Στις Ελβετικές Άλπεις "φύτεψε" την Ελληνική σημαία ο Σακελλαρόπουλος



Στην κορυφή της Ελβετίας για το 2023 οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

• Στο διεθνή διαγωνισμό European IOOC 2023

• Με 2 ελαιόλαδα Best of Class

• Με 6 χρυσά βραβεία και 1 ασημένιο

• Συνολικά 9 υψηλές διακρίσεις



Μια σειρά μοναδικών διακρίσεων υψηλού κύρους, σημειώθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με 2 γαστρονομικά ελαιόλαδα στα Best of Class και 9 συνολικά βραβεύσεις, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων European International Olive Oil Competition 2023.

Ο διεθνής διαγωνισμός European IOOC αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα αξιολόγησης και ανάδειξης των ελαιολάδων που βρίσκονται στα ανώτατα ποιοτικά επίπεδα παγκοσμίως με σκοπό να τα προβάλλει σε Ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές οι οποίες αναζητούν εξαιρετικά ποιοτικά ελαιόλαδα.

Κάθε χρόνο, η νέα έκδοση του διεθνή διαγωνισμού European IOOC πραγματοποιείται σε διαφορετική Ευρωπαϊκή πόλη. Για το 2023, πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας, από 15 έως 17 Μαΐου του 2023, με σημαντικό ενδιαφέρον από τον διεθνή ελαιοκομικό τομέα. Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Ο European IOOC αναγνωρίζεται επίσημα από την παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOOWR. Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων γίνεται από εξειδικευμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους και από πολλές χώρες του κόσμου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting), βάσει αυστηρών κριτηρίων αξιολόγησης.

Μετά την αρχική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών διενεργεί ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε συνεχείς φάσεις, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη των ελαιολάδων και στην συνολική βαθμολογία.

Στις 18/05/2023, έλαβε χώρα η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του European IOOC 2023. Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με 9 συνολικά βραβεύσεις και με την ανάδειξη 2 gourmet ελαιολάδων τους στα Best of Class του διαγωνισμού, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Ελληνική Ελαιοκομία.

Ειδικότερα, οι 9 μεγάλες βραβεύσεις στα γαστρονομικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στη Γενεύη της Ελβετίας για το 2023 είναι:

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Χρυσό Βραβείο & Best of Class

MASTERPIECE Blend evoo - Χρυσό Βραβείο & Best of Class

TREASURE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο

FLAVORED GOURMET ENIGMA - Χρυσό Βραβείο

MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό Βραβείο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Χρυσό Βραβείο

GEMSTONE Blend evoo - Ασημένιο Βραβείο

Η εξαιρετική και απόλυτη επιβράβευση του 100% στη Γενεύη της Ελβετίας για το 2023 σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας, την Ελλάδα, τον τόπο μας, την Σπάρτη Λακωνίας καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 31 χρόνια.

Αποτελεί ιδιαίτερη αναγνώριση όταν τα βιολογικά, gourmet, Single Estate ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, διακρίνονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους.

Οι εννέα (9) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον φημισμένο διαγωνισμό European IOOC 2023 στην Ελβετία, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 690 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Singe Estate – Terroir).












Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ