Στις Ελβετικές Άλπεις "φύτεψε" την Ελληνική σημαία ο ΣακελλαρόπουλοςΣτην κορυφή της Ελβετίας για το 2023 οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

• Στο διεθνή διαγωνισμό European IOOC 2023

• Με 2 ελαιόλαδα Best of Class

• Με 6 χρυσά βραβεία και 1 ασημένιο

• Συνολικά 9 υψηλές διακρίσειςΜια σειρά μοναδικών διακρίσεων υψηλού κύρους, σημειώθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με 2 γαστρονομικά ελαιόλαδα στα Best of Class και 9 συνολικά βραβεύσεις, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων European International Olive Oil Competition 2023.

Ο διεθνής διαγωνισμός European IOOC αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα αξιολόγησης και ανάδειξης των ελαιολάδων που βρίσκονται στα ανώτατα ποιοτικά επίπεδα παγκοσμίως με σκοπό να τα προβάλλει σε Ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές οι οποίες αναζητούν εξαιρετικά ποιοτικά ελαιόλαδα.

Κάθε χρόνο, η νέα έκδοση του διεθνή διαγωνισμού European IOOC πραγματοποιείται σε διαφορετική Ευρωπαϊκή πόλη. Για το 2023, πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας, από 15 έως 17 Μαΐου του 2023, με σημαντικό ενδιαφέρον από τον διεθνή ελαιοκομικό τομέα. Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Ο European IOOC αναγνωρίζεται επίσημα από την παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOOWR. Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων γίνεται από εξειδικευμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους και από πολλές χώρες του κόσμου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting), βάσει αυστηρών κριτηρίων αξιολόγησης.

Μετά την αρχική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών διενεργεί ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε συνεχείς φάσεις, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη των ελαιολάδων και στην συνολική βαθμολογία.

Στις 18/05/2023, έλαβε χώρα η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του European IOOC 2023. Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με 9 συνολικά βραβεύσεις και με την ανάδειξη 2 gourmet ελαιολάδων τους στα Best of Class του διαγωνισμού, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Ελληνική Ελαιοκομία.

Ειδικότερα, οι 9 μεγάλες βραβεύσεις στα γαστρονομικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στη Γενεύη της Ελβετίας για το 2023 είναι:

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Χρυσό Βραβείο & Best of Class

MASTERPIECE Blend evoo - Χρυσό Βραβείο & Best of Class

TREASURE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο

FLAVORED GOURMET ENIGMA - Χρυσό Βραβείο

MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό Βραβείο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Χρυσό Βραβείο

GEMSTONE Blend evoo - Ασημένιο Βραβείο

Η εξαιρετική και απόλυτη επιβράβευση του 100% στη Γενεύη της Ελβετίας για το 2023 σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας, την Ελλάδα, τον τόπο μας, την Σπάρτη Λακωνίας καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 31 χρόνια.

Αποτελεί ιδιαίτερη αναγνώριση όταν τα βιολογικά, gourmet, Single Estate ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, διακρίνονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους.

Οι εννέα (9) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον φημισμένο διαγωνισμό European IOOC 2023 στην Ελβετία, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 690 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Singe Estate – Terroir).
Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Το παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνίας που δεν το βλέπεις από πουθενά...

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΧΗ ΣΕΖΟΝ

Μάνη: Τον έπιασαν με "πράμα" στο σπίτι

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ