8ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς 26-27-28 Μαΐου 2023 στο Αθλητικό Κέντρο ΑμαλιάδαςΤο Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που θα διεξαχθεί 26-27-28 Μαΐου 2023 στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας τιμώμενος νομός είναι η Λακωνία και το Επιμελητήριο Λακωνίας.
Διοργανωτές: ΕΟΣΠ ΔΟΕΠΕΛ ΠΕΜΕΤΕ
Συμμετέχουν: Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, Δήμος Ήλιδας, Κερνάμε Ελλάδα, Αγροτική-Περιφερειακή Έκθεση Ηλίας, Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου
Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Παρασκευή 26 Μαΐου 16:00 – 22:00
Σάββατο 27 Μαΐου 11:00 – 22:00
Κυριακή 28 Μαΐου 11:00 – 22:00

Το Φεστιβάλ αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα για το Ελαιόλαδο & την Επιτραπέζια Ελιά και διοργανώνεται για όγδοη φορά. Αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό της ελαιοκομίας στην Ελλάδα. Τα προηγούμενα φεστιβάλ κάλυψαν ένα μεγάλο κενό στην προβολή & προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου & της επιτραπέζιας ελιάς. Αθρόα θα είναι και η προσέλευση ελαιοπαραγωγών, καταναλωτών, ελαιοτριβέων και για τη γνωριμία με τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά ελαιοκομικά προϊόντα.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν: Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή ελαιόλαδο και ελιές, εταιρίες παραγωγής επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου, εταιρίες βιολογικού λαδιού και βιολογικής επιτραπέζιας Ελιάς, ελαιοπαραγωγοί, εταιρίες συσκευασίας και εμπορίας βρώσιμων ελιών, φυτωριακές επιχειρήσεις, περιφέρειες, Δημόσιοι Οργανισμοί, Επιμελητήρια, Υπουργεία, Δήμοι που κύρια παραγωγή τους είναι το ελαιόλαδο και τα παραδοσιακά προϊόντα, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, γενικοί εκθέτες που σχετίζονται με το ελαιόλαδο και τις ελιές, Γιορτές Λαδιού και Ελιάς από όλη την Ελλάδα, εταιρίες ελαιουργικών μηχανημάτων, εταιρίες μηχανημάτων επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου και τυποποίησης επιτραπέζιας ελιάς, εταιρίες προμήθειας γεωργικού εξοπλισμού και εξαρτημάτων, εταιρίες συσκευασίας και ετικετών ελαιοκομικών προϊόντων, εταιρίες πιστοποίησης και ποιοτικού ελέγχου, εταιρίες αυτοματισμού και ιχνηλασιμότητας.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας καλεί τα μέλη του που παράγουν-επεξεργάζονται και τυποποιούν ελαιόλαδο, ελιές και προϊόντα αυτών να συμμετέχουν το φεστιβάλ δωρεάν σε περίπτερο που παρέχει το Επιμελητήριο: εξωτερικής δομής 6τμ (3μ μήκος x 2μ πλάτος)που θα περιλαμβάνει 1 τραπέζι, 2 καρέκλες, 1 σποτ και παροχή ρεύματος)

Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Μαΐου 2023 (συνημμένη υπεύθυνη δήλωση).
Επίσης, καλούνται τα μέλη να αποστείλουν στο Επιμελητήριο δείγματα των προϊόντων τους που θα εκτεθούν στο περίπτερο του Επιμελητηρίου (ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους ή όχι σε περίπτερο) καθώς και να παραχωρήσουν δείγματα για την προσφορά τους (κεράσματα) κατά τα εγκαίνια του Φεστιβάλ. Η παράδοση των δειγμάτων θα γίνει στο Επιμελητήριο Λακωνίας, Ξανθάκη 3, Γύθειο έως τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023.

Παράλληλα με το φεστιβάλ πραγματοποιείται:
Το 8ο Επιστημονικό Συνέδριο για την Ελιά & το Ελαιόλαδο.
6ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων. Τα ελαιόλαδα που θα αναδειχθούν από ομάδα ειδικών δοκιμαστών, μετά από τυφλές δοκιμές, θα βραβευθούν και θα μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το σήμα του μεταλλίου που κατέκτησαν. Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 12 Μαΐου 2023 (συνημμένα οδηγίες και δηλώσεις συμμετοχής).
5ος Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς. Οι επιτραπέζιες ελιές που θα αναδειχθούν από ομάδα ειδικών δοκιμαστών, μετά από τυφλές δοκιμές, θα βραβευθούν και θα μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το σήμα του μεταλλίου που κατέκτησαν. Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 19 Μαΐου 2023 (συνημμένα οδηγίες και δηλώσεις συμμετοχής).

Παρουσίαση Ελληνικών ποικιλιών Ελαιόλαδων με τη συμμετοχή των Περιφερειών ανά την Ελλάδα.

Συνημμένα: Δήλωση συμμετοχής στο περίπτερο του φεστιβάλ, πληροφοριακό υλικό και αιτήσεις για τις διοργανώσεις

Για τα συνημμένα αρχεία πατήστε εδώ

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ