Το Ινστιτούτο Σπάρτης τίμησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για τη συμβολή του στην εδραίωση του Πανεπιστημίου στη Σπάρτη

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Είκοσι χρόνια πέρασαν από την εδραίωση στην Σπάρτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την ίδρυση της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής και κυρίως με την ίδρυση του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα η Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής ιδρύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 118 της 24ης Απριλίου 2003 «Ίδρυση Σχολών και Τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου» (Παράρτημα Β) και με το ίδιο διάταγμα ιδρύθηκε και το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, του οποίου η εκπαιδευτική λειτουργία άρχισε από το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004.

Το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης επισκέφθηκε την Τρίτη, 16/5/2023, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο και του παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα σε αναγνώριση της συμβολής του για την εδραίωση της Σχολής και των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Σπάρτη με την ευκαιρία των είκοσι χρόνων (Απρίλιος 2003- Απρίλιος 2023) από την πρώτη εγκατάσταση του Πανεπιστημίου στην πόλη μας με την ενεργό διαμεσολάβηση της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και προσωπικά του Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευσταθίου.

Όλοι οι Σπαρτιάτες και οι Λάκωνες θυμόμαστε την μεγάλη περιπέτεια που αντιμετώπισε η διαδικασία εγκατάστασης της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής καθώς και του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, όταν το 2003, αν και είχαν ιδρυθεί και οι δύο Πανεπιστημιακές δομές , δεν μπορούσε από την πλευρά της Πολιτείας και του Δήμου να βρεθεί χώρος για την εγκατάστασή τους.

Η παρέμβαση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας τότε ήταν καθοριστική για να παραμείνει και να εδραιωθεί το Πανεπιστήμιο στην Σπάρτη, παραχωρώντας για μια δεκαετία, εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως άνευ μισθώματος .

Η διορατικότητα και η ρεαλιστική αντιμετώπιση του θέματος από την πλευρά του Μητροπολίτη κ.κ. Ευσταθίου έσωσε την κατάσταση και δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να εδραιωθεί στην πόλη μας το Πανεπιστήμιο.

Βεβαίως τιμάμε όλους, όσοι συνέβαλαν στην ίδρυση των Πανεπιστημιακών Σχολών, αλλά θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση των πρακτικών ζητημάτων αποτελεί τον όρο και την προϋπόθεση για την εδραίωση και την εξέλιξη των πραγμάτων σε όποιο επίπεδο και αν αυτή ορίζεται.

Ελπίζουμε ότι και άλλοι θεσμοί της πόλης μας , ισχυρότεροι από το Ινστιτούτο Σπάρτης, θα κάνουν ένα σοβαρό και ρεαλιστικό απολογισμό της πορείας του Πανεπιστημίου στην Σπάρτη αυτά τα χρόνια και θα συμβάλουν στον επανασχεδιασμό και στην υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης του Πανεπιστημίου στην πόλη μας.

Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να θυμόμαστε τα γεγονότα και να αποδίδουμε φόρο τιμής και ηθική ικανοποίηση σε εκείνους που συνετέλεσαν στην πρόοδο του τόπου.

Στην αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Σπάρτης που επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευστάθιο, προκειμένου να του εκφράσει τον σεβασμό και την ευαρέσκεια όλων για την γενική, αλλά και την ειδικότερη συμβολή του στην μεγάλη προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας, συμμετείχαν η Πρόεδρος κ Αναστασία Κανελλοπούλου, η Αντιπρόεδρος κ Κωνσταντίνα Τζαβιδοπούλου, ο Γραμματέας κ Παναγιώτης Γεωργανές και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Δημοσθένης Ματάλας, κ. Σωτήρης Ροϊνός και κ. Γιώργος Κωστάκος.

Από το Δ.Σ.

Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Το παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνίας που δεν το βλέπεις από πουθενά...

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΧΗ ΣΕΖΟΝ

ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΑΘΗΝΑ

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ