Κορυφαίες διακρίσεις Ιταλία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

 
AIPO 2023: Κορυφαίες διακρίσεις στην Ιταλία
για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου


Στον AIPO D’Argento 2023, στην Βερόνα της Ιταλίας


Με την 2η και 3η θέση κατηγορίας


Με 1 ελαιόλαδο στα Finalist του διαγωνισμού


Με 14 μοναδικές βραβεύσεις και βαθμολογίες που ξεπέρασαν το 95 %


Μια σειρά μοναδικών διακρίσεων πολύ υψηλού κύρους, σημειώθηκε στη Βερόνα της Ιταλίας, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με την 2η και 3η θέση κατηγορίας, ένα ελαιόλαδο στα Finalist και 14 βραβεύσεις συνολικά, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων AIPO D'ARGENTO 2023.

Η ανακοίνωση αυτών των αποτελεσμάτων, αποτελεί μια ολοκληρωτική διάκριση της Ελλάδας, της Σπάρτης αλλά και των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό παγκόσμιο διαγωνισμό υψηλού κύρους, στη Βερόνα της Ιταλίας.

Να σημειωθεί ότι η κατάκτηση τόσο σημαντικών θέσεων κατηγορίας στο διεθνή και μεγάλο διαγωνισμό της Ιταλίας, με νικητές αλλά και φιναλίστ τα gourmet ελαιόλαδα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελεί ένα σπάνιο γεγονός στην διεθνή Ελαιοκομία.

Η 20η έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βερόνα της Ιταλίας, τον Μάρτιο του 2023. Ο AIPO D'ARGENTO έχει γίνει εθνικό σημείο αναφοράς στην Ιταλία και ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς ελαιολάδου παγκοσμίως.

Διενεργήθηκε για πρώτη φορά το 2004 και διοργανώνεται από την Διαπεριφερειακή Ένωση Παραγωγών Ελιάς της Βερόνας (Aipo) σε συνεργασία με το Ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής.

Από το 2011, το πάνελ γευσιγνωσίας του AIPO έχει αναγνωριστεί επίσημα από το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων της Ιταλίας (MIPAAF) για να πιστοποιεί την ποιότητα των παραγόμενων ελαιολάδων, μετά από ακριβή ανάλυση και αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους αποκλειστικά με τη μέθοδο ανάλυσης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (COI).

Έτσι, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών χαρακτηρίζεται από τεράστια εμπειρία και αξιοπιστία, μεγάλη αυστηρότητα και επαγγελματισμό. Μετά την προκαταρκτική χημική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των κριτών διενεργεί την ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε τέσσερις συνολικά φάσεις, διενεργώντας συνεχείς ποιοτικούς και οργανοληπτικούς ελέγχους, έως ότου δημιουργηθεί η τελική βαθμολογία και η κατάταξη των ελαιολάδων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, απαιτήθηκαν συνολικά πάνω από 150 ώρες εξειδικευμένων αναλύσεων και χρησιμοποιήθηκαν 2.200 φύλλα αξιολόγησης δειγμάτων.

Για το 2023 σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού της Βερόνα, με 695 δείγματα ελαιολάδων από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, πράγμα που δείχνει και το ενδιαφέρον της διεθνούς ελαιοκομίας για το διαγωνισμό αυτό με τις συγκεκριμένες μεθόδους αξιολόγησης των ελαιολάδων.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με την κατάκτηση πολύ σημαντικών θέσεων του διαγωνισμού, με εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες, που ξεπέρασαν το 95 % από τους αναγνωρισμένους κριτές του MIPAAF (Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων της Ιταλίας) και συγκεκριμένα :

Με την 2η και 3η θέση κατηγορίας


Με 1 ελαιόλαδο στα Finalist του διαγωνισμού


Με 14 μοναδικές βραβεύσεις συνολικά

Ειδικότερα, οι 14 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην Βερόνα για το 2023 είναι:

FLAVORED GOURMET ENIGMA - 2o CLASSIFICATO 2023 & Goccia D’Oro

MASTERPIECE Blend evoo - 3o CLASSIFICATO 2023 & Goccia D’ Oro

OLEOASTRON Gourmet Evoo - FINALIST & Goccia D’ Oro

AGOURELAIO organic evoo – Goccia D’ Argento

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Goccia D' Argento

TREASURE Blend evoo - Goccia D' Argento

MAJESTIC Blend evoo - Goccia D' Argento

GEMSTONE Blend evoo - Goccia D' Argento

FYLLIKON organic evoo – Goccia Di Bronzo

ARMONIA organic evoo - Goccia Di Bronzo

PLUS HEALTH BLUE evoo - Goccia Di Bronzo

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις στη Βερόνα της Ιταλίας, αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, και πλέον τα εξειδικευμένα ελαιοπροϊόντα τους αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους και θεωρούνται παράλληλα από τα κορυφαία διεθνώς.

Οι μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στη Βερόνα της Ιταλίας και στον AIPO D'ARGENTO 2023, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 668 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΟΡΒΗΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Το παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνίας που δεν το βλέπεις από πουθενά...

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΧΗ ΣΕΖΟΝ

Λακωνία: Δείτε γιατί συνέλαβαν 2 άτομα

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ