Σ.ΚΕΦΑΛΑ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΡΙΤΗ

 
Η Λακωνία έχει ανάγκη εκσυγχρονισμού σε υποδομές και υπηρεσίες

Ο τόπος πρέπει να κρατήσει τους νέους ανθρώπους κοντά του με εργασίες που θα τους επιτρέπουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν

Να πάψει το φαινόμενο της αναμονής άνω της εικοσαετίας για την εκτέλεση κάποιου σημαντικού έργου στη Λακωνία

Με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας, κ. Γιάννη Παναρίτη, συναντηθήκαμε τη Δευτέρα το απόγευμα 8 Μαΐου 2023 στο Γραφείο του, που είναι στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Επιμελητηρίου στο Γύθειο (Ξανθάκη 3). Η συζήτησή μας ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική, αφού ο κύριος Παναρίτης – τον οποίο ευχαριστούμε θερμά που μας δέχθηκε – μας ανέπτυξε όλη την τρέχουσα θεματολογία των αναπτυξιακών ζητημάτων της Λακωνίας. Με τεκμηριωμένο και έγκυρο λόγο, ιεράρχησε τα θέματα και υποστήριξε με λογικά επιχειρήματα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν εκ μέρους τόσο της Πολιτείας, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου η Λακωνία να εγκαταλείψει τη συντήρηση και τη στασιμότητα και να τεθεί έστω και τώρα σε μια τροχιά οικονομικής ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και δυνατότητας αξιοποίησης των κάθε λογής πόρων της.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, κύριο Παναρίτη, το πάζλ της επιχειρηματικότητας, συνδέεται από αρκετούς παράγοντες, όπως:

Πρώτον, στη Λακωνία το οδικό δίκτυο είναι απαρχαιωμένο και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες των μετακινήσεων ανθρώπων και εμπορευμάτων, όταν για παράδειγμα ο κεντρικός δρόμος της, περνάει μέσα από δύο κωμοπόλεις.

Δεύτερον, η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Υγεία – και τώρα με τον Κορωνοϊό – δεν είναι σε θέση να καλύψει άμεσα οποιοδήποτε ιατρικό περιστατικό, που μπορεί να προκληθεί π.χ. από ένα ατύχημα και αυτή η κατάσταση της Υγείας λειτουργεί αποτρεπτικά για την επίσκεψη τουριστών από το εξωτερικό.

Τρίτον, για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα πρέπει να υπάρχουν όλα αυτά που το Επιμελητήριο ασχολείται όλα τα χρόνια για να υπάρξουν· οι υποδομές, οι υδάτινοι πόροι, τα προβλήματα λόγω κλιματικής αλλαγής και κυρίως η ενίσχυση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, καθώς και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κύριος Παναρίτης, μας τόνισε εμφαντικά, ότι στον τόπο μας πρέπει να υπάρξει παραγωγή αγαθών και για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να συνδεθεί η εκπαίδευση με την παραγωγικότητα και για τον λόγο αυτό στις 10 Μαΐου το Επιμελητήριο θα υπογράψει ένα Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε σχέση με την Εκπαίδευση και την Επιχειρηματικότητα, ώστε να υπάρξουν π.χ. στατιστικές μελέτες, οικονομοτεχνικές μελέτες που θα ενισχύσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σαραντούλα Κεφαλά – Κουφού

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η ΣΠΑΡΤΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ STUDIO "ΑΝΟΧΗΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE