Το Σίδνεϋ ποτέ δε θα το δούμε; Κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση



Το Σίδνεϋ ποτέ δε θα το δούμε;

Η αγωνία της ανεύρεσης πόρων πικραίνει τους πρωταθλητές.

Κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση

Σαν άλλος Δαυίδ αναμετρήθηκαν με τους Γολιάθ των πλουσιοπάροχα εξοπλισμένων ιδιωτικών ιδρυμάτων, οι πείσμονες NORTHSIDE, της ομάδας Ρομποτικής του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης!

Με δανεικό ρομπότ, παλαιάς τεχνολογίας, που «για να προχωρήσει εμπρός έπρεπε να ρυθμιστεί 7 μοίρες δεξιά» και με μακέτα αυτοσχέδια, κατασκευασμένη με υλικά ανακύκλωσης, κατέπληξαν κριτές και διαιτητές των αγώνων!

Κρατώντας υπερήφανα τη μακέτα του κλειστού γυμναστηρίου της ιστορικής πόλης μας, οι νέοι Σπαρτιάτες περιέγραψαν πώς θα συντελούσε στην εξοικονόμηση ενέργειας η αξιοποίηση των κραδασμών από τις κινήσεις των αθλητών στο τερέν, με τη χρήση πιεζοηλεκτρικών στοιχείων! Αρίστευσαν στις θεμελιώδεις αξίες της καινοτομίας, της δημιουργικότητας, της ομαδικότητας, της συμπερίληψης, του σεβασμού, της αλληλοϋποστήριξης, της δημιουργικότητας. Διακρίθηκαν και στις –κάθε άλλο παρά εύκολες– ρομποτικές αναμετρήσεις, κατακτώντας ισάριθμες διακρίσεις. Η FIRST® LEGO® League Asia Pacific Open Championship στο Macquarie University, Sydney NSW Australia (30/6 - 2/7/2023) άκουσαν να τους καλεί να αναμετρηθούν πλέον σε επίπεδο παγκόσμιο στην άλλη άκρη της Γης!



Πλην όμως…

Το υψηλό κόστος του ταξιδιού (περίπου 35.000 ευρώ για δέκα(10) μαθητες και τρεις(3) συνοδούς) που συμπεριλαμβάνει ακριβά εισιτήρια, διαμονή και σίτιση της αποστολής, είναι αδύνατον να καλυφθεί από τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ανάγει σε ανάγκη επιτακτική την οικονομική υποστήριξη με δωρεά, χορηγία και κάθε πρόσφορο μέσον, ενώ τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, με τις τιμές των εισιτηρίων καθημερινά ανερχόμενες… Συντεταγμένες προσπάθειες της Διεύθυνσης του σχολείου, του προπονητή, του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων, αναζητούν τη χείρα βοηθείας που θα δώσει στα άξια παιδιά τη δυνατότητα να μεταφέρουν την ευρηματικότητα και το σθένος της Σπάρτης στη μακρινή Αυστραλία. Ατυχώς, χωρίς αποτέλεσμα.
  

Η πολυπόθητη συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής στη μακρινή Αυστραλία φαίνεται πως δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί…

Ως τελευταία απέλπιδα προσπάθεια απευθύνουν έκκληση προς χορηγούς και δωρητές, και σε όλους τους φορείς, τους ομογενείς ,τους Σπαρτιάτες που θέλουν να βοηθήσουν, να τους εμπιστευθούν, τιμώντας τους και καλύπτοντας το δυσθεώρητο κόστος της αποστολής τους!


Γνωρίζοντας το «Άμμες δε γ΄εσσόμεθα πολλώ κάρρονες», θα τιμήσουν την εμπιστοσύνη, ανταποδίδοντας στους ευεργέτες ευγνωμοσύνη: Με τη δυναμική της συνεργασίας τους, με τη σκέψη και την ψυχή στην ιστορική τους πόλη, στην ηρωική τους χώρα και σ’ ένα καλύτερο αύριο, που, ποιος θα αμφισβητήσει πως το αξίζουν και τους ανήκει;


Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να τα καταφέρουν!

Τηλέφωνα επικοινωνίας και πληροφορίες για τους τρόπους οικονομικής συνδρομής

6938953804 (Μπόμπας Κωνσταντίνος, Μαθηματικός, Υπεύθυνος Προγράμματος)

6982092293 (Κουντάνης Παναγιώτης, Πρόεδρος του Δ.Σ Συλλόγου Γονέων/Κηδεμόνων 3ου ΓΕ.Λ Σπάρτης)

27310-25362/81046 (Σκούφη Βασιλική, Διευθύντρια-Φυσικός 3ου ΓΕ.Λ Σπάρτης, ώρες επικοινωνίας 8:00-14:00)


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ