Στην κορυφή της Σκανδιναβίας για το 2023 οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

 


Στην κορυφή της Σκανδιναβίας για το 2023 οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

• Στο διεθνή διαγωνισμό Scandinavian IOOC 2023

• Με 3 ελαιόλαδα στα Best of Class

• Με 10 συνολικά υψηλές βραβεύσεις

Μια υψηλού κύρους διάκριση σημειώθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με 3 γαστρονομικά ελαιόλαδα στα Best of Class και 10 βραβεύσεις συνολικά, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Scandinavian International Olive Oil Competition 2023.

Ο διεθνής διαγωνισμός Scandinavian IOOC αποτελεί μια καινοτόμο ιδέα αξιολόγησης ελαιολάδων που βρίσκονται στα ανώτατα ποιοτικά επίπεδα παγκοσμίως με σκοπό να τα αναδείξει σε αγορές που αναζητούν εξαιρετικά ποιοτικά ελαιόλαδα, θέτοντας αυστηρά κριτήρια και συλλέγοντας μια πολυμελή ομάδα με διεθνώς αναγνωρισμένους γευσιγνώστες και κριτές για τον σκοπό αυτό.

Κάθε χρόνο, ο διεθνής διαγωνισμός Scandinavian IOOC πραγματοποιείται σε διαφορετική Σκανδιναβική πρωτεύουσα. Για το 2023, πραγματοποιήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας, από 25 έως 27 Απριλίου του 2023, με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τον διεθνή ελαιοκομικό τομέα. Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Ο Scandinavian IOOC αναγνωρίζεται επίσημα από την παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOOWR και η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων γίνεται από εξειδικευμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους και από πολλές χώρες του κόσμου, με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Μετά την προκαταρκτική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών διενεργεί ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε πολλαπλές φάσεις, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη των ελαιολάδων και στην συνολική βαθμολογία.

Στις 28/04/2023, έλαβε χώρα η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Scandinavian IOOC 2023. Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με 10 συνολικά βραβεύσεις και με την ανάδειξη 3 gourmet ελαιολάδων τους στα Best of Class του διαγωνισμού, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Ελληνική Ελαιοκομία.

Ειδικότερα, οι 10 μεγάλες βραβεύσεις στα γαστρονομικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στο Όσλο της Νορβηγίας για το 2023 είναι:TREASURE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο & Best of Class

MASTERPIECE Blend evoo - Χρυσό Βραβείο & Best of Class

FLAVORED GOURMET ENIGMA - Χρυσό Βραβείο & Best of Class

GEMSTONE Blend evoo - Χρυσό Βραβείο

MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό Βραβείο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Χρυσό Βραβείο

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Ασημένιο Βραβείο

Η εξαιρετική αυτή απόλυτη επιβράβευση του 100% στο Όσλο της Νορβηγίας για το 2023 σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας, την Ελλάδα, τον τόπο μας, την Σπάρτη Λακωνίας καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 31 χρόνια.

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή όταν τα βιολογικά, gourmet, Single Estate ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Οι δέκα (10) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον φημισμένο διαγωνισμό Scandinavian IOOC 2023 στη Νορβηγία, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 654 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE