αλλά και ασφάλεια- που παρέχει τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες της Λακωνίας.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας η νέα γέφυρα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 18 μήνες, ενώ παράλληλα αυτό το διάστημα εκπονούνται και βαίνουν προς ολοκλήρωση οι μελέτες δύο ακόμα εξαιρετικά σημαντικών έργων στην ίδια περιοχή -των παρακάμψεων Σκάλας και Βλαχιώτη. Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον μελετητή του έργου της νέας γέφυρας Κωνσταντίνο Λιόντο για το γεγονός ότι προσέφερε δωρεάν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την μελέτη για αυτό, ενώ του επέδωσε τιμητική εγχάρακτη πλακέτα με την μορφή του Πέλοπα.

Ευχαριστίες προς την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη Π. Νίκα απηύθυνε από την πλευρά του και ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος στην δική του ομιλία, τονίζοντας ότι το έργο της νέας γέφυρας βάζει τον εν λόγω δήμο σε τροχιά ανάπτυξης.ΤΟ ΕΡΓΟ

Νωρίτερα, μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης αναφέρθηκε επίσης στην σημασία του έργου, επισημαίνοντας ότι για την υλοποίησή του θα πρέπει να πιστωθεί ο περιφερειάρχης Π. Νίκας που το επεδίωξε καταβάλλοντας συστηματική όσο και επίπονη προσπάθεια.

Στη συνέχεια, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης έδωσε πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου έργου, αναφέροντας ότι αυτό προβλέπει την κατασκευή οδικών και τεχνικών έργων συνολικού μήκους 310 μέτρων -και συγκεκριμένα την κατασκευή νέας γέφυρας μήκους 90 μέτρων στον ποταμό Ευρώτα και τη συναρμογή της με το υφιστάμενο εθνικό οδικό δίκτυο.

Η νέα γέφυρα θα κατασκευαστεί δίπλα στην υπάρχουσα παλαιά μεταλλική γέφυρα και σε απόσταση περίπου 11,50 μέτρων νοτιοανατολικά από τον άξονα της υφιστάμενης γέφυρας μέχρι τον άξονα της νέας γέφυρας. Ο φορέας του καταστρώματος της νέας γέφυρας θα είναι σύμμικτος και θα αποτελείται από χαλύβδινες δοκούς ενσωματωμένες εντός οπλισμένου σκυροδέματος, σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Το κατάστρωμα της νέας γέφυρας θα έχει πλάτος κυκλοφορίας οχημάτων 9 μέτρων και εκατέρωθεν αυτού προβλέπεται η κατασκευή δυο πεζοδρομιών πλάτους 2,10 μέτρων έκαστο, για την ασφαλή κυκλοφορία και των πεζών.

Προβλέπεται, επίσης, η κατασκευή και τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης (διαγράμμισης, στηθαία ασφαλείας, πινακίδες) για την εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων και των πεζών.ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Στην εκδήλωση της θεμελίωσης, χθες Σάββατο, παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Νίκωνας Τζινιέρης, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Κώστας Μαυρομιχάλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρος Αργειτάκος, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Βασίλης Τσιγαρίδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου αντιπύραρχος Κώστας Γραφάκος, υποψήφιοι βουλευτές, κ.α.


Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΟΡΒΗΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Το παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνίας που δεν το βλέπεις από πουθενά...

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΧΗ ΣΕΖΟΝ

Λακωνία: Δείτε γιατί συνέλαβαν 2 άτομα

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ