Σ.ΚΕΦΑΛΑ: Η μείωση της θερμοκηπιακής παραγωγής της Λακωνίας είναι σήμερα εμφανής

 


 


Η Λακωνία προσφέρεται για θερμοκηπιακή καλλιέργεια κηπευτικών

Τα θερμοκήπια εδώ και αρκετά χρόνια είχαν δυναμική παρουσία στην πεδιάδα του Έλους

Η μείωση της θερμοκηπιακής παραγωγής της Λακωνίας είναι σήμερα εμφανήςΣήμερα Τρίτη 16 Μαΐου 2023, περάσαμε από τα χωριά της πεδιάδας του Έλους Λακωνίας και η διαδρομή μας ήταν θα λέγαμε ένα ταξίδι μέσα στο πράσινο. Καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ελιές κατάφορτες από άνθη και εγκαταστάσεις θερμοκηπίων για την καλλιέργεια κηπευτικών. Στο πέρασμά μας παρατηρήσαμε ότι πολλές από τις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις ήταν εγκαταλειμμένες και αυτό δεν ήταν ευχάριστο θέαμα, αφού η γόνιμη και καρπερή λακωνική γη στην περιοχή αυτή, πρέπει να παράγει αγαθά προς όφελος των κατοίκων και της τοπικής οικονομίας.

Πράγματι, όπως μας πληροφόρησαν οι άνθρωποι του τόπου, τα θερμοκήπια της Λακωνίας έχουν μειωθεί σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας κάποιων δυσκολιών που δε μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους καλλιεργητές. Οι δυσκολίες αυτές εντοπίζονται κυρίως στο πολύ αυξημένο κόστος παραγωγής, καθώς και στις διάφορες ασθένειες των κηπευτικών, που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Οι ασθένειες αυτές είναι εισαγόμενες και ήρθαν στη χώρα μας, μέχρι και από τη Λατινική Αμερική, από την οποία ήρθε μια πεταλουδίτσα η οποία κατέστρεψε την πρώτη χρονιά το 95% της παραγωγής της ντομάτας. Σχετική είναι και μια παλαιότερη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Λακωνίας, με την οποία ενημέρωνε τους παραγωγούς για την εμφάνιση ιού που αποτελεί αναδυόμενο κίνδυνο μεγάλης σημασίας, κυρίως για την καλλιέργεια της τομάτας αλλά και της πιπεριάς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν θεραπευτικά μέτρα στα προσβεβλημένα φυτά.

Με συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων Υπηρεσιών πρέπει να στηριχθούν οι Λάκωνες παραγωγοί θερμοκηπιακών κηπευτικών και να αναπτυχθεί ο παραγωγικός αυτός τομέας, που έχει συμβάλλει σημαντικά κατά το παρελθόν στην τοπική μας οικονομία.

Σαραντούλα Κεφαλά – Κουφού

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE